Bíztató jelek a paksi főpróbán

Paks – Kozármisleny 3-0 (1-0)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Paks

Paks: Németh G. (Csernyánszky) – Heffler T. (Sifter), Éger, Fiola, Szabó J. (Juhász) – Könyves (Hahn), Bartha (Kovács G.), Báló (Vayer G.), Heffler N. (Tököli) – Lázok (Mészáros I.), Eppel

Vezetőedző: Tomislav Sivic

Kozármisleny: Sólyom (Helesfay D.) – Vég, Fellai (Erős), Nagy J., Fenyvesi – Szabó B. (Városi), Nagy D. – Karacs (Berdó V.), Birtalan (Boda), Bjelanovic – Fröhlich

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Eppel, Lázok, Juhász

Utolsó felkészülési mérkőzésünket az NB I-es Paks otthonában játszottuk.

Csapatunkból betegség miatt hiányzott Kovács T., kisebb sérülés miatt Romic és Zsdrál. Nem szerepelhetett együttesünkben Schmidt Zsolt akit a héten megműtöttek, neki innen is jobbulást kívánunk.

Kiss Márton továbbra is sérült, ő várhatóan március végén április elején tud csatlakozni a társakhoz. A maródiak listáján szerepel a télen szerződtetett Bozsovics is.

Ebből adódóan nem a legerősebb összeállításunkban léptünk az első osztályú ellenfél pályájára.

Örömteli hír és egyben nagy erősítés is, hogy Nagy József tavasszal is a Kozármisleny együttesében szerepel, a pécsi szakmai stáb úgy döntött, hogy a játékos csak ritkán juthatna szerephez a PMFC-nél, ezért mindkét fél részére jobb megoldás, ha Kozármislenyben állandó játéklehetőséghez jut.

Nagyon biztató első félidőt produkált együttesünk, nemhogy egyenrangú felek voltunk, de helyenként a hazai csapat fölé kerekedtünk. Mivel osztálynyi különbség van a két együttes között, így ez mindenképpen biztató a jövőre nézve, főképp ha figyelembe vesszük, hogy sok volt a hiányzónk.

Rossz hír, hogy Fellai József már a mérkőzés 20. percében egy húzódás miatt elhagyta a játékteret. Reméljük, hogy sérülése mihamarabb helyrejön, hiszen nagy szükség van rá a védelem tengelyében.

A következő hétvégén, március 3-án megkezdődnek a tétmérkőzések, vasárnap 14.30-kor a fővárosba utazunk és a télen megerősödő BKV Előre otthonában folytathatjuk a kiváló őszi szereplésünket.

Tomislav Sivic: Míg az edzőtáborokban füvön játszottunk, addig ezt az utolsó felkészülési mérkőzésünket műfüvön kellett lejátszanunk az időjárás miatt. Egy igazán jó csapat ellen tudtunk nyerni, de nem is ez, hanem inkább az a fontos, hogy egyrészt nem kaptunk gólt, másrészt pedig az új igazolásaink jó teljesítményt mutattak.

Szabó Zsolt: Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Sajnos megint védekezési hibákat követtünk el, hiszen két pontrúgást követően kaptunk gólt. Ettől függetlenül az első félidővel kifejezetten elégedett vagyok, nemhogy egyenrangú partnerek voltunk, de véleményem szerint jobban is játszottunk mint a Paks, többek közt négy 100%-os helyzetet puskáztunk el ebben a játékrészben.

Hajrá Kozármisleny!

 

3 hozzászólás

 1. Szurkolooó szerint:

  Suba mér nem játszott?

 2. NagyG szerint:

  Suba Jani mégsem fogja együttesünket erősíteni a tavasszal – a szakmai stáb döntése értelmében.
  Jani visszatér Ausztriába, korábbi csapatába.

 3. oregrocker szerint:

  Nem tudom, csak sejtem. Morálisan nem fér bele ebbe a csapatba. Finom vagyok. Neki soha nem a játéktudásával volt baj. Kapott még egy esély, nem élt vele. Sajnálom!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!