bama.hu – Beugró szerepkörben Németh Zsolt

Két bajnoki van már csak hátra az őszi szezonból, de a Kozármisleny NB II.-es labdarúgócsapatánál nem vártak, edzőt váltottak. Az új trénerrel, Németh Zsolttal beszélgettünk.

– Nem is olyan régen az egyik hazai bajnokin bemondták, hogy hat gólt szerzett a mislenyi öregfiúk hétvégi meccsén. Talán nem is edzőnek kellett volna jönnie, hanem csatárnak!

– Hát, ez már csak jó poén.Talán tíz-tizenkét évvel ezelőtt még lehetett volna róla szó.

– Az mindenesetre sokat segíthet, hogy ott volt a csapat mérkőzésein. Mit látott, mi a baj? Mi nem tetszett?

– Erről nem szeretnék beszélni. Kicserélődött a csapat, sok új játékos jött, ilyenkor máról holnapra nem lehet ütőképes együttest gyúrni. Idő kell hozzá. A felkérésnek örülök, megtisztelő, hogy rám gondoltak.

– De nem sokáig, csak az őszi két bajnokit, plusz egy Ligakupa-meccset kap meg.

– Valóban átmeneti megoldásként kértek fel, de ez így is van rendjén, ugyanis jelenleg nincs meg az osztályhoz szükséges edzői végzettségem: A-licenc kellene, nekem viszont B van. De ettől függetlenül természetesen mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat ezeken a mérkőzéseken minél jobban szerepeljen.

– Sokakat, így valószínűleg önt is meglepte a mostani katasztrofális szereplés. Nagy a kontraszt az elmúlt idény ezüstérméhez képest.

– Természetesen az elmúlt évek sikereihez képest ez nagyon rossz produkció. Minden mislenyi szurkolót, sportszeretőt, sőt az összes baranyai futballbarátot meglepetésként érte ez.

– Az első edzését már meg is tartotta. Mit tehet a rövid idő alatt? Csodát biztosan nem lehet várni öntől.

– Ismerem a csapatot, ez pozitívum. Most, a hétfői edzésen igyekeztem frissíteni őket, más impulzusokat próbáltam adni a futballistáknak, elsősorban játékos dolgokat vettünk elő. És persze közben már készülünk a szerdai Ligakupa-meccsre, amelyen viszont a csapat nagyrészt az U21-re fog épülni. Továbbjutni már úgysem tudunk, így pedig nekünk a Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnoki a fontosabb.

– Mit gondol, a jelenlegi keret elegendő a bent maradás eléréséhez?

– Ez engem nem érint, hiszen csak két bajnokira szól a mandátumom. Nekem azt kell elérnem, hogy ezeken minél jobban szerepeljünk.

Nehéz a helyzet, mert három kieső lesz

Nem lesz egyszerű feladata Németh Zsoltnak az őszi szezonból hátralévő két bajnokin, a Kozármisleny ugyanis mindkétszer idegenben lép pályára: most szombaton Nyíregyházán (első helyezett…), jövő szombaton pedig Zalaegerszegen (nyolcadik). Igaz, az eddig látottak alapján sokra nem mennének a hazai környezettel – semmivel nem játszanak jobban, nem szereznek több pontot, mint vendégségben. Volt olyan is, aki ezzel kapcsolatban megjegyezte, miután a játékosok technikailag nem elég képzettek, most éppen őket zavarja jobban a megszokottnál valamivel kisebb mislenyi pálya.

Szabó Zsolt vezetőedző irányításával a Kozármisleny az eltelt tizennégy őszi forduló során mindössze kétszer győzött, s két döntetlen mellett tízszer kikapott, így nyolc pont szerepel a neve mellett. Ezzel természetesen utolsó helyen szerénykedik a tizenhat csapatos mezőnyben, s bizony közel sodródott a kieséshez. A kiírás értelmében ugyanis három együttes, a 14–16. helyezettek búcsúznak majd a szezon végén, s a még bent maradó helyen álló Sopron (13.) immár hét pontra van a mislenyiektől.

Valahogy le kellene dolgozni ezt a hátrányt!

Forrás: http://www.bama.hu/baranya/sport/kozarmislenyi-foci-beugro-szerepkorben-nemeth-zsolt-526142

Szólj hozzá a bejegyzéshez!