bama.hu – Helyzetjelentés Kozármislenyből

Azt hinné az ember, hogy a labdarúgóknál a téli szünet szinte eseménytelenül telik el. Ez nem igaz az NB II-es kozármislenyi csapatra.

Az őszi idényben remeklő, félszezon után az NB II-ben a listavezető Puskás Akadémia (39 pont) és a második Ajka (33) mögött a tabella harmadik helyén álló baranyai együttes (32) kerete biztosan megváltozik tavaszra. Tányéros Ádámtól és Gadó Gábortól már elköszöntek, rájuk nem építenek a jövőben. Egyikük sem töltött túlságosan sok időt kozármislenyi színekben, mert előbbit idén nyáron, utóbbit szeptemberben igazolták. Nem tudni azonban, hogy mi lesz a sorsa a PMFC-MATIAS-tól kölcsönkapott négy labdarúgónak, Nagy Józsefnek, Zsdrál Miroszlávnak, Városi Viktornak és Fröhlich Rolandnak.

– Ez tényleg nagy kérdés, mert a további igazolások is függnek tőle – közölte Márton Gábor, a kozármislenyiek vezetőedzője. – Akár visszarendelik őket, akár nem, egy-egy szélső védő, illetve befejező csatár kellene. Az, hogy mennek vagy maradnak, abba bizonyára lesz majd beleszólása az új újmecsekaljai szakmai igazgatónak.
Kozármislenyben egy új futballista mindenesetre lesz, aki azonban egyben régi is, Fellai József visszatér Pápáról.

– December harmadikán szerződést bontottam Pápán, ahol keveset játszottam. Három mérkőzésen léptem pályára, az FTC ellen egy félidő, a Paks ellen harminc, a Kaposvár ellen pedig negyven perc jutott nekem – mondta Fellai. – Sérült is voltam, ezért közölték, hogy már nem számítanak rám. Szerencsére nem kell megműteni a lágyékomat, most már edzek, ám újra fel kell építenem magam. Csalódott nem vagyok, bár, ha jobban sikerül az ősz, szívesen maradtam volna Pápán.

Fellai elmondása szerint a Kozármisleny és ő is akarta, hogy újra egymásra találjanak, az alapozást már náluk kezdi meg.

A téli szünetben Zsdrál Miroszlávot, Sólyom Csabát és Kiss Mártont megműtötték, utóbbi térdoperációja volt a legkomolyabb, de Zsdrálnak a térdét és a lovaglóizmát is megoperálták.

Január tizedikén kezdődik a felkészülés, és mivel az utolsó őszi bajnoki után azonnal leálltunk, túl hosszú, héthetes lesz a téli szünet, az ideális pihenőidő négy-öt hét lenne – jegyezte meg Márton Gábor. – Ezért az utolsó két hétre mindenkinek mozgást írtunk elő, egyéni edzésterv alapján mindenkinek azt végre kell hajtania. Kárpáti Péter erőnléti edző mindenkivel elbeszélgetett, kiosztotta a feladatokat, így valamennyi labdarúgó tudja a dolgát.

Lesz majd pénz

SOKAN FÉLTIK a Kozármislenyt, hogy nincs pénz és veszélyben van a folytatás.

– LÉNYEGESEN jobban állunk, mint egy évvel ezelőtt, bár a helyi önkormányzattól egy fillért sem kapunk – válaszolt kérdésünkre Feleki Attila klubtulajdonos. – A TAO-nak és a tv-közvetítésből befolyt jogdíjnak köszönhetően a tavaszi idény végéig biztosítva van a fedezet.

Koller Krisztián lett az NB II. Nyugati csoport őszi gólkirálya

A KOZÁRMISLENYI focicsapat 2007-től szerepel az NB II-ben, most 32 pontjával klubrekordot ért el a fél év alatt begyűjthető pontok alapján. Az eddigi őszi szezonok egyikében sem győztek ennyiszer, mint idén (10-szer).

A lőtt góljaik átlaga több, mint kettő, miközben a kapott gólok mérkőzésenkénti átlaga csak egy. Az ősz után a Kozármisleny együttese vezeti a hazai pályán elért eredményekből összeállított tabellát (7 győzelem, 1 döntetlen, 22 megszerzett pont). Csupán a tabella elején helyet foglaló csapatok ellen nem tudtak nyerni, idegenben kikaptak a Puskás Akadémiától, a második Ajkától és az ötödik ZTE-től, döntetlenre végeztek idegenben a hatodik Haladás II. otthonában, illetve Kozármislenyben a negyedik helyezett Gyirmót ellen. A Gyirmótot leszámítva ezekkel tavasszal Kozármislenyben játszanak.

A BAJNOKSÁGBAN ősszel 21 játékosuk szerepelt, közülük legtöbbször Koller Krisztián, Zsdrál Miroszláv és Boda József (14-14 meccs), utánuk Kiss Márton, Szabó Balázs és Karacs Roland jön (13-13). A legtöbb gólt Koller lőtte (11-et), aki ezzel vezeti az NB II. Nyugati csoport góllövőlistáját.

Forrás: www.bama.hu

Szólj hozzá a bejegyzéshez!