Békéscsabán vendégszerepel a Kozármisleny

Az NB II 13. fordulójában Békéscsabára utazik a Kozármisleny NB II-es labdarúgó csapata.

Korábban nem találkozott egymással a 2 csapat, az első alkalommal rendeznek ilyen párosítással bajnoki mérkőzést.

A Békéscsaba nagy múltra tekint vissza (hosszú éveken NB I-es volt), legnagyobb sikerük, hogy 1988-ban elnyerték a Magyar Népköztársasági Kupát. A csapat trénre ekkor Csank János volt.

A lila-fehér együttes híres fanatikus szurkolóiról, régen igazi katlan volt stadionjuk, félve érkeztek az ellenfelek a Viharsarokba.

A klub legtöbb mérkőzésen pályára lépő és legtöbb gólt szerző labdarúgójuk Pásztor József  (361 meccsen – 45 gól), aki később a klub sikeres edzője is volt, mondhatni Békéscsaba labdarúgásának emblematikus figurája.

A jelen csapat a másodosztályban szerepel, de a tradíciókat ismerve középtávon nem lehet más a céljuk, mint visszakerülni a legmagasabb osztályba.

A tavalyi évben sokáig harcban álltak a feljutásért, de végül 3 ponttal maradtak le a Mezőkövesd mögött, így nem sikerült az NB I-be jutniuk.

Az idei szezont nem kezdték túl jól, az első 5 fordulóban csak 5 pontot szereztek, azóta viszont állandósították jó formájukat, hiszen az utolsó 5 fordulóban a megszerezhető 15 pontból 13-at szereztek, bravúrosnak mondható idegenbeli eredményekkel (győzni tudtak Siófokon és Gyirmóton vagy éppen legutóbb Szigetszentmiklóson).

A megszerzett 21 pontjukkal a bajnoki táblázat 5. helyén állnak és csupán 4 pont a hátrányuk a 2. helyezett Dunaújvárossal szemben.

Érdekesség, hogy ‘Csaba hazai pályás mérlege rosszabb, mint az idegenbeli.

Békéscsabán 2 győzelem és 2 döntetlen mellett 2 vereséget szenvedtek, ami 8 pontot eredményez, idegenben pedig 4 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség a mutatójuk, ami 13 pontot jelent.

Csapatunk a Dunaújváros elleni vereség után megpróbálta rendezni a sorokat és mindenki tisztában van a hátralévő 4 mérkőzés súlyával.

Nagyon fontos lenne, hogy az ősz végéig ragadjunk az előttünk lévő csapatukra és ne kerüljünk jelentősebb ponthátrányba.

Nincs könnyű helyzetben csapatunk, hiszen Békéscsabára talán még a listavezető Nyíregyháza sem utazik a biztos 3 pont tudatában, ugyanakkor az is igaz, hogy ebben az NB II-es mezőnyben bárki legyőzhet bárkit.

Sajnos csapatunk munkáját sérülések is hátráltatják, jelenleg sérült: Kovács Dániel, Farkas Zoltán, Zsdrál Miroszláv, Turi Tamás.

Már tapasztalatból tudjuk, hogy a fociban bármi megtörténhet, és minden mérkőzés más!

A 3 pontra most nagy szüksége lenne csapatunknak, aztán a következő hazai mérkőzésen máris egyenesbe állhatna a csapat szekere!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!