bama.hu – Disznóáldozat a sikerért

A portugál vezetőedző, Eduardo Almeida csak nagyon szolidan pálinkázott, mások azért jobban elengedték magukat a Kozármisleny labdarúgócsapatának hagyományos disznóvágásán.

Ha ezért az eseményért járna pont, mi hármat biztosan adnánk a mislenyieknek.

Ha a hagyományok tiszteletén és persze a csapatépítés sikerén múlna, a Kozármisleny labdarúgócsapata biztosan bent maradna a másodosztályban. A mislenyiek ugyanis szerencsére nem változtatnak a jó dolgokon, ragaszkodnak hozzá: szombaton ismét megtartották a csapatépítő disznóvágást, amelyre hét éve mindig sor kerül, s amelyen természetesen most is remek volt a hangulat.

Amint azt lapunkban korábban megírtuk, az érkező portugál vezetőedző, Eduardo Almeida kicsit visszahőkölt, amikor meghallotta, hogy leendő csapatánál valamiféle „Big Kill” (Nagy Ölés) nevezetű ünnepséget terveznek februárban – talán még az is megfordult a fejében, hogy nemet mond a szerződésre, hiszen ez olyan nagyon balkáninak hangzott, és persze ki tudja, kit akarnak feláldozni a tavaszi sikeresség érdekében ezek a gyanús magyarok. Talán éppen az edzőt… Aztán persze kiderült, hogy csak félreértette, félrehallotta az egészet, csupán „Pig Killről”, vagyis disznóvágásról van szó.

Nos, szombaton bele is kóstolhatott a helyi jellegzetességbe, és a hírek szerint túlélte. Pedig Feleki Attiláék mindent bevetettek, a pálinkát sem úszhatta meg, de mint kiderült, ő egy mértékletes portugál. Megitta becsülettel, de rögtön jelezte is, hogy a borok jók Magyarországon és hazájában is, de a pálinka neki túl erős.

– Ő egy nagyon pozitív személyiség, ennek megfelelően a disznóvágáson is nagyon aktív volt, mindenből kivette a részét – árulta el Feleki Attila, a mislenyiek elnök-tulajdonosa. – De ugyanígy tettek a játékosok is. Tekintettel arra, hogy a foci nem hajnali sport, csak nyolckor kezdtünk, de miután sok dolgos kéz volt, ez nem jelentett problémát. Hagyomány, hogy az újoncoknak mindenben részt kell venniük, s ez most is így történt: belekóstoltak a pörzsölésbe, az abaléfőzésbe, a darálásba, a töltelék keverésébe és persze a töltésbe is.

A száz kiló körüli disznónak (amelyet, mint mindig, a csapat egyik szimpatizánsa, Hoffman Imre ajánlott fel) ezúttal nem adtak nevet, így Anonymusként fejezte be földi pályafutását – reméljük, hogy a belőle készült ételek segítségével a mislenyi játékosok olyan teljesítményre lesznek képesek tavasszal, amely elég lesz a bent maradáshoz. Ha sikerül, talán Almeida is belehúz egy kicsit a pálinkázásba.

Forrás: www.bama.hu

További fényképek a Kozármisleny FC hivatalos facebook oldalán IDE KATTINTVA közvetlenül is elérhetőek!

1 hozzászólás

  1. Mislenyi szurkoló szerint:

    Öröm látni a vidám arcokat! Főleg Feleki úr milyen vidám! remélem nem a PMFC-n mosolyog 🙂 Nagy menetelés kell tavasszal..

Szólj hozzá a bejegyzéshez!