Bognár Gy. csapata a Csákvár érkezik Mislenybe

Szombaton 16.00-kor Kozármisleny – Csákvár NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzést rendezünk Kozármislenyben.

A vendég együttes a tavalyi évben az NB III Bakony csoportjában nyert bajnokságot, 4 ponttal megelőzve a Haladás II-t.

Az NB III-as bajnokcsapatokat jellemzően a lendület viszi a magasabb osztályban is, azonban a csákváriak nem akartak semmit a véletlenre bízni, így már most nyáron erősítésekbe kezdtek.

Érkező játékosaik:

Folmer Krisztián (Szeged)
Domonyi Roland (Baja)
Burucz Barna (Baja)
Racskó Roland (Paks)
Csordás Szabolcs (Zalaegerszeg)
Joaz Lopez (Sao Paulo)
Vinicius Galvao (Debrecen)
Ódé Norbert (MTK)
Tornyai Tamás (Sopron)
Hajdú Sándor (MTK)
Gelei Vince (Budaörs)
Katona Lajos (Velence)
Csikesz Zoltán (Videoton)

A kispadra szerződtették a korábbi magyar válogatott labdarúgó, legutóbb Baján edzősködő Bognár Györgyöt.

Az eddigi 4 forduló során 4 meccsből 4 pontot szereztek 1 győzelem és 1 döntetlen mellett 2 vereség és 7-7-es gólarány áll nevük mellett.

A Csákvár hazai pályán kezdte meg NB II-es szereplését, ahol a kiváló Puskás Akadémiától 4-2-re kikapott, talán ez nem számít nagy kudarcnak, hiszen a felcsútiak jelenleg listavezetők, mi is láttuk őket, hogy valóban jó csapatot alkotnak.

A csákváriak a 2. fordulóban Sopronban viszont már bravúrosnak mondható döntetlent értek el, amire már többen felkapták a fejüket.

A 3. fordulóban hazai pályán fogadták  a Baját és 4-1-re magabiztosan győzték le őket. Ezek után a múlt hétvégén a szintén  élcsapatnak számító Tatabánya is csak nagy nehezen, 1-0-ra tudott győzni Csákváron.

Ezt az eredménylistát végignézve megállapítható, hogy aki a Csákvár ellen győzni akar, annak nincs könnyű dolga.

Bognár György személyében egy NB II-es szinten rutinos és eredményes edző ül a kispadon, a pályán pedig a a tavalyi NB III-as bajnokcsapat tagjai mellett, ugyancsak NB II-t megjárt labdarúgókat szerződtettek és egyelőre megtalálták az arányt a régiek és az újak között, mondhatni folyamatos csapatépítés zajlik, nem cserélődött ki teljesen a gárda.

A kapuban az 1-2. fordulóban a bajnokcsapat kapusa Hegedűs kezdett, majd a 3-4. fordulóban a még 18. évét be sem töltő Gelei védett.

A védelem az 1-4. fordulóban rendre az Ambrus, Racskó, Burucz, Ódé összetételben állt fel. Racskó Pakson szerepelt az NB II-ben Buruczot Bognár hozta magával Bajáról, míg Odé az MTK-ból igazolt Csákvárra, egyedül Ambrus aki tavaly is Csákváron szerepelt.

Az előrejátékban a rutinos Domján képviseli a rutint, aki játszott már csapatunk ellen, még a Felcsút színeiben, de tavaly ő is NB III-as bajnok lett.

Ismerős nekünk Folmer, aki még a Tatabánya színeiben gólt is szerzett ellenünk mégpedig a 2010. októberében megrendezett Kozármisleny – Tatabánya 1-1-re végződött bajnokin.

Ugyancsak pályára lépett csapatunk ellen Burányi, a Gyirmót színeiben, akkor őt egy nagyon tehetséges fiatal játékosnak ismertünk meg, le is csapott rá a ZTE NB I-es gárdája, de egy komoly térdsérülés miatt hosszú időre kidőlt, elég mélyről kapaszkodott vissza, de most már újra az NB II-ben találjuk.

