Bravúros győzelem Tatabányán

Tatabánya – Kozármisleny 1 -2  (1-1)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Tatabánya, GrosicsGyula stadion, 400 néző

Vezette: Farkas T. (Péter T., Horváth Z.)

Tatabánya: Dombai – Almási, Milanovic (Béres 76.), Izing, Szekér D. – Domokos (Lajtos 68.), Kovács I., Deme, Móri – Weitner (Vujovic 52.), Farkas J.

Vezetőedző: Kiprich József

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fodor, Fellai, Tasselmájer (Balaskó 46.)  – Kovács T., Pintér –  Karacs (Vég 72.), Tóth Z. , Rácz (Koller 81.) – Wittrédi

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Farkas J. 11. illetve Wittrédi 41., Karacs 51. percben.

Sárga lap: Kovács I. 43. illetve Balaskó 58., Rácz 81.,Pintér A. 84 percben.

5-6 percnyi kiegyenlített jó iramú kezdés után a hazaiak átvették az irányítást.

A 10. percben Fellai rossz ütemben lépett oda a hazai támadónak, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A bal felső sarokba tartó 11-est Sólyom Csaba  nagy bravúrral ütötte ki.

A 11. percben elaludtak védőink és a jó ütemben kapott labdát Farkas J. 14 méterről nagy erővel a jobb alsó kapufát érintve lőtte a hálóba. 1-0.

A bekapott gól után nagy zavar volt a védelmünkben, a középpályán is rengeteg labdát adtunk el, pontatlanok voltunk, rossz felfogásban játszottunk.

Ebben a periódusban több komoly gólszerzési lehetősége is volt a Tatabányának, de sikerült átvészelni ezt a kritikus időszakot.

Később már csapatunk előtt is adódtak helyzetek.

25. percben szabadrúgást követően Fodor a hosszú ötös sarkáról veszélyes lőtte el kapu előtt keresztbe a labdát.

A 30. percben egy felpasszolt labdát Wittrédi jól sarkalta vissza, majd az érkező Kiss Márton 17 méterről nagy erővel alig lőtt kapu fölé.

A két helyzet ellenére nem változott a játék képe, a hazaiak többször kerültek létszámfölényes szituációba kapunk előtt, de szerencsére megúsztuk újabb kapott gól nélkül.

A 41. percben szinte a semmiből jött az egyenlítés, parádés összjáték végén, Wittrédi egy ügyes testcsellel a kapust is becsapta és 5 méterről a kapuba gurított. 1-1.

A félidő vége előtt akadt még egy gólszerzési lehetőségünk, előbb Tóth Z. 4 a 3 elleni szituációban passzolt pontatlanul, majd Rácz is hosszan szöktette magát, így elmaradt az újabb mislenyi gól.

Az utolsó percekben még egy veszélyes szögletet és szabadrúgást is elvégezhetett a hazai csapat, de gólt már ők sem tudtak szerezni, így döntetlen állás mellett következett a szünet.

A félidőben Márton Gábor változtatott a védelem összetételén, Balaskó állt be a védelem tengelyébe, így a megszokott belső védőpárossal folytattuk a játékot. Tasselmájer helyére pedig Fodor húzódott ki.

Jól kezdtük a második játékrészt, és a teljes félidő jó iramú, lüktető játékot hozott. Ebben a félidőben a Kozármisleny a vendéglátók fölé tudott kerekedni.

51. percben Tóth Z. tört be, de a 16-osnál szerelték, a labda visszakerült hozzánk és Karacs Roland a jobb szélről higgadtan Dombai mellett a hálóba lőtt. 1-2.

A hazaiak oldalsó beívelésekkel illetve oldalról elvégzett szabadrúgásokkal tudtak csak veszélyeztetni, többször a kapunk előtt pattogott a labda, de igazi akciót nem alakítottak ki Kiprich József tanítványai .

Az 55. percben Almási beragadt, Tóth Z. így teljesen tisztán lépett ki és nagy helyzetben, szemben a kapussal 7 méterről Dombai kezébe lőtte a labdát.

Az utolsó 10 percben felívelésekkel próbálkozott a Tatabánya, miközben csapatunk végig életveszélyes kontrákat vezetett. Több létszámfölényes támadást vezettünk, melyeknek végén vagy pontatlanul lőttünk kapura, vagy rossz döntést választottunk az utolsó pillanatokban.

Az első félidő alapján talán kevesen gondolták, hogy ezt a mérkőzést megnyerheti a Kozármisleny. A félidő vége előtt Wittrédi gólja nagyon jókor jött, majd a szünetben rendeztük a sorokat és egy teljesen más felfogásban játszó Mislenyt láthattuk. Felvettük a mérkőzés ritmusát, megszereztük a vezetést, amellyel megnyertük a mérkőzést.

A Tatabánya otthonában aratott győzelmünk bravúrosnak nevezhető, amely NAGYON értékes!

Gratulálunk a CSAPATNAK!

Kiprich József: Az első 20 percben el kellett volna döntenünk a 3 pont sorsát. A második félidőben egy buta védelmi hiba után vezetést szerzett a Kozármisleny, igaz azt is el kell ismerni, hogy több helyzete is volt a vendégeknek.

Márton Gábor: Az első 20 percben nagy nyomás nehezedett együttesünkre, de átvészeltük, ettől kezdve pedig többet kezdeményeztünk. Maximálisan elégedett vagyok csapatom teljesítményével.

Hajrá Kozármisleny!

3 hozzászólás

  1. misi szerint:

    Gratula! Gyorsan, gyorsan azokkal a részletekkel! 🙂

  2. Scuderia Ferrari szerint:

    Gratula! Így kell ezt csinálni Hajrá fiúk

Szólj hozzá a bejegyzéshez!