bama.hu – Foci Kozármislenyben: pénzcsap elzárva

Feleki Attila nem finanszírozza tovább a kozármislenyi labdarúgást. Itt a vége a sztorinak?

Kozármisleny labdarúgó élete felett egyre sötétebb fellegek sűrűsödnek. Az NB III. Közép csoportjában második helyen végző csapat a bajnoki eredményével ugyan nem harcolta ki a feljutást a másodosztályba, az élet úgy hozta, hogy akár még így is esélye nyílhatott volna a „feljutásra” Németh Zsolt csapatának. Igen ám, csakhogy sajtóhírek szerint – mivel az MLSZ eddig hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben – a feltöltésre váró NB II.-es mezőnyt a szövetség nem egy NB III.-as csapattal, hanem az egyik idei másodosztályú kiesővel kívánja feltölteni.

Meg is kerestük a Kozármisleny FC tulajdonosát, Feleki Attilát, aki szintén csak hallomásból tudott a szövetségi szándékról.

– Hivatalos tájékoztatást eddig nem kaptunk az ügyben, de az a belső körökből származó információm van, hogy az MLSZ a Siófokot kéri fel a másodosztályra – árulta el a sportvezető. – Úgy vélem, itt egy jogértelmezési vita van. Ugyanis feltöltés esetén a legjobb nem feljutót kell felkérni. Mivel a Putnok nem kapott NB II.-es licencet, véleményem szerint őket nem lehet a legjobb nem feljutónak titulálni. Elvégre azért van a licenc-eljárás, hogy támpontot adjon a következő évi versenyrendszer kialakítására. Arról nem is beszélve, hogy az MLSZ elnöke többször is elmondta az elmúlt években, hogy a felfelé áramlást kell elősegíteni. Az biztos, hogy ha a Siófok megkapja az NB II.-es rajtengedélyt, akkor jogi lépéseket fogok tenni, mivel nagyon kíváncsi vagyok, hogy a sporttörvény minden pontját betartották-e a Balaton partiak kapcsán. Sokak szerint olyan gazdasági helyzetben vannak, hogy már a bajnokság közben ki kellett volna zárni őket. Persze az is fontos, hogy ez a mi helyzetünket nem befolyásolja.

Marad tehát az NB III.  A kérdés csak az, hogy marad-e csapat Kozármislenyben. A tulajdonos korábban úgy nyilatkozott, hogy ha maradnak ebben az osztályban, akkor elgondolkozik a folytatáson.

– Az első edzésen már bejelentettem a csapatnak, hogy nem finanszírozom tovább a klubot – vallott színt Feleki. – Az a helyzet, hogy a jelenlegi erőviszonyokat nézve a következő évben is jó esélyünk lenne a bajnoki címre, de belefáradtam abba, hogy szembe-szélben kell dolgoznunk. Amióta én vagyok a tulajdonos, az önkormányzattól egyetlen forint támogatást sem kaptunk, a taós pályázatok önerejéhez sem járultak hozzá egy fillérrel sem. Ez példátlan, még egy megyei csapatot is támogat az adott önkormányzat. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a polgármester kicsinyes módon próbál nekünk folyamatosan keresztbe tenni.

Feleki azt is elárulta, hogy a csapatot működtető Kft. iránt már van érdeklődés, igaz nem Baranyából. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha eladja a céget, az NB III.-as indulási joggal, akkor az új tulajdonos nem Kozármislenyben fog csapatot csinálni. Akárhogy is, nagy kár lenne ezért, hiszen az elmúlt években a Misleny sok-sok örömet szerzett a baranyai futballszurkolóknak.

– Ha el kell adnom a Kft.-t, az olyan lenne, mintha a gyerekemtől válnék meg – vallotta be Feleki Attila.

A mislenyi tulajdonos kritikái kapcsán, amelyek az önkormányzatot érintették, szerettük volna megszólaltatni Kozármisleny polgármesterét, Bíró Károlyt is, akit viszont péntek esti lapzártánkig nem értünk el.

Forrás: bama.hu

9 hozzászólás

 1. serve szerint:

  Azért ne menjünk el szó nélkül a mislenyi alpolgármester szerepe mellett sem!!! Ő is nagyon hibás a kialakult helyzetben. Szolga Antal korábbi egyesületi elnökként a testületben végig asszisztált a Bírónak és nézte, ahogy kivérezteti a polgármester a klubot. Pedig azért neki más a kapcsolata a focival mint egy Székesfehérvárról érkezett polgármesternek. Anti a hazai meccseken most is ott volt ennek ellenére nem érezte, hogy mit tesz, vagy miben is vesz részt. “Köszönjük” Neked is Anti! Szándékosan tönkretettétek a MISLENYI FOCIT!

 2. Labora szerint:

  Az önkormányzat kasszájában egyetlen fillér nem maradt az előző polgi után. Miből kellett volna támogatnia az önkormányzatnak egy magánvállalkozást?

 3. cruz szerint:

  Labora!
  Valótlanságot írsz. 120 milliós megtakarítása volt az önkormányzatnak, amikor Bíró Karcsi átvette. Amúgy azóta új költségvetési év van már, ahol sok minden hülyeségre jut pénz, de a focira semmi! jaa amúgy most szavaztatta meg magának a polgármester 3 havi fizetésének megfelelő prémiumot! Gondolkodjál már!!!
  Hol élsz te bicikli belsőben?

 4. qrtis szerint:

  A Bírónak meleg a pite, nagyon megütheti a bokáját. Már a politikát is betámadta (Felcsútozása meg felháborító nem is értem hogy mer ilyet mondani), és biztos lehet benne, hogy ezt nem fogják nézni tétlenül odafent sem. A 100 milliós ügyéből is nagy baja lesz még. De csak csinálja amit csinál. Miért ne támogathatna az Önkormányzat egy magáncéget, aki Kozármislenyben a Kozármislenyi embereknek csinál focit?? Úgy hogy a tulajdonos nem kevést pénzt áldoz erre! Mindezt Kozármisleny Önkormányzata helyett! Kicsit nézz utána, minden város támogatja a sportot és a focit! Ki milyen mértékben. de a nulla kozármislenyi támogatásnál sokkal nagyobb mértékben. Pl. Pécs városa is közvetlenül pénzt ad a kosarasokat üzemeltető Kft.-knek, a kéziseknek, sőt még a PMFC Kft.-nek is adtak 20 millió Ft-ot. Nyíregyháza városa 150 millió Ft-tal támogatta sőt most szavazták meg, hogy az NB III-ban is fogják őket, szintén a gazdasági társaságot támogatni. És sorolhatnánk. De a megyében is kapnak támogatást a hozzánk hasonló városok is. Kozármislenyben a 10 millió Ft is nagyon jól jött volna, mert ne mondja senki hogy nincs erre pénz, amikor sok minden másra van. Bíró Karcsi meg szedhetné a sátorfáját aztán elhúzhatna innen. Aki a városból él és nem a városért nem kell ide! 7 hónapos munkássága után megszavaztatott magának a sleppjével 3 hónap prémiumot. Hát ez micsoda? Felháborító ez is és az is ami mostanság Kozármislenyben zajlik. Mindenhova betolja az embereket aki a választások előtt segítették a kampányában. Arról nem is beszélve hogy a testületben lévő bólogató Jánosoknak semmi helyük nincs ott, azért kapnak pénzt, hogy amikor Bíró – a te polgid szól nekik, feltegyék a kezüket. Egyébként megszólalni sem tudnak, véleményük sincs.
  “Köszönjük” polgármester Úr, hogy tönkre tette Kozármislenyben a focit!!! A hozzáállása az egészhez botrányos. Büszke lehet a szép létesítményekre, amiben senki nem fog focizni majd! Hurrá!! Nem a Felekit kellene szidnia, hanem kicsit visszavenni. Lehet, hogy neki nem fontos, de annak a 400-500 embernek igen, aki kijár a meccsekre, vagy scak érdeklődik iránta. Semmi normális dolog nem volt itt a faluban csak ez. mert a majális csak egy évben egyszer van, a meccsek meg kéthetente. Bizonyára végiggondolta azt is a polgi, hogy jövőre itt max. megye 4-es csapat lesz, ha lesz (mert ahhoz is pénz kell). Szóval Polgármester Úr, elindult a lavina, nehogy elmossa magát is!

 5. petres szerint:

  Viszlát Polgármester Úr! Nem kérünk magából többet! Távozhat Kozármislenyből!
  A hazugságok sorozata amivel próbálja befolyásolni az embereket már mindenki számára ELÉG!!! Ügyvéd létére lehetne tisztességesebb! Ezt úgysem tudja kimagyarázni az emberek előtt, amit most tett. Hiába 50 milliózik – mindenki tudja, hogy az a pénz a műfüves pályára ment (szerződés szerint fizetendő törlesztő részlet, mert vki azt a pályát felépítette), attól, hogy van pálya, attól még nem működik a futball. Nem hülyék ám itt az emberek!
  Majd alakíthat egy megye4-es csapatot a Szolga Antival – biztos neki azt ígérte a választásokkor, hogy megint Egyesületi elnök lehet, csak ugye ahhoz félre kell állítani Felekit. Hiába magyarázzák a bizonyítvány, halljuk hogy az embereknek megvan a véleménye magáról, meg Szolgáról is. Ezt nagyon bebukták. Remélem nem húzzák ki a következő választásokig és mindkettőt elüldözik innen!

 6. mislenyfan szerint:

  Nem hogy a választásokig nem fogják kihúzni, még a nyáron el lesznek innen üldözve! 
  MOCSKOS HATALOM ÉHES JELLEMTELEN PATKÁNYOK!!!!!

  MENEKÜLJETEK!!!!!!!

 7. advocatus diaboli szerint:

  Elkeserítő az, amit itt olvasok, és egyben megdöbbentő, ami Mislenyben zajlik…

 8. drd szerint:

  Emberek! Kapjunk észbe… Lehet, hogy az I love Mislenyes sleppjét az orránál fogva vezeti a polgármester, de belőlünk nem csinál hülyét. Tudjuk, ismerjük a tényeket és közben a polgármester meg össze vissza hazudozik, menti az irháját!
  Csak néhány dolog hogy miképp keveredik bele a saját hazugságaiba. A csevegőbe azt mondja, hogy 50 millió Ft-ot adtak focira az elmúlt 4 évben. Majd lenyilatkozza a TV-nek https://youtu.be/3W-ArrAgk7U hogy amióta nem egyesületi forma hanem Kft. azóta az Önkormányzat nem támogatja a focit! Hát hogy van ez? Miközben 2011/2012-es év óta a Gold-Sport üzemelteti a focicsapatot… tehát azóta nincs támogatás. (Ezt Feleki is leírta, hozzátéve hogy 1 év kivételével nem volt.) Most akkor adott a focira 50 milliót vagy sem az Önkormányzat? A válasz nagyon egyszerű: NEM adott! Az a pénz a felépített műfüves pálya éves törlesztő részleteiből jön össze, az egy beruházás, a FUEGO Kft.-nek fizeti a város. De attól még hogy az épült műfüves pálya attól nem lesz benne foci. Ahhoz csapat is kell. Más városban is épült műfüves pálya, ugyanilyen 10-15 éves törlesztésekkel, nekik nem sír a szájuk ez miatt, hanem örülnek neki! És ez mellett még támogatják is a csapat működését. És az mekkora gáz, hogy azt mondja ő nem ad egy Kft.-nek pénzt, mert nem lehet (miközben minden más városban lehet), majd mivel egészíti ki? Hogy CSAK azért nem adtak a Gold-Sportnak támogatást, mert a tulajdonos nem kért, nem nyújtott be kérvényt!! Nagyon gáz!! Sőt úgy tudjuk, hogy hosszú távra szóló támogatási szerződése is volt a Gold-Sporttal az Önkormányzatnak még az előző testület jóvoltából, amit a Dr. Bíró vezette Testület tolvonással áthúzott!! Hazudozik össze-vissza. Sajnos még mindig vannak akiket be tud csapni, de szerencsére egyre kevesebben!

 9. János szerint:

  Kezd összeállni egy olyan kép többünk fejében, hogy az új városvezetés egy előre megtervezett akciót hajt végre. Sajnos nem valami jól megtervezett vezetési stratégiáról van szó, hanem az összes hatalom, jogkör és pénz magukhoz vételéről, a csókosok pozícióba emeléséről. Aki útban van, azt igyekeznek bármilyen módszerrel ellehetetleníteni és a közvélemény előtt befeketíteni. Valamiért szerencsére egyre kevesebb embert sikerül bábként rángatni. Remélem továbbra is ilyen ütemben nyílik fel az emberek szeme, mint az utóbbi pár hónapban. Ha így lesz, akkor kellemetlen pillanatai lesznek a mi jó polgármesterünknek.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!