Bajnokhoz méltó hozzáállás, remekbe szabott gólok

HR-Rent Kozármisleny – ESMTK 5-1 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

PMFC stadion, 200 néző

Vezette: Szommer A. (Varga G., Illés T.)

HR-Rent Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kocsis A. – Nagy E., Kovács T. – Gránicz (Puskás 78.), Kirchner (Zsebe 68.), Beke – Ihrig-Farkas (Sinanovic 56.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

ESMTK: Bonica – Lázár, Nemes, Túri, Tóbiás – Szabó A. – Kiss D., Bányai, Mag (Németh Z. 61.), Péter-Szabó – Kocsis D.

Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerzők: Kirchner 45., Gránicz 58., Beke 73., Kovács T. 85., Beke 92. illetve Szabó A. 55. percben.

Sárga lap: Gránicz 58. illetve Mag 15. percben.

A múlt hétvégén már megnyerte az NB III Közép csoportját a HR-Rent Kozármisleny így az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy a játékosok mennyire tudnak a mérkőzésre koncentrálni és milyen lesz a mérkőzéshez való hozzáállásuk.

A 13. percben Gránicz ment el remek cselekkel a jobb szélen, majd beadását Beke alig csúsztatta kapu mellé.

A 18. percben Gránicz lövését védte Bonica.

A mérkőzés ezen szakaszában mezőnyjáték zajlott a pályán, Kozármisleny fölénnyel. A mérkőzés 30. percétől érezhető volt, hogy erősödött a Misleny nyomása, még ha ez helyzetekben és gólokban ekkor még nem is mutatkozott meg.

A 44. percben Beke szöglete után Bonica ütötte ki a labdát, majd Kovács fejese akadt el a védőkben.

Ugyancsak a 44. percben Kovács T. került lövőhelyzetbe, labdáját Bonica szedte ki a léc alól.

A 45. percben Beke beadása után Lantos fejesét védte a vendég hálóőr.

A 45. perc végén Ihrig-Farkas remekül húzta meg a jobb szélen, majd önzetlenül a középen érkező Kirchner elé tálalt, aki közelről a kapuba lőtt. 1-0.

Jókor jött a mislenyi gól, a félidő végén már érett a találat, így előnnyel vonulhattak pihenőre Németh Zsolt tanítványai.

Az 50. percben Bányai beadását fejelte kapu mellé Péter-Szabó.

Az 54. percben Kocsis D. kapott labdát majd a 16-oson belül éles szögből lőtt, de Molnár P. jól zárta a szöget és szögletre mentett.

Az 55. percben ESMTK szöglet után Túri fejelte középre a labdát Szabó elé, aki a hálóba lőtt. 1-1.

Az 58. percben Gránicz a bal szélről cselezgetett befelé , majd váratlanul lövésre vállalkozott, labdája nagy erővel a hosszú sarokba vágódott. Csodás gólt láthattunk! 2-1.

A 69. percben jobb oldali beadás után Németh Z. fejesét a léc alól szedte ki Molnár P.

A 71. percben Sinanovic távolról lőtt a vendég kapu fölé.

A 73. percben Gránicz kapott remek kiugratást, lövését Bonica még bravúrral hárította, de érkezett Beke, aki a kipattanót közelről fejelte a hálóba. 3-1.

A 75. percben Németh Zoltánt ugratták ki, aki elől a kapujából érkező Molnár P. rúgta el a labdát.

A 81. percben Zsebe beadását Sinanovic fejelte kapu mellé.

A 85. percben Kovács T. szerzett labdát, majd a jobb szélen érkező Bekéhez passzolt, aki rendkívül önzetlenül középre passzolt ahol Kovács T. lőtte a hálóba a labdát. 4-1.

A 92. percben Beke villant ismét. Ezúttal egy szép egyéni akció végén pazar gólt szerzett. 5-1.

A találkozót teljesen megérdemelten nyerte meg a Kozármisleny.

Az ESMTK egy szögletből még egyenlíteni tudott, de túl sokáig nem álltak döntetlenre a csapatok, Gránicz hatalmas gólt “ragasztott” a hosszú felsőbe, onnantól kezdve pedig csak az volt a kérdés, milyen különbséggel nyernek Kovács Tamásék.

A HR-Rent Kozármisleny bajnokhoz méltó produkcióval rukkolt ki és csattanós választ adtak arra a kérdésre, hogy mennyire lesznek motiváltak, alázatosak és mennyire veszik komolyan a találkozót!

Nagyon örülünk, hogy megfelelő hozzáállással és koncentrációval magabiztos győzelmet aratva szolgálták ki a szurkolókat!

GRATULÁLUNK srácok! Csak így tovább!

Németh Zsolt: Egy jó játékvezetés melletti összecsapáson bajnokcsapathoz méltó teljesítményt nyújtottunk. Az eredmény nem túlzó, hiszen góljaink mellett is adódtak még lehetőségeink. Jó futballt játszottunk, különösképp a második félidőben. Nagyon jó hozzáállással és jó mentalitással futballoztak játékosaim. Ha egy csapat ennyivel vezeti a bajnokságot, sőt már meg is nyerte azt, elő szokott fordulni, hogy visszaesnek a játékosok, de szerencsére nem ez történt. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy ilyen jó mentalitással, hozzáállással és alázattal futballoztak. Úgy gondolom, hogy a stábommal sikerült jól felkészíteni a csapatot és itt most nem a fizikális, sokkal inkább a mentális tényezőkre gondolok. Köszönöm a szurkolóink támogatását. Van még két mérkőzésünk, bízom benne, hogy akkor is mellettünk állnak majd. Azt gondolom, hogy érdemes kilátogatni a mérkőzéseinkre akár semleges nézőként is, mert jó iramú színvonalas mérkőzéseket lehet látni. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken is hasonló lesz a hozzáállásunk!

Hajrá Kozármisleny!

 

3 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  SZÉP VOLT FIÚK!!!

  Még-még-még, ennyi nem elég!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!

 2. Zoli szerint:

  Turi Zoltán: Az ellenfél képzettebb, gyorsabb játékosokból állt, akik jól használták ki a hibáinkat, mi pedig nem tudtunk élni a hasonló lehetőségekkel. Nem véletlenül nyerte meg toronymagasan a bajnokságot a Kozármisleny, ez a csapat kilóg az NB III-ból. 

 3. zsolesz szerint:

  A listavezetővel a 30. fordulóban Pécsen lejátszott mérkőzés után, Turi Zoltán vezetőedző értékelte a találkozót.

  – Hogyan lehet, egy már bajnok csapat ellen felkészíteni a fiúkat a mérkőzésre?
  – Nagyon nehéz! Főleg úgy, hogy a kezdő csapatunkból újabb két ember hiányzott. Kocsis Gergőnek sárga lapok miatt kellett kihagynia a mérkőzést, Vass Zsolti pedig a Szekszárd elleni mérkőzésen szedett össze egy sérülést, ami nem jött hétvégéig teljesen rendbe, így az ő játékára sem számíthattunk.
  – Hogyan alakult a mérkőzés?
  – Számítottunk rá, hogy a Kozármisleny vállát már nem nyomja semmilyen teher, hiszen eldőlt, hogy a bajnokságot biztosan az első helyen fejezik be. Ennek megfelelően egy teljesen felszabadult focit játszottak, ami az egész mérkőzés során látható volt. Bátor játékot kértem a fiúktól a pályán, fegyelmezett védekezéssel. Az első félidőben ugyan jobban játszott a hazai csapat, de meddő volt a mezőnyfölényük, jól védekeztük le a területeket. Lélektanilag a lehető legrosszabbkor jött a gól, éppen a félidő végén.
  A második játékrészre próbáltunk egy harcosabb focival érkezni, sikerült is Szabó Attilának megszereznie az egyenlítő gólt. Sajnos nem sokáig örülhettünk neki, pár percre rá Gránicz talán élete legszebb találatával visszavette a vezetést.
  Az előnnyel élni tudott a Misleny, nagyobb nyomás alá kerültünk, s többnyire a védekezésre kellett koncentrálnunk. A harmadik gól végleg megpecsételte a sorsunkat, a játékunk szétesett, pontatlanná vált, amit a hazaiak ki is használtak.
  – Hogy érzed, megérdemelten bajnoka a csoportnak a Kozármisleny?
  – Abszolút! Már a bajnokság elejétől kilógtak a csoportból, nem véletlen a 19 pontos előnyük. Erősíteniük is jól sikerült, és hát láthattuk a kupaszereplésüket, az első osztály csapataival is felvették a küzdelmet, nem is akárhogy. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat magasabb osztályban is megállja a helyét.
  – Megyünk tovább?
  – Igen, ahogy mondod!
  Szombaton az utolsó hazai mérkőzésünk lesz a bajnokságban, a Dajka Lászlóval megújult erőre kapó Dabas ellen. Szeretnénk méltóképpen búcsúzni a nyári szünet előtt a szurkolóinktól, erre koncentrálva fogunk dolgozni egész héten a siker érdekében.
  Zárszóként még szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezúton gratuláljak a Kozármislenynek a bajnoki címhez!
  – Köszönjük az értékelést Zoli, és jó felkészülést kívánunk a szombati mérkőzésre.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!