Búcsú a másodosztálytól

ZTE FC – HR-Rent Kozármisleny 0-0

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Zalaegerszeg, 609 néző

Vezette: Erdős J. (Bertalan D., Pápai Z.) tart.j.v.: Dolnegó B.

ZTE FC: Szappanos – Kretz, Króner, Forgács, Deutsch  – Ágoston (Bedi 46.), Nagy T. (Oláh 74.) – Babati, Végh, Ekker – Bobál

Vezetőedző: Csató Sándor

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. (Helesfay D. 64.) – Gubacsi, Lantos, Causic, Kocsis – Szekszárdi – Pajor, Kirchner (Beke 71.), Wittrédi, Kemény – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

Sárga lap: Horváth D. 32., Causic 60., Gubacsi 69. percben.

A bemelegítéskor a kezdő jelölt Nagy Erik jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot, hétközi sérülése kiújult, ezért már induláskor módosítani kellett a stratégián.

5. perc Kemény lövése kerülte el a ZTE kapuját.

A 7. percben Babati húzta meg a jobb szélen, veszélyesen adott középre, de nem lett belőle helyzet.

A 12. percben Wittrédi szöglete után Deutsch röviden fejelte ki a labdát, Szekszárdi közelről fejelt kapu fölé.

A 16. percben Grumic 24 méterről lőtt kapu mellé.

A 25. percben Kocsis tekert középre, egy védő és egy támadó is elesett, a lecsorgó labdából kis híjján helyzetünk lett.

A 28. percben Bobál lépett volna ki, de lesen állította meg az asszisztens.

A 30. percben Babati gurította vissza a labdát Ágostonnak, aki 22 méterről csúnyán fölé lőtt.

A 32. percben Horváth D. érkezett ki a kapujából és szabálytalanul állította meg a kisodródó Babatit, amiért sárga lapot kapott, azért nem pirosat, mert a játékvezető úgy ítélte meg, hogy nem volt gólhelyzetben a hazai csatár.

A 33. percben Deutsch oldalszabadrúgása a sorfalról középre pattant, Végh 10 méterről kapu fölé lőtt.

A 44. percben Bobál egy felpörgött labdát lőtt kapu mellé.

A félidő 0-0-val zárult, ami Zalaegerszegen még nem is számítana rossz eredménynek, de sajnos közben érkeztek a hírek, hogy a Cegléd 1-0-ra vezet a Sopron ellen, így kiesésre álltunk.

Az 50. percben Kirchner indult meg a felezővonaltól, 2-1-es szituáció alakulhatott volna ki, ha meg tudja játszani a középen álló Grumicot, de középpályásunkat elválasztották a labdától.

Az 51. percben Bobál lövése ment keresztbe a kapunk előtt.

Az 53. percben egy lapattanó labda került Nagy T. elé, aki 18 méterről tisztán lőhetett, de a labda kevéssel kapu mellé ment.

Az 58. percben Babati vezette a labdát Horváthra, aki nagy bravúrt bemutatva kiütötte a lövést.

A 60. percben Horváth D. egy hazai támadó szorításában ugrott fel a labdáért, amit kiejtett, a zalai játékos pedig a kapuba passzolta a labdát. Erdős játékvezető azonban nem adta meg a gólt, mert szabálytalannak ítélte a kapusunkkal felugró játékost.

A 61. percben Horváth D. mentett egy beadás után, majd rosszul fogott talajt és meg is sérült, helyére Helesfay érkezett.

A 68. percben Kemény harcosan futott el a bal szélen a labdával, majd az alapvonalról középre lőtt, Szappanos kiütötte a labdát.

A 72. percben Babati 24 méteres középre tartó lövését védte Helesfay.

A 76. percben Beke vállalkozott lövésre 16 méterről, de a labda kapu fölé szállt.

A 77. percben Grumic remekül tálalt a védelem mögé kerülő Pajor elé, akinek beadása lecsúszott, így oda lett az ígéretes akció.

A 78. percben Gubacsi távolról vállalkozott lövésre, de Szappanos védett, elsőre kipattant a labda, de másodjára megszelidítette.

A 83. percben Ekker 12 méterről leadott, középre tartó lövését Helesfay könnyedén védte.

A 84. percben Wittrédi szögletét Grumic csúsztatta meg, a lecsorgót Szekszárdi nem tudta kapura lőni.

A 89. percben kinyílt csapatunk, az ellentámadásból meleg szituációk alakultak ki kapunk előtt.

A 91. percben Végh lövését Helesfay a jobb felsőből tolta szögletre.

A 93. percben Kemény 15 méterről lőtt, Szappanos hárított.

A 93. percben hazai akció végén Causic a gólvonalról rúgta ki a labdát.

A 94. percben Bobál nagy helyzetben lőtt kapu mellé, majd fél perc múlva ugyancsak Bobál vezette a labdát Helesfayra, aki nagy bravúrral hárított.

A 96. percben Babati 18 méterről lőtt kapu mellé.

Vereséggel felérő döntetlent értünk el a Zalaegerszeg otthonában, hiszen riválisunk, a Cegléd otthon tudta tartani a 3 pontot a Sopron ellen, így megelőzött bennünket mi pedig visszacsúsztunk a 18. és egyben kieső helyre.

Csató Sándor: Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. A lehetőségeink megvoltak mind a két játékrészben. Alapvető cél a csapatnál a fiatalítás volt, most is négy fiatal játékossal kezdtünk. A munkámat Egerszegen folytatom, az első csapatnál másodedző leszek.

Szanyó Károly: Nagyon nehéz ilyenkor értékelni. Voltak a bajnokságban olyan pillanatok, amikor a csúcson voltunk, most a pokolban. Nem éreztem mindig azt a tüzet a játékosaimban, hogy mindenáron nyernünk kell, mert csak akkor van esélyünk a bennmaradásra. Azt nem mondom, hogy nem tisztességesen küzdöttek, de ez ma kevés volt.

Hajrá Kozármisleny!

7 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  Ez most elég fájó minden mislenyi számára, de ezt a szezont nagyon gyorsan feledni kell.
  Persze le kell vonni a tanulságokat és jövőre újra meg kell célozni az NB 2-öt.
  Ennél sokkal-sokkal többre lesz szükség, ha vissza akarunk jutni.

  CSAK A MISLENY!!!!!!!!!!!!!!

 2. Aladar szerint:

  Köszönjük Szanyó úrnak és a jó pár nagyképű lélektelen játékosnak hogy idáig jutottunk.Elvetétek már szezon közbe a meccsre járástól több ember kedvét,de ti majd a nyáron tovább álltok…Feleki úrtól megkérdezném télen kit szántak erősítésnek,Sinant kivel akarták pótolni?

 3. darden66 szerint:

  Ez most nem ment. Nincs tűz se lelkesedés-pedig ez lenne a minimum. Bocs.

 4. Pusztai Zsolt szerint:

  Nem szeretnék más nevében nyilatkozni, de szerintem kb 20-30 ember véleménye, hogy borzasztóan el vagyunk keseredve!! Ezen kívül gondolom még sok száz ember van, akit zavar az ügy! Tehetetlen düh, amit érzek, és szeretném, ha a felelősöknek is lenne sok álmatlan éjszakája, nem csak nekünk! Más retorzióra nem számíthatunk (sajnos), hiszen ez egy olyan ” munkahely “, amiben, tulajdonképp komoly felelősség nélkül lehet nagyot hibázni!! Ezt Ti (akinek nem inge…) meg is tettétek!! Egy olyan klub színeiben, aminél nehéz jobb helyet kívánni, ezt elfogultság nélkül is mondhatnám!!! De én elfogult vagyok, sokad magammal együtt! Azt kívánom a klub- nak, hogy a jövőben csak ilyen elfogult és lojális játékosai,edzői stb. legyenek, akik mindenen át csak a Csapat érdekeit nézik!!! Aki ezt nem érzi át, az legyen szíves, örökre menjen el Kozármislenyből!!!!!!! Hajrá Misleny!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. halamadrid szerint:

  Sajnos ennyi volt. Kár volt beleölni ennyi fityeszes pénzt az új stadionba. Az NB3 ba egy legelő is elég.

 6. öreg mislenyi szerint:

  Aladarnak és halamadridnak! könnyű máséval verni a csalánt, huhogni, aztán arc és név nélkül írogatni! Gratulálok az ilyen jellemeknek ( te lehet hogy jellemtelent kellett volna írnom…. A Felekit is lehet fikázni, de ha ő egyszer abbahagyja – mert mondjuk megunja a hasonló okoskodó semmit tevőket –
  akkor a Mislenyi focinak annyi. Vagy talán akkor ti megmutathatjátok hogyan kell jól csinálni… Egyébként meg fáj a kiesés és szerintem a Pécs mellett nehéz lett menetből visszajutni.

 7. Mneni szerint:

  Az őszi 22 ponttal szembeni tavaszi 15 pont önmagáért beszél. A keret ugyanaz volt, úgy emlékszem.
  Ez a “csapat” nem a mi csapatunk volt, sajnos.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!