Balmazújvárosban szeretnénk javítani

A 4. fordulóban Balmazújvárosban vizitálnak a Kozármisleny NB II-es labdarúgói.

Vereséget szenvedni mindig fájó, így volt ez a Sopron elleni hazai pályás kudarc után is, amikor közel 1,5 éves hazai pályás veretlenségünk szakadt meg. Fájó azért, mert egy nyerhető meccset buktunk el, hiszen a Sopron semmi extrát nem mutatott, ugyanakkor jobb helyzetkihasználásának köszönhetően 1 gólt szerzett, amivel elvitte a 3 pontot.

A hét elején a csapat leült beszélgetni és egy hasznos megbeszélés eredményeként már mindenki a jövőre koncentrál és mindenki azon van, hogy minél hamarabb túljussunk a hullámvölgyön.

Tavasszal is adódtak problémák a csapat életében, amikor Sopronban, Tatabányán és Csákváron is veszített, de akkor kiválóan megoldották a nehézségeket és sorra nyerték a meccseiket Szabó Zsolték, aminek a csúcspontja talán a Gyirmót otthonában iskolajátékkal, 3-0-ra megnyert meccs volt.

Most, két vesztes bajnoki meccs után nagyon jól jönne egy sikeres szereplés Balmazújvárosban, annak a csapatnak az otthonában, aki a múlt hétvégén Szigetszentmiklóson aratott magabiztos 3-0-ás győzelmet, amellyel az első 2 fordulóban szerzett 1 pontot egyből hárommal toldotta meg, így náluk mondhatni egyenesbe jöttek a dolgok.

Az első fordulóban a Siófok viszonylag könnyen 3-0-ra verte a Balmazújvárost, majd hétvégi ellenfelünk a 2. fordulóban odahaza a Kisvárdát fogadta és egy gólokban gazdag, fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlen alakult ki, úgy, hogy csak a 94. percben szerzett góllal sikerült a házigazdáknak pontot menteniük.

Az előző hétvégi, már említett SZTK elleni siker után, bizonyára nagyobb önbizalommal készülnek a Kozármisleny elleni hazai pályás megmérettetésre.

A Szigetszentmiklóson lejátszott mérkőzésük összefoglalója az SzTK Erima TV jóvoltjából a világhálón is megtekinthető:

A Balmazújváros az előző évi bajnokság NB II Keleti csoportjában 4. helyen végeztek, így osztályozó nélkül maradtak bent.

Urbin Péter személyében a másodosztály egyik legjobb gólszerzőjét tudhatják soraikban, aki az elmúlt 2 évben mindkétszer NB II-es gólkirály volt – mindkétszer 17 gólig jutott.

Közhelynek hangzik, de ebben a kiegyenlített mezőnyben bárki legyőzhet bárkit, függetlenül attól, hogy hazai pályán vagy idegenben szerepel.

A feladat szép és nemes, ahogy Szabó Zsolt vezetőedzőnk elmondta, bizakodva várják a Balmazújváros elleni összecsapást, hiszen rengeteg pozitívum volt felfedezhető a Pask elleni Liga Kupa mérkőzésen is. Reméljük, hogy a jó játékhoz ezúttal eredményesség is párosul.

Nem szabad türelmetlennek lennünk az összevont NB II legfiatalabb csapatával szemben, hiszen a nyáron 14 új ember érkezett hozzánk, ami megnehezíti a csapatépítést, de az teljesen egyértelmű, hogy nem járunk rossz úton.

Ehhez a játékhoz szerencse is szükségeltetik, amiben az idei évben nem nagyon volt részünk, de azt is tudjuk, hogy a szerencse forgandó és hosszútávon kiegyenlítődik ez a tényező.

A Balmazújváros együttesében egy korábbi labdarúgónkat is felfedezhetjük, Mester Tamás 3 évig szerepelt Kozármislenyben, 31 alkalommal védte csapatunk kapuját, majd innen a Ferencvároshoz igazolt, később az NB I-ben is pályára lépett.

A találkozó vasárnap délután 16.30-kor kerül megrendezésre, melyet Berger József dirigál majd.

Sólyom Csabáék a 450 km-es távolságot nem közvetlenül a mérkőzés előtt tudják le, hanem már szombaton délben útra kelnek, így valamelyest frissebben léphetnek vasárnap délután pályára.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!