Bajára utaznak NB II-es labdarúgóink

Szombaton 16.30-kor Baján lépnek pályára Márton Gábor tanítványai az NB II 4. fordulójában.

A Baja csapatánál már a tavaszi szezon során hallani lehetett, hogy anyagi nehézségek adódtak, melynek oka, hogy az addigi jelentősnek tekinthető városi támogatást megvonták tőlük.

A szezon kezdete előtt úgy tűnt, hogy nem tudják vállalni az NB II-es szereplést sem, aztán a TV jogdíjakról érkező bevétel segítségével végül belevágtak a másodosztályú szereplésbe.

Mivel az értékesebb, meghatározó labdarúgók távoztak, így gyakorlatilag teljesen új gárdát kell építenie az új vezetőedzőnek, Goretich Krisztiánnak, aki korábban az U19-es Baja együttesét edzette.

A Baja csapatára is kijelenthető, hogy új játékosokból új együttest kell építeni, hiszen a kezdőcsapatban az eddigi bajnokikon 9-10 játékos új, de a cserék közt is 5-6 labdarúgó idei szerzemény.

Érkezett:

Tulipán Ákos – Budaörs
Hajnal Gábor – Kecskemét
Dudu – Törökbálint
Szilasi Milán – Hatvan
Szabó György – Kecskemét
Kazi Zorán – FTC
Szentgyörgyi Ákos  – Budaörs
Deszpotics Vajna – Sopron
Illés Dániel – Vasas
Nagy Előd – korábbi bajai labdarúgó, de tavaly Nagybaracskán szerepelt, onnan tért vissza.
Szénási István – Kecskemét
Urlauber István – Tompa
Varga László – Bácsalmás
Szabó Viktor – Szekszárd
Faller András – Kozármisleny

A Baja együttese ahogy várható is volt még nem igazán állt össze.  Az első fordulóban a megerősödött Sopront fogadták, ahol 3-1-es vendég vezetésnél 11-eshez jutottak a hazaiak. A mérkőzés fordulópontja volt ez a momentum, hiszen kimaradt a büntető, amely után a Sopron újabb 3 találattal magabiztosan vitte el a 3 pontot. A helyszínen jelen lévők szerint, ha értékesítik a büntetőt, közel sem biztos, hogy győztesen távozik a Sopron.

Ennek mindenképpen figyelmeztetőnek kell lennie csapatunk számára, illetve hol máshol, ha nem hazai pályán gyűjtögetné majd pontjait a Baja.

A 2. és 3. fordulókban idegenben játszottak, előbb egy szoros mérkőzést  Tatabányán, ami meg is lepte az NB II-t nyomon követő sportbarátokat, hiszen csak 2-1-re veszítettek a jó erőkből álló Tatabánya otthonában.

A múlt hétvégén az újonc Csákvár otthonába látogattak, akik egy Sopronban elért 1-1 után nagy önbizalommal fogadták a bajaikat és 4-1-es magabiztos győzelmet arattak.

A Kozármisleny kerete a múlt hét pénteken vált véglegessé, amikor Nagy József és Fröhlich Roland személyében 2 labdarúgó érkezett a PMFC-ből. Velük immár 21 fős lett a keret.

A 2 új idegenlégiós játékengedélye minden valószínűség szerint rendben lesz a hétvégéig, így Márton Gábornak lesz már lehetősége variálni a kezdőcsapat összeállításánál, illetve a mérkőzés közben történő cseréknél.

Csapatunk a Sopron ellen nagyszerű győzelmet aratott, így jó hangulatban készülünk a bajai összecsapásra, de ugyanakkor elővigyázatosak is vagyunk, hiszen idegenben szereplünk egy olyan csapat ellen, aki motivált lesz, hiszen szeretnék megkezdeni a pontok gyűjtögetését.

A mérkőzést követően a kozármislenyi Kovácsevics Tibor szervezésében immár hagyományosnak mondhatóan halászlével látják vendégül csapatunkat, a felajánlást és a meghívást előre is köszönjük Tibinek!

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Sokan leszünk ismét Baján.
    Hajrá Misleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!