Vattai góljaival vettük be a várdai katlant

Kisvárda – Kozármisleny 0-2 (0-0)

NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kisvárda, 1000 néző

Vezette: Veizer R. (Butkai Zs., Kovács II. G.) Tart. j.v.: Ducsai J.

Kisvárda: Nacsa – Molnár R., Hegedüs T., Kornutjak, Tóth Gy. – Miskolczi (Lakatos 72.), Üveges, Nagy B. (Bouard 58.), Fodor A. – Pálvölgyi, Pavlov

Vezetőedző: Révész Attila

Kozármisleny: Sólyom (Helesfay D. 46.) – Vég (Farkas Z. 82.), Fellai, Vattai, Kiss M. – Cziráki, Szabó B., Kovács T., Zsdrál (Kovács D. 60.) – Nagy K., Varga B.

Vezetőedző: Szabó Zsolt

Gólszerző: Vattai a 49. és a 75. percekben.

Kiállítva: Pálvölgyi az 53. percben.

Sárga lap: Molnár R. 13., Miskolczi 63., Hegedüs 81. illetve Vég 24., Kovács T. 61., Szabó B. 71., Nagy K. 73. percben.

Csapatunk már pénteken reggel útra kelt majd délután Demecserben átmozgató edzést tartott a játékosoknak Szabó Zsolt vezetőedző.

A mérkőzést kiváló mentalitással kezdte csapatunk, mindenki átérezte, hogy nagy a tét és égetően nagy szükség van a pontokra.

Az 1. percben Vég szerzett labdát, Cziráki elé tálalt aki 19 méterről kapu fölé lőtt.

A 4. percben Czirkáki elől a hazai védők szögletre mentettek.

A 10. percben Szabó B. szerzett labdát, remekül tálalt Varga B. elé, aki lövésre vállalkozott, de a labda kapu mellé szállt.

A 20. percben Szabó B. passzolt Varga Bencének, aki középre adott, Nagy K. a kapu elé lőtt labdát közelről bombázta kapu fölé.

A 29. percben 28 méterről végeztek el szabadrúgást a hazaiak, Sólyom Csaba magabiztosan kiütötte a labdát.

A 34. percben mislenyi labdavesztés után jobb oldali beadás után a hazai támadó 14 méterről csúnyán kapu fölé lőtt.

A szünetben Sólyom Csaba egy kisebb húzódást érzett a combjában, ezért nem kockáztattunk és helyére Helesfay Donát állt be.

A 49. percben Zsdrál lövésébe léptek a védők, ami szögletre pattant. A sarokrúgást Nagy K. végezte el, beadását Vattai fejelte a hálóba. 0-1.

50. percben Helesfay egy beadás utáni fejest hárított magabiztosan.

Az 53. percben hazai szöglet után védőink felszabadítottak, amely után Nagy K. iramodott meg, majd a félpályánál utolsó emberként Pálvölgyi szabálytalankodott vele szemben, amiért a játékvezető a hazai játékost kiállította.

64. percben bal oldali szabadrúgást, a beívelés után Helesfay magabiztosan védett.

A 75. percben Nagy K. újabb veszélyes szöglete átszállt a hosszú oldalra, ahol érkezett Vattai és ezúttal lábbal lőtt a hazai hálóba. 0-2.

Rendkívül fontos győzelmet arattunk, amelynek a játékosok és a szakmai stáb is nagyon örült! Győzelmünk a sportszerű hazai nézők elmondása alapján is teljesen megérdemelt!

Reméljük, hogy ezzel átszakad a gát és a győzelem után labdarúgóink újabb sikerekkel örvendeztetnek meg bennünket.

A találkozót a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd egykori válogatott játékosa.

“Megfelelő színvonalú mérkőzés volt – értékelte a látottakat Gyimesi László. – Az idény meglepetéscsapata fogadta a sereghajtót, azonban a mérkőzés képe alapján nem lehetett megmondani, hogy a Kozármisleny játszik idegenben. Nem láttam korábban a két csapatot, de a hallottak alapján úgy éreztem, hogy a Kisvárda erőn felül teljesített eddig a bajnokságban. A vendégek kerete teljesen kicserélődött a nyáron, talán most érett meg a játékuk. Ha így játszanak a továbbiakban is, akkor nem lesz kiesési gondjuk, el fognak indulni felfelé a tabellán. Ezt a meccset szinte végig uralták, egy-egy rövidebb periódusban tudott csak egyenrangú ellenfél lenni a Várda. A kiállítás előtt is magabiztosan játszott a Kozármisleny, és utána is tudatos focit mutattak be, így teljesen megérdemelt a sikerük.”

Révész Attila: Most először véltem felfedezni, hogy kellő lelkesedés nélkül játszottunk, ez a túlzott kényelem nagyon tompa játékot eredményezett, ráadásul két szögletből kaptunk gólt, ami korábban nem volt ránk jellemző. Teljes mértékben megérdemelt a sokkal nagyobb tűzzel játszó vendégek győzelme.

Szabó Zsolt: 6 vereség után úgy utaztunk Kisvárdára, hogy mindenképpen eredményesnek kell lennünk. Az első félidőben egyértelműen uraltuk a mérkőzést, szinte egykapuztunk. Sajnos a kapu előtt nem hoztunk jó döntéseket és a meglévő helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. A második játékrészt ugyanazzal az elánnal kezdtük, hiszen nagy szükségünk volt a 3 pontra. Egy szöglet után Vattai Balázs gyönyörűen fejelt a hálóba és megszereztük a vezetést. Ezt követően kicsit talán megnyugodtunk, az ellenfél feltolta a védekezését, de jól reagáltunk rá, hiszen Nagy K. egyedül lépett volna ki, szabálytalankodtak vele szemben és teljesen jogosan kiállították a hazaiak játékosát.  A létszámelőnyben az helyett, hogy megnyugodtunk volna próbáltuk őrizni az eredményt, kicsit magunkra húztuk őket. A 2. gól eldöntötte a 3 pont sorsát. A csapat nagyon sokat tett a győzelemért, nemcsak ma hanem már múlt héten a Siófok ellen is, illetve az edzésmunka alapján is érezhető volt, hogy jönni fog a győzelem. Nagyon örülünk a sikernek és bízunk benne, hogy átszakad a gát és a következő 2 hazai meccsünket is meg tudjuk nyerni! GRATULÁLOK a srácoknak a mai győzelemhez!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

4 hozzászólás

 1. NagyG szerint:

  Szép volt fiúk! GRATULÁLOK!!!!

 2. Jocó'Bá szerint:

  Szép volt, erre már nagy szükség volt! Csak a folytatás is ilyen legyen!
  Gratula, különösen azért, hogy idegenbe sikerült!

 3. Zsoltii szerint:

  Gratuláció a csapatnak és az edzőknek ! Nagy mélységből jöttek vissza, és ez nagy fegyvertény hogy egy hazai pályán eddig jól szereplő csapat ellen hoztuk el a három pontot !És most beindulhat a szekér két hazai mérközésen igen nagyot javíthatunk a helyezésünkön! Mégegyszer gratula a csapatnak és az edzöknek !:D

 4. Zoli szerint:

  Vattai lett a forduló játékosa!
  “Nagy K.” is bekerült a forduló csapatába.
  Utoljára Fellai Józsi került be az első fordulóban.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!