bama.hu – Érik az ezüstérem Mislenyben

Négy bajnoki, hétpontos előny: érik az ezüstérem Mislenyben!

Az eredmények jelzik, többet érnek a sikeréhes fiatalok, mint az „életunt” öreg harcosok.

Már csak egy hajszál, na jó, annál valamivel több, mondjuk egy vékonyabb hajtincs választja el a Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapatát az ezüstéremtől.

Szabó Zsolt együttese huszonhat lejátszott találkozó után 54 ponttal a tabella második helyén áll, tíz pontra az éllovas Puskás Akadémiától és hétre a harmadik Gyirmóttól.

A számok nem hazudnak, szokták mondani, s valóban, ha végignézzük a mislenyiek statisztikai adatait, kiderül, nem véletlenül ők a másodikak. A rúgott gólok tekintetében csak a listavezető előzi meg őket (Városiék ötvennél, a Puskás Akadémia 53-nál tart), a kapott góloknál pedig csak az Ajka (23) és az éllovas (15) áll jobban náluk (25).

Érdekes ugyanakkor, hogy a Nyugati-csoport góllövőlistájának élcsoportjában nem hemzsegnek a mislenyi játékosok, a legelőkelőbb helyen, a hatodikon még mindig a téli szünetben a PMFC-hez távozó Koller Krisztián áll tizenegy találattal, utána nagy szünet, majd következik Zsdrál Miroszláv öt góllal (26.), aztán Szabó Balázs és Városi Viktor néggyel-néggyel. Mindez nyilván azt jelenti, hogy nem egy-két futballistán múlik a csapat eredményessége, többen is feltalálják magukat az ellenfél kapuja előtt, képesek a gólszerzésre.

(A góllövőlista második helyén egyébként Szabó Zsolt áll – ha ezt tíz évvel ezelőtt olvastuk volna, biztosak lettünk volna abban, hogy a Misleny jelenlegi edzőjéről van szó. A korábban többek között a PMFC-t és a Dunaújvárost is erősítő támadó most már legfeljebb csak gratulálhat névrokonának.)

Bár ne legyünk telhetetlenek, de a tabellára pillantva óhatatlanul eszébe jut az embernek, kár, hogy ebben a szezonban volt egy Puskás Akadémia is a mezőnyben!

Az előzetesen a feljutásra esélyesnek kikiáltott, rengeteg korábbi NB I.-es játékost felvonultató együtteseket (például ZTE, Gyirmót) ugyanis mind megelőzi a Kozármisleny, csak a Videoton fiókcsapata áll előrébb. Amelyben (néhány idősebb, tapasztalt játékos mellett) túlnyomórészt fiatal, tehetséges futballisták kapnak lehetőséget, csakúgy, mint Kozármislenyben – az eredmények alapján kijelenthető, ez a két klub jár a helyes úton.

Forrás: bama.hu (K. Mayer András)

2 hozzászólás

  1. Plesz József szerint:

    Gratulálok a csapatnak a bajnoki szerepléshez

  2. Plesz József szerint:

    Gratulálok a csapatnak a bajnoki szerepléshez, mikor lesz a ZTE elleni rangadó?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!