Az utolsó percben vesztettünk pontokat Bölcskén

Bölcske – HR-Rent Kozármisleny 2-2 (1-0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés

Bölcske, 150 néző

Vezette: Brezovai L. (Török S., Lászlai R.)

Bölcske: Cseri – Fogas (Dorogi 75.), Ledneczki, Féhr, Horváth M. – Laták (Kuti 54.), Blatt – Miskovicz, Fridrich (Nagy D. 57.), Szili I. – Tóth T.

Vezetőedző: Buzás Attila

Kozármisleny: Helesfay D. – Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kiss M. – Kovács T., Nagy E. – Nagy K., Wittrédi, Beke (Kirchner 76.) – Tóth D. (Lauer 59.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Gólszerzők: Tóth T. 26., Miskovicz 91. illetve Nagy K. 46., Wittrédi 78. percben.

Sárga lap: Ledneczki 48. illetve Kovács T. 59., Nagy K. 83. percben.

A tavaly évből okulva tudtuk, hogy mire számíthatunk Bölcskén, ahol mindig lelkes, agresszív játékot bemutató hazai csapat fogadja aktuális ellenfelét, így egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga a Tolna megyei településen.

A 4. percben Tóth D. bal lábbal lőtte keresztbe a labdát a bölcskei kapu előtt.

A 6. percben Wittrédi passzolt Bekéhez a bal szélen, akinek ígéretesnek tűnő beadását blokkolták.

A 8. percben egy hazai kontratámadás végén az oldalról belőtt labda nem okozott gondot Helesfaynak.

A 10. percben Beke ívelt át a hosszúra Nagy Krisztiánnak, aki szép átvétel után beadta a labdát, de pontatlan lett a labdája.

A 13. percben Wittrédi beadását Kovács T. fejelte keresztbe a hazai kapu előtt.

A 14. percben Szili I. 22 méteres szabadrúgást lőtt kapu mellé, Helesfay rajta volt a lövésen, szükség esetén védeni tudott volna.

A 17. percben Tóth D. harcolt a labdáért, majd mellel maga elé tette és nagy erővel kapura lőtt, a labda kevéssel kerülte el Cseri kapuját.

A 18. percben Kovács T. 27 méterről egy átlövéssel próbálkozott, de kapu mellé ment a kísérlet.

A 23. percben Wittrédi 25 méteres szabadrúgása kapu fölé szállt.

A 24. percben Nagy E. ugratta ki Nagy K-t a jobb szélen, a beadott labdába Tóth D. nagyon veszélyes pörgetett bele, de a labda kapu ment mellé.

A 25. percben Wittrédi szöglete után a kapu előtt pattogott a labda, amit végül kivágtak a hazaiak.

