Döntetlen a zárófordulóban Barcs-Kozármisleny 2-2

Barcs – Kozármisleny 2-2 (2-1)
NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés
Barcs, 250 néző
Vezette: Pintér Cs. (Kovács Z., Török K.)

Barcs: Kuczkó – Stilet, Kőkuti, Horváth P., Pókos – Bakó, Tolnai (Eszlátyi 66.), Ferenczi (Tahirovics 87.), Kollega – Kordé, Tompa (Iván 56.).
Vezetőedző: Toma Árpád

Kozármisleny: Antal – Tóth I., Dienes, Éles, Kanizsai – dr. Hergenrőder, Szabó B.(Nagy K. 76.), Horváth A., Kutyáncsánin (Tóth Z. 46.), Laki., Lauer (Suba, 84.)
Vezetőedző: ifjabb Mihalecz István

Gólszerzők: Kordé az 1., Tolnai a 27., Kanizsa (11-esből, 2-1) a 45., dr. Hergenrőder (2-2) az 59. percben

Sárgalap: Dienes 4., Kanizsai 27., Tóth I. 29., Kollega 40., Kőkuti a 49. percben.

Mintegy 100 vendég szurkoló döntött úgy, hogy megtekinti az NB II Nyugati csoportjának záró fordulójában a Barcs – Kozármisleny bajnoki mérkőzést.

Arra csak kevesen számítottak, hogy alig fél perc elteltével a hazai csapat máris megszerzi a vezetést.
Egy előrevágott labdával Kordé nagyszerűen lépett ki, majd a kapujából kifutó Antal mellett előtte a labdát, amely a kapufa belső éléről a hálóba pattant. 1-0.

Pár perc elteltére szükség volt a csapatnak, hogy a hirtelen bekapott góltól magára találjon.

A 9. percben Lauer nagyszerűen hozta helyzetbe Lakit, aki jobb lábbal vette célba a barcsi kaput, de Kuczkó bravúrt bemutatva hárított.

A 12. percben Horváth Adrián lőtte erősen a kapu elé a labdát, amely ide-oda pattogott az ötösön belül, majd a kipattanót Laki rúgta 20 méterről fölé.

A 14. percben Kanizsai szögletét dr. Hergenrőder fejelte fölé.

A 17. percben Laki 20 méterről tüzelt, de Kuczkó ezúttal is a helyén volt.

A 18. percben dr. Hergenrőder – Laki volt a labda útja, amely után Kuczkónak kellett újabb bravúrt bemutatnia, ráadásul földön fekve még majdnem saját kapujába ütötte a labdát, és csak üggyel-bajjal sikerült a védelemnek tisztáznia.

A 22. percben Kutáyncsánin csinált egy szép cselt befele, majd 17 méterről lövésre vállalkozott, de a hazai kapus ezúttal is hárított.

A mérkőzés ezen szakaszában egyértelműen uralta a játék a Misleny, és helyzetek sokaságát sikerült kidolgozni. Sajnos a befejezésekbe hiba csúszott, vagy éppen Kuczkó avatkozott közbe kiválóan.
Már nagyon érett az egyenlítő találat, amikor újabb gólt szereztek a somogyiak.

A 27. percben Éles András lábáról leesett a cipő, aki lesétált a játéktérről és az alapvonalon túl éppen próbálta felhúzni.
A szemfüles hazaiak kihasználva, hogy Éles ezzel utolsó embernek számított, ugyanúgy mintha a pályán lett volna, így hiába indult Tolnai kb. 5 méterrel előrébbről a pályán lévő védők vonala mögül, nem számított lesnek.
Tolnai megköszönte a kiugratást, Antalt kicselezte és az üres kapuba gurított. 0-2.
Sajnos szabályos találatot ért el a Barcs, még ha ezt játékosaink elsőre kifogásolták is Pintér játékvezetőnél.

A 30. percben Horváth Adrián 20 méteres lövése szállt kapu fölé.

A 39. percben Kutyáncsánin ívelt át Lakihoz, aki sajnos nem tudta elsőre átvenni, pedig úgy egyből helyzetbe került volna.

A 41. percben a sokadik Kozármisleny pontrúgás volt veszélyes, dr. Hergenrőder elől mentettek a védők üggyel – bajjal.

A félidő utolsó percében büntetőhöz jutott a Kozármisleny.
Egy hátulról felívelt labdára dr. Hergenrőder ugrott fel, akit a védők szorongattak. A játékvezető a sípjába fújt és 11-est ítélt, amelyet Kanizsai Péter magabiztosan értékesített. 2-1.

Az esethez tegyük hozzá, hogy a játékvezető jóindulatára is szükség volt ahhoz, hogy megszülessen a szépítő találat, ugyanis láttunk már olyat, hogy ilyen “lökésért”, nem ítéltek 11-est.

A szünetben ifjabb Mihalecz István, Kutyáncsánin helyett pályára küldte Tóth Zoltánt, aki egész héten sérüléssel bajlódott, és alig tudott edzeni.

A 47. percben kis híján növelte előnyét a hazai gárda. Egy kontra támadás végén Tolnai – Kollega volt a labda útja, de Antal Sándor nagy bravúrjára volt szükség, hogy lelopja a támadó lábáról a játékszert.

Az 51. percben Laki szabadrúgását védte Kuczkó.

Az 54. percben Kanizsai szögletét dr. Hergenrőder fejelte mellé.

Az 56. percben Szabó Balázs ment el a jobb oldalon, egészen az alapvonalig vitte a labdát, majd szépen adott középre, ahol Tóth Z. ziccerben kapta az átadást, majd mintegy 12 méterről lőtt, de Kuczkó rajta volt a lövésen és szögletre mentett.

Az 59. percben Kanizsai, a bal oldalról ívelt középre, ahol dr. Hergenrőder Tamás kiváló ütemben érkezett és erős fejessel bevette Kuczkó kapuját. 2-2.

A 69. percben Tóth Z. lőtt 26 méterről, de a barcsi kapus ismét hárított.

A gól után azt lehetett hinni, hogy a Kozármisleny akarata érvényesül majd, és újabb gólokat sikerül még szerezni. Ezzel ellentétben a hazaiak is több veszélyes akciót vezettek.
Elképzelhető, hogy a kétgólos hátrányból történő egyenlítés sokat kivett a játékosainkból, míg a jobbára védekező Barcs igazából ekkor kezdett el csak futballozni.

A 71. percben Laki szögletét követően a védőkről veszélyesen lecsorgó labdát Kuczkó szedte össze.

A 79. percben Antalnak kellett védenie egy 16-osról megeresztett hazai bombát.

A 80. percben a csereként beállt Iván lőtt mintegy 16-17 méterről, de Antal ismét védett.

A 85. percben Kollega nagy helyzetben, külsővel vette célba a mislenyi kaput, de nagy erejű lövése pár centiméterrel elkerülte Antal kapuját.

A 87. percben Laki szépen cselezte ki védőjét, majd jobb oldalról, jobb lábbal önzetlenül a középen álló Tóth Zoltánhoz próbált passzolni, de átadása pontatlan lett. Ha sikerült volna megjátszania Tóth Z.-t, akkor ajtó ablak helyzetben valószínűleg megszerezte volna a győztes mislenyi találatot.

A mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget, ami azt jelenti, hogy a Kozármisleny 7 forduló óta veretlen és úgy vonulhat a csapat pihenőre, hogy 22 pontot szerzett és a tabella 6. helyén áll.

Kár bánkódni az elszalasztott győzelem lehetőségén, a CSAPAT szereplése így is minden dícséretet megérdemel.

7 fordulóval korábban kevesen gondolták, hogy az utolsó fordulóban úgy lépnek pályára játékosaink, hogy győzelmük esetén 4. helyen “telelhetnek”.

Bravó srácok! Várjuk a hasonlóan szép folytatást tavasszal!

A szakvezetők így értékeltek:

Toma Árpád:
Sajnos nem éltünk a lehetőséggel 2-0 után, úgy érzem, a megítélt tizenegyes túl szigorú volt, ennek ellenére magunkat hibáztathatjuk az elvesztett pontokért.

Ifjabb Mihalecz István:
Igazából nehezen tudom eldönteni, hogy nyertünk-e 1 pontot, vagy vesztettünk kettőt. Talán nem is érdemeltünk győzelmet, mert 2-0-ig nagyon dekoncentrált volt a csapat.
Egyrészt azért nem érdemeltünk győzelmet, mert ahogy kezdtük a mérkőzést, az mindent meghatározott, futnunk kellett az eredmény után.
Másrészt azért nem érdemeltünk győzelmet, mert a nagyon sok helyzetünkből, igazi helyzetekből, nem sikerült gólokat lőni. Így be kellett érnünk a döntetlennel.
Azt mindenképpen sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel zárnunk az idényt, mert nagyon népes kozármislenyi szurkolótábor kísért el minket, és miattuk nagyon jó lett volna ha sikerül győzni, megérdemelték volna.

Hajrá Kozármisleny!

 

A mérkőzés képeiből készült válogatást Ide Kattintva tekinthetik meg.

1 hozzászólás

  1. NagyG szerint:

    A http://www.nb2.hu dr. Hergenrőder Tamást beválasztotta a 15. forduló válogatottjába!

    Tamás kiharcolt egy 11-est és ő szerezte a Kozármisleny egyenlítő találatát, így komoly érdemei voltak a pontszerzésben.

    Gratulálunk Tana! Csak így tovább!
    #15

Szólj hozzá a bejegyzéshez!