Bajára utaznak a Kozármisleny labdarúgói

Az NB III Közép csoportjának 11. fordulójában, szombaton 14:30-kor Baja – Kozármisleny labdarúgó mérkőzés kerül megrendezésre.

A két gárda legutóbb még az NB II-ben találkozott, 2013. március 23-án, Kozármislenyben 3-0-ra diadalmaskodtunk.

A bajnokság végén együttesünk ezüstérmes lett, míg a Baja 15. pozícióban végzett, így nem sikerült bentmaradniuk az egycsoportossá szűkülő NB II-ben.

A tavalyi évben a Baja az NB III Közép csoportjában szerepelt, ahol a 9. helyen végeztek.

Az idei évben nem állnak ilyen jól, jelenleg 14. (még kieső) helyen tanyáznak, 4 pont a hátrányuk a 13. (bentmaradó helyen álló) Szentlőrinchez képest.

A múlt hétvégén épp a Szentlőrinc otthonában játszottak ki-ki meccset, de a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, aminek egyik fél sem örülhetett igazán.A Szentlőrinc hazai pályán le szerette volna győzni a Baját, de eközben a vendégeknek a felzárkózáshoz lett volna szükségük mindhárom bajnoki pontra.

A bajaiak rendkívül rosszul kezdték a szezont, hiszen 3 fordulót követően 0 pont állt a nevük mellett, pedig kétszer játszottak odahaza.

Ezt követően nagyon fontos találkozót tudtak megnyerni, a jelenlegi sereghajtó Maglód otthonából elhozták a 3 pontot. Ezután Baján fogadták az Orosházát és 0-0-ás eredménnyel zárult az összecsapás.

A 6. fordulóban kikaptak Dunaharasztiban, majd ezt követően a SZEOL 4-0-ra győzött Baján.

Amikor már mindenki temette őket, akkor talán a forduló legnagyobb meglepetését bemutatva 3-2-re nyertek az ESMTK pályáján, így értékes pontokkal gazdagodtak.

2 héttel ezelőtt a jelenlegi listavezető Vác 3-0-ra győzött Baján, ami a papírformát jelentette.

A Szentlőrinc otthonából elhozott 1 pont (és főképp az ESMTK legyőzése) azt mutatja, hogy kezdenek egyre inkább magukra találni, bárkire veszélyesek lehetnek, ha nincs meg az ellenfelekben a kellő alázat és tisztelet ellenük.

Érdekesség, hogy a 8 pontjukból 7-et idegenben szereztek, és az eddigi 5 bajai fellépésükön még gólt sem lőttek, hazai pályás gólarányuk 0-17.

Baja -Bölcske 0-2

Baja – Monor 0-8

Baja – Orosháza 0-0

Baja – SZEOL 0-4

Baja – Vác 0-3

Ha csak ezt az eredménysort nézzük, az tehát csalóka, mert ugyanez a csapat tudta legyőzni idegenben az ESMTK-t.

Csapatunk a múlt hétvégén, nem játszott jól és csak a találkozó hajrájában sikerült bepréselni az egyenlítő gólt.

A szakmai stáb tagjai igyekeznek mindent megtenni a héten, hogy a hibákat kijavítsák és a játékosok ismét a korábban látott formát és játékot nyújtsák.

A labdarúgók az edzéseken rendre jól dolgoznak, küzdenek, akarnak, odateszik magukat – ezért is volt érthetetlen a Dabas elleni gyengébb produkció.

Futballistáinknak le kell vetkőzniük a görcsösséget és azt amit valójában tudnak azt nem csak az edzéseken, de a mérkőzéseken is meg kell tudniuk mutatni, sokkal felszabadultabban kell futballozni.

Sokszor elmondtuk már, hogy Kozármisleny nem az a hely, ahol a játékosoknak tartani kellene a nézőktől, mert az egyik legpozitívabb hozzáállású és legtürelmesebb közönség a miénk.

Viszont egy dolog nem engedhető meg Kozármisleny mezben, hogy valaki NE AKARJON NYERNI és NE TEGYEN MEG MINDENT A SIKERÉRT!

Ki lehet kapni,de lélektelenül, akarat nélkül “focizgatni” az nem elfogadható!

Reméljük Baján ismét rátalál önmagára a csapat, de ehhez kell, hogy az egyének ne legyenek megilletődve, ne görcsöljenek, ne egymástól várják a megoldásokat, hanem mindenki tegye a saját dolgát és csapat szinten legyünk erősek!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!