bama.hu – Mi lehet a titok nyitja?

Nyolc forduló már eltelt a labdarúgó NB II-ből, s a Kozármisleny továbbra is ott liheg az éllovas Puskás Akadémia nyakán. Arról, hogy mit tudhat Márton Gábor, amit mások nem, mit csinál másképp, a játékosokat kérdeztük.

Csak tátjuk a szánkat!

A nyáron a keret nagy része kicserélődött, a távozók helyére ismét ismeretlen játékosok érkeztek (ráadásul az utolsó és utolsó utáni pillanatokban), ezért nem számítottunk arra, hogy Márton Gábor együttese ilyen pompás rajtot produkál. Jelenleg a második helyen áll úgy, hogy a megszerezhető 24 pontból 19-et besöpört. És nem mellékesen messze megelőzi a feljutásra hajtó Gyirmótot, Tatabányát, Zalaegerszeget. Pedig ezekben a csapatokban csak úgy hemzsegnek a korábbi NB I-es spílerek, sőt, akad néhány egykori válogatott is: Regedei, Oross, Csizmadia, Magasföldi, Fitos, Molnár B. (mind Gyirmót), Böjte, Weitner, Skriba (mind Tatabánya), Kocsárdi, Budovinszky, Simonfalvi, Hajdú N., Szalai (mind Zalaegerszeg). Hajlunk arra, az „öregek” már nem szaggatják úgy az istrángot, ahogy azt kellene…

A mislenyi fiatalok azonban húznak mint az igásló, s bár edzőjük nem mindig elégedett a játékkal, a hozzáállással nem lehet problémája. Mondjuk, ettől nem szabad hanyatt esni, hiszen az az alap, hogy egy sportoló mindig a maximumot igyekezzen nyújtani – más kérdés, hogy látunk bőséggel ellenpéldákat. Ami a mérkőzéseken szintén észrevehető (és az eredmények is ezt támasztják alá), hogy a kabáthoz a megfelelő gombokat varrták: olyan játékosok alkotják a keretet, akik képesek megvalósítani az edző elképzeléseit.

Megy a szekér – reméljük még sokáig.

Gábor bá’ szigorú

ZSDRÁL MIROSZLÁV: „Az edzéseken nem csinálunk mást mint máshol, ebben nincs jelentős különbség. De valahogy lelkileg nagyon össze tudja szedni a játékosokat… Nem is tudom, hogy mondjam. Hat ránk. Mindenki megpróbál mindent kihozni magából a meccseken, ráadásul biztatjuk egymást. És úgy rakja össze a heti programot Gábor bá’, hogy a hétvégére mindig frissek legyünk.”

ÉS SZIGORÚ-E Gábor bá’, kérdeztük Zsdráltól. „Szigorú, emiatt is nagyon hajtunk. Ha látja, hogy valaki kienged, azonnal “eligazítja”, és a következő meccsen valószínűleg nem is játszatja. Nekem is volt már ilyen “eligazításom”, nem volt kellemes.”

TOVÁBBI PLUSZT jelent, hogy a játékosmúltja miatt mindenki felnéz rá, teszi hozzá Zsdrál. „Tudjuk, ki ő.”

Sosem bekkelnek

KOLLER KRISZTIÁN: „Ez egy komplex egész, nehéz lebontani részletekre – mindenki hozzáteszi a magáét. Az első dolog talán az, hogy úgy alakítja ki a csapatot, hogy ne csak jó játékosok alkossák, akik tudnak futballozni, hanem emberileg is passzolniuk kell egymáshoz, jó közösséget kell alkotniuk. Családias a hangulat, ez pedig sokat nyom a latban. Az edzések pedig fel vannak építve, van, amikor a dinamikus láberőfejlesztésen van a hangsúly, máskor a támadásvezetésen. Ami pedig a játékfilozófiáját illeti, az a támadófutball! Mi senki ellen nem bekkelünk, ha NB I-es csapattal játszunk, akkor is ugyanabban a szisztémában futballozunk. Én két és fél éve vagyok itt, és látom, hogy ez eredményre vezetett. Hogy szigorú-e Márton? Maximalista.”

Az erőnlét rendben van

BALASKÓ CSABA: „Az feltűnő, hogy a csapat erőnléte nagyon rendben van, mindig az ellenfelünk fölé tudunk kerekedni. Szombathelyen például 0-2-ről fordítottunk, a hazai fiatalok már lépni sem tudtak, amikor mi még támadtunk. Fontos az is, hogy a Gábor nem pontokat vár tőlünk, hanem mindig jó játékot. Vagyis ez a teher sem nyomja a vállunkat.”

BALASKÓ HOZZÁTETTE, a vezetőedző a mérkőzéseken csak azt követeli meg, amire az edzéseken felkészítette őket. „A pályán mindig szeretné viszontlátni azt, amit gyakoroltunk. Nem mellesleg a pályán kívül nagyon közvetlen, mindenkinek jó a kedve, ha köztünk van. És persze az is sokat jelent, hogy tudjuk, milyen kiváló futballista volt. Az ő szájából hiteles minden instrukció, átélte azokat a dolgokat, amikről beszél.”

Forrás: www.bama.hu

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!