bama.hu – Jöttek és még jönni fognak

Már öt új játékosa van az NB II.-es baranyai futballcsapatnak, de még alakul a kerete. Az irányító posztra feltétlenül kell igazolniuk.

Jó memória kell ahhoz, hogy minden név kapcsán rögtön beugorjon az embernek, hogy az adott személlyel éppen hányadán állnak. Szerencsére Szabó Zsolt, az NB II.-es Kozármisleny vezetőedzője nagyon képben van, pedig nem egyszerű a sok személyt illetően pontos információval szolgálni. Merthogy a baranyai futballcsapatnál nagy a nyári mozgás, tízen elmentek, legalább ennyien jelentkeztek próbajátékra, legtöbbjük meg is jelent, így tesztelni lehetett. Persze, ahogy várni lehetett, a megfigyeltek közül többen nem váltak be. Bozsovics Milán (PMFC-MATIAS II.) azonban igen, le is igazolják. Turi Tamást (PMFC-MATIAS, de tavasszal Baján játszott kölcsönben) még próbálgatják, miként Farkas Zoltánt (Kaposvár) és Nagy Krisztiánt (Budapest Honvéd) is, utóbbi nagyon kellene nekik.

Öten már új kozármislenyi játékosnak tekinthetik magukat, Vattai Balázzsal (FTC II.), Varga Bencével (Szeged), Pap Rolanddal (Paks), Vituska Istvánnal (Újpest, majd Ausztria) és Vadas Zalánnal (Sopron) már szerződést is kötöttek. Ebből a körből Vituska, Pap, Vadas és Varga B. korábban már bemutatkozott az NB I.-ben, sőt, az első kettő gólt is szerzett ott.

Mozgalmas volt az utóbbi egy év Fellai Józsefnek, aki a tavalyi idényben pápai színekben háromszor szerepelt az élvonalban, tavasszal a baranyaiakat erősítette, majd a nyári felkészülés elején kipróbálták Újmecsekalján, aztán visszatért Kozármislenybe. Ahonnan viszont Birtalan Botond most eltávozott, bár a mostani alapozást még a baranyai NB II.-esnél kezdte. Amelynél a régiek közül Sólyom Csabával, Helesfay Donáttal, Fellai Józseffel, Vég Bencével, Kovács Tamással, Szabó Balázzsal, Zsdrál Miroszlávval, Kis Mártonnal és Schmidt Zsolttal már megegyeztek.

– A keret kialakítása még tart, szépen lassan alakulgatunk – jellemezte a helyzetet Szabó Zsolt. – Úgy látom, hogy a keret összetételét és a felkészülést illetően jó úton járunk. Remélem, hogy a következő bajnokságban is azt a stílust és játékot tudjuk produkálni, amit a legutóbbi szezonban sikerre vittünk.

A szakvezető szerint a védelemben és a csatársorban rendben vannak, de három friss szerzemény még kell nekik. Az egyik irányító középpályás, merthogy arra nagy szükségük lenne. Kiszemeltjük már van, megegyezés azonban még nincs, így nevet nem árult el.

Jövő héten sorsolnak

Már a múlt héten összeállt az egycsoportos labdarúgó NB II., amely 16 csapatból áll. Utolsóként a Sopron nevezését fogadták el. A sorsolást jövő hétfőn vagy kedden tartják majd meg az MLSZ-ben.

Forrás: www.bama.hu (Horváth László)

Szólj hozzá a bejegyzéshez!