Budafokon zárjuk nagyszerű őszi szezonunkat

A hosszú őszi menetelés utolsó mérkőzése vár ránk Budafokon, ahol a jelenlegi 9. helyezett Budafok-Újbuda együttesének otthonába lép pályára az NB III Közép csoportjának listavezetője, a HR-Rent Kozármisleny.

A házigazda együttesről a szezon előtt azt lehetett hallani, hogy nemtitkolt szándékkal a feljutást jelentő 1-2. hely valamelyikén szeretnének végezni, ehhez képest azért csalódást keltő jelenlegi pozíciójuk, még akkor is ha hátrányuk “csak” 7 pont a feljutást jelentő második helytől.

A Budafok-Újbuda gárdája a legutóbbi 4 fordulóban nyeretlen maradt, Szegeden és Gyulán is veszítettek, majd odahaza kaptak ki a Szentlőrinctől, e a vereség Dajka László vezetőedző állásába került, helyére a héten neveztek ki új szakvezetőt, aki nem más, mint korábban az FTC-t is irányító Prukner László.

Dajka László távozása nem hozott azonnali megoldást, hiszen a leváltást követő hétvégén a sereghajtó Szekszárd ellen csak 0-0-ra voltak képesek.

Csapatunk remek őszt tud maga mögött, az eddig lejátszott 15 bajnoki mérkőzéséből 12-t megnyert, 3-szor pedig döntetlenre végezett ami 39 pontot eredményezett ezidáig.

Gólarányunk imponáló, 40 rúgott gólunk mellett csak 7 alkalommal vették be ellenfeleink Helesfay Donát kapuját.

A bajnoki meccseken kívül 5 összecsapást játszottunk a Magyar Kupában is, ahol b 4-2-vel búcsúztattuk el az NB II-es Siófokot, az NB I-es Puskás Akadémiát 2-0-ra, míg a szintén elsőosztályú Diósgyőrt 1-0-ra győztük le.

Ezután következett a Bp. Honvéd elleni oda-visszavágós párharc, ahol mindkét mérkőzésen 2-1-re nyertünk ennek következtében Kozármisleny történetének legjobb Magyar kupa szereplésével bejutottunk a legjobb 8 közé.

Rendkívül büszkék vagyunk az őszi szereplésünkre és azt kérjük játékosainktól, hogy: “Még ezt az egyet, ezt az egyetlen egy meccset…”

Mindenki próbálja meg mozgósítani utolsó erőtartalékait és zárjuk szépen a szezont.

Bizonyára nem lesz gond a motivációval, de azért emeljük ki és ne feledkezzünk meg róla, hogy már csak egyetlen veretlen csapat van az NB I – NB II – NB III-ban (79 csapat közül) és ez nem más mint a HR-Rent Kozármisleny!

A szombati zárófordulóban két korábbi játékosunk, Karacs Roland és Vég Bence személyében ismerősökkel találkozhatunk az ellenfél soraiban.

Roli egészen fiatalon erősítette NB II-es csapatunkat, fontos gólokat szerzett mislenyi színekben, Bence a Puskás Akadémián nevelkedett, ezt követően 3,5 évet töltött Mislenybenm mindketten tagja voltak mindkét NB II-es ezüstérmes együttesünknek.

A mostani gárdánkban többen játszottak velük együtt egy csapatban és és jó barátság köti össze.

Természetesen a pályán belül nem lesz barátság, ott mindenki a saját csapata győzelméért fog küzdeni, hiszen az utolsó fordulóban is fontos 3 pontot lehet még szerezni.

A szombaton 13:00-kor kezdődő találkozót Ducsai József vezeti, segítői Galán Roland és Ambrus Dániel János lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

3 hozzászólás

 1. mislenyi szerint:

  Köszönjük a mindig teljes körű es színvonalas értékeléseket, helyzetjelentéseket!:) Annyit szeretnék csupán kiegészítésként, hogy Karacs Rolanddal egyetemben az Újbuda-budafokban játszik az a Vég Bence is, aki évekig Kozármislenyben futballozott és szintén két ezűst érmet szerzett a csapattal nb2ben!:)

 2. NagyG szerint:

  Köszönöm az észrevételt. Valóban Bence kimaradt elsőre. 🙁

 3. MISLENY FAN szerint:

  Gyerünk srácok legyen kerek a történet!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!