Célunk, hogy Békéscsabán kiköszörüljük a csorbát

Sokszor, sok helyen elhangzott, immár közhely, ebben az NB II-es bajnokságban minden meccs nehéz és senki számára nincsen kötelező győzelem és lefutott mérkőzés.

Csalódottak voltunk a stadionnyitó mérkőzés után, főképp azért mert elmaradt a győzelem miatt nem sikerült megörvendeztetni a szépszámú nézőközönségünket, de magunk és a csapatunk miatt is, jól jött volna egy újabb 3 pont és a tabellán való felfele lépegetés.

Az, hogy a játékosok szomorúak és csalódottak voltak azt is jelenti, hogy FONTOS számukra ez a csapat ez a közösség márpedig erre is kell és lehet is építeni!

Csalódottak főképp azért lehetünk, hogy a csapat fejlődő pályára állt jöttek az eredmények és ennek tükrében volt váratlan ez a vereség. Talán a túlzott akarás ezúttal görcsbe ment át…

De ettől a vereségtől nem lettünk rosszabb csapat és nem szabad, hogy bárkit is visszavessen ez a kisiklás és tudjuk, hogy nem is fog!

Túl kell lépni az összecsapáson, nem mi vagyunk az egyetlen olyan gárda, aki egy ilyen avató mérkőzésen nem tudott nyerni.

KFC_dorog_2017_0402_525_07

A mérkőzésről készült felvételeket megtekintve az megállapítható, hogy a játékvezető nem kívánt hozzájárulni a mislenyi stadionavató pozitív végkimeneteléhez. Ez nem jelenti, hogy segítséget vártunk volna, csak annyit, hogy megkaphattuk volna azt, ami a javunkra járt volna…

Akárhonnan nézzük, bármennyire szeretnénk elfogadóak lenni egyes játékvezetői ítéletekkel, nem mindig egyszerű.

A 3. percben 0-0-ás állásnál Causic ellen egyértelmű szabálytalanság történt a dorogi 16-oson belül, a játékvezető szeme előtt, de ő nagyvonalúan továbbot intett. Nehéz erre bármit mondani…

A második félidő elején Kirchner lövésénél ért kezet a labda ugyancsak a Dorog büntetőterületén belül, de itt is néma volt a síp, immár 0-1-nél…

Lehet, hogy jó csapat a Dorog, és aktuálisan jó formában van és eközben mi önmagunkhoz képest gyengébben játszottunk jól, de így is voltak lehetőségeink, így is nyerhettünk volna! Már sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna akkor, ha a 3. percben 1-0 ide…

Az, hogy jó csapatunk van azt nemcsak a Nyíregyháza elleni parádés játék, 16 kapura lövés, 10 kaput eltaláló kísérlet mutatta/mutatja, hanem a Sopronban, idegenben mutatott jó teljesítmény is, ezekből erőt lehet meríteni.

De erőt lehet meríteni a szurkolói véleményekből is, idézném az egyik korábbi NB II-es labdarúgónkat: “Nem szabad elkeseredni, rendben lesz ez. Jó edzőtök van, jó játékosokkal és van CSAPATOTOK! És ez a legfontosabb!”

Igen, van CSAPATUNK, akkor is ha esetleg nem mindig sikerül jól játszani, akkor is, ha nem sikerül mindig győzni!

KFC_dorog_2017_0402_525_08

És fontos, hogy a szurkolók is ez mellett a csapat mellett állnak, mert igen a vesztes stadionavató mérkőzés után is azt hallottuk, hogy CSAK A MISLENY! Aki igazán szurkol nekünk az így tesz és így is tett!

Nem bántották a játékosokat és a biztatás szavai hallatszottak és igen innentől kezdve a jövőbe, előre kell tekinteni!

Így tudunk sikeresek lenni Békéscsabán, hiszen ahogy mondtuk is, ebben az NB II-es mezőnyben bárki legyőzhet bárkit, otthon és idegenben egyaránt!

Voltunk mi már sokszor nehéz helyzetben és ennél sokkal nehezebben is.

Nincs okunk elkeseredettnek lenni, bőven van lehetőségünk a javításra.

Lehet, hogy a közel a veszélyes zóna (de nemcsak nekünk, hanem további 6 csapatnak is), másik oldalon pedig pozitívum, hogy a 13. helyezett Sopron is csak 3 pontra van tőlünk! Minden győzelemnek nagy értéke van.

Most került egy kis porszem a gépezetbe, de Békéscsabán ki lehet köszörülni a csorbát.

Láttuk az elmúlt hetekben, hogy ugyanezek a játékosok és ugyanez a csapat milyen teljesítményre képes és ez alapján IGENIS bizakodóak vagyunk!

Tudjuk, hogy a Békéscsaba előkelő helyen áll, 6.-ak a bajnoki táblázaton, azonban számukra ez a helyezés nagy csalódás, hiszen vissza szerettek volna kerülni az NB I-be. Erre idén gyakorlatilag már nincs sanszuk, túl nagy a lemaradásuk a feljutást jelentő helyekhez.

Békéscsabán a gyenge tavaszi kezdés miatt edzőváltásra került sor és Zoran Spisljak helyett Boér Gábor a 2. számú csapat edzője kapott megbízatást a bajnokság végéig.

Boér egyszer már jól szerepelt beugróként és most sem indított rosszul, elsőképp hazai pályán végeztek döntetlenre a Kisvárda ellen, majd Balmazújvárosban nyertek 1-0-ra, aztán Sopronból is elhozták a 3 pontot.

Három forduló alatt szereztek 7 pontot, míg előtte 4 fordulóban csak 1-et. Ettől függetlenül tavaszi szereplésük hasonló a miénkhez, csak 1 ponttal szereztek többet nálunk.

14_Bcsaba_20160302_525

Amúgy a Békéscsabának van miért visszavágnunk. A tavalyi kupamenetelésben ők állítottak meg bennünket a 4 közé jutásért,  ráadásul úgy, hogy a két mérkőzés alapján mi érdemeltünk volna továbbjutást. Persze ez már a múlt és a történelem, de azt láttuk és tudjuk, hogy a Békéscsaba sem verhetetlen, főképp akkor nem amikor immár egy osztályban szereplünk és nincs kétosztálynyi különbség.

A házigazda együttes sorában három korábbi Kozármisleny labdarúgót is találunk, Birtalan Botond, Gránicz Patrik és Tóth Dániel személyében. Mindhárman pályára léptek Sopronban Tóth D. és Birtalan kezdő volt, Gránicz pedig csereként lépett pályára. (A Békéscsaba mindkét gólját Birtalan szerezte Sopronban.)

A vasárnap este 19:00-kor villanyfényben megrendezésre kerülő összecsapást Nazsa Tamás vezeti, segítői Garai Péter és Bornemissza Norbert lesznek, tartalék játékvezetőként Szilágyi Sándor működik közre.

Mindent bele fiúk!

Hajrá Kozármisleny!

 

1 hozzászólás

  1. Ágnes Szabóné Klausz szerint:

    Kedves Mizsleny játékosok ,várunk benneteket.Nem kell minket a meccs előtt a sárba döngölni.Igaz mindenkinek fontos a győzelem.Mi az ilyen lélektani hadviselést nem haljuk meg.Vasárnap találkozunk.De addig is HAJRÁ LILÁK HAJRÁ ELŐRE,ui nekünk is csapatunk van.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!