bama.hu – Szabó Zsolt interjú

Nem csak a csapata edzéseire, mérkőzéseire jár, hanem amikor teheti, színházba is. És a sportban sem csak a foci érdekli, minden más labdajátékot szívesen megnéz, valamint a jégkorongot is nagyon csípi Szabó Zsolt, a Kozármisleny vezetőedzője.

– Klarinétesten volt manapság?

– Nem, mostanában nem voltam. De miért kérdezi?

– A felesége, Schrämpf Mária klarinétozik, énekel, színész, előadóművész. És szurkoló, hiszen mindig ott van a futballmeccsein. Viszonozza neki a jelenléteket?

– Egyébként elárulom, hogy általános iskolás koromban Mohácson én is klarinétoztam… Természetesen, ha nem ütközik a programunkkal, mindig ott voltam a fellépésein a Harmadik Színházban, és a Dallamvarázs című estjükön is. (De mindig ütközik! – jött a háttérből az asszony hangja.)

– Ezt kötelességből teszi, vagy érdekli a művészet, a kultúra?

– Érdekel. Ha van időm, nagyon szívesen megyek színházba.

– Művészetről ugorjunk sportra: csak a futball létezik, vagy követte például a barcelonai vizes vb-n történteket is, például a pólósok és az úszók remeklését?!

– Nagyon szeretem a labdajátékokat, legyen szó férfi vagy női kézilabdáról, vízilabdáról – éppen ezért természetesen figyelemmel kísértem a pólósok menetelését. Ha egy mérkőzést nem tudtam megnézni élőben, felvételről tekintettem meg. Egyébként csípem a jégkorongot is, amikor Dunaújvárosban fociztam, ott volt a helyi csapat Kercsóval, amely bajnok lett. Ott, Újvárosban mindenki járt mindenki meccseire. Az élvonalban voltak a férfi és a női kézisek, a férfi röplabdások, tiszta sportváros volt. Ráadásul egy sportkomplexumban laktunk éjjel-nappal.

– Dunaújvárosból áttérve Kozármislenybe: csapata ma játssza az utolsó felkészülési mérkőzését, ami jelzi, közeledik a rajt. Hogy állnak?

– Úgy gondolom, kilencven százalékos állapotban van a keretünk. Jelenleg tizenkilenc mezőnyjátékos és három kapus áll a rendelkezésünkre, azonban egy helyet még fenntartunk: szeretnénk egy rutinosabb irányító középpályást igazolni. Megvárjuk az augusztus végét, amikorra kialakulnak az NB I.-es keretek, és ha van lehetőség, akkor ezt a helyet még betöltenénk.

– Van kiszemeltjük?

– Nem nagyon akad. Azokkal ugyanis nem tudtunk megállapodni, akiket szívesen láttunk volna. Így hát most kivárunk.

– Sokan mentek-jöttek, nyilván idő kell ahhoz, hogy összeálljanak. De sok idejük nem lesz erre a bajnokság során, mert minden egyes pont fontos lesz az egycsoportos szezonban.

– Igen, ez igaz. Éppen ezért nagyon fontos lenne számunkra, hogy sikerrel tudjunk indulni, mert akkor könnyebb lenne a csapatépítés. Ellenkező esetben sokkal nehezebb ez a folyamat. A szezon előtt a mezőnyt illetően vakon vagyunk, mint a fire-ban. Ez Mucha Józsi bácsi mondása, nagyon találó. A keleti csapatokat ugyanis egyáltalán nem ismerjük. De ettől függetlenül a célunk az, hogy meghatározó csapat legyünk a bajnokságban.

– Mindig öröm hallani a győztes meccs utáni éneklést. Árulja el, ezt a dalt mindig betanítják az újoncoknak?

– Nem, mindig mindenki menet közben tanulja meg, nincs a szezon előtt kötelező énekóra. Egyébként a csapatunkban Zsdrál Miro a nótafa, fel szokott állni a gyúróasztalra, onnan vezényel.

– Ugye sokszor hallhatjuk a győzelmi nótát az idény során?

– Bízom benne, hogy minél többször elénekelhetjük majd!

Forrás: www.bama.hu

Szólj hozzá a bejegyzéshez!