Az átigazolási időszak vége előtt is érkezett még erősítés, Hajdú S. az MTK-ból az utolsó pillanatban kötött ki Bognár Gy. csapatában, de két idegenlégiós is érkezett hozzájuk: Vinicius a Debrecen kölcsönjátékosaként szerepel itt, míg Lopez da Silva Brazíliából igazolt Veszprémbe, ahonnét ugyancsak kölcsönbe került Csákvárra.

Hétvégi vendégeink házi góllövő listáját Folmer 3 góllal vezeti, megelőzve a 2 gólos Lopezt.

A leírtak alapján biztosan jelenthetjük, hogy nehéz mérkőzésre van kilátás, minden csapat számára nagyon fontos a pontok szerzése, hiszen mindenki szeretne a legjobb 5 csapat közé bekerülni, legrosszabb esetben pedig a legjobb 8-ba.

Nem szabad messzemenő következtetést abból levonni, hogy jelenleg 2. helyen állunk, de mindenképpen építeni lehet erre és örülni kell a jó kezdésnek. Azonnal tegyük hozzá, hogy akkor értékes az eddigi sikeres szereplés, ha sikerül folytatni a kiváló hazai pályás szereplésünket és a riválisok elleni pontokat begyűjteni.

A múlt hétvégi bajai siker ha nem is nyűgözte le Márton Gábort, de mint elmondta a győzelemnek nagyon örül és felértékelődik, hogy gyengébb játékkal is nyerni tudtunk.

Azonnal tegyük hozzá, hogy szégyenkezésre nincs okunk, hiszen végig mi domináltunk és a 2 gól mellett 2 kapufánk is volt. Győzelmünk magabiztosnak mondható, még ha akadtak is hibák a védőjátékban. Jó hír, hogy Balaskó Csaba meggyógyult, teljes értékű munkát végez így Márton Gábor számíthat labdarúgójára, aminek már csak azért is van jelentősége, hiszen a védelemben Baján 3 új ember is szerepelt.

Megérkezett Fröhlich Roland is Kozármislenybe, akinek a játékától és góljaitól még nem kell tartania a Csákvárnak, hiszen a labdarúgó még csak külön edz, de örömteli, hogy elkezdte a futásokat. Reméljük, hogy pár hét múlva már őt is a pályán látjuk.

Csapatunk szerdán az edzést követően jó hangulatú közös pizzázással töltötte az időt, ahogy illik az újak állták a “beugrót”.

A mérkőzés játékvezetője az NB I-es sporttárs Szabó Zsolt lesz, munkáját Kepe Arnold és Kovács II. Gábor segítik.

Hajrá Kozármisleny!

4 hozzászólás

 1. Mnéni szerint:

  Gelei Vince a többszörös válogatott Gelei József unokája lehet, vagy csak névrokon?

 2. NagyG szerint:

  Igen ő az unoka.

  http://archiv.pepsifoci.hu/napi/node/81207

  “Gelei továbbvitte a hagyományt
  Gelei Vince igazi kapuscsaládból származik, hiszen nagyapja, Gelei József olimpiai bajnok, míg édesapja Gelei Károly NB I-es kapus volt, egy alkalommal a válogatottban is szerepelt.

  – Vince másfajta alkat, mint az édesapja, izmosabb erősebb – kezdte Bene. – Az elmúlt időszakban ő volt a válogatott elsőszámú kapusa, így már jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, amit kiválóan kamatoztat. Jó versenyzőtípus, fizikálisan teljesen rendben van, egyértelmű, hogy korosztályának nagy ígérete. A keretben azonban van három-négy kapus, akik között nehéz különbséget tenni, mindig az adott feladat, az adott mérkőzés határozza meg, hogy kit állítok a kapuba. Ilyen korban a kapusoknál fél év alatt is óriási változásokat lehet tapasztalni, ezért nehéz megmondani, hogy mire viheti. Főleg azért, mert a hálóőröknél még egy 22-23 éves játékos is nagyon fiatalnak számít. Az adottságai mindenesetre megvannak ahhoz, hogy szép karriert fusson be.”

 3. Mnéni szerint:

  Kösz, Gábor!

 4. Focifan szerint:

  És bízzatok benne, hogy ő fog védeni! Az már nektek fél győzelem!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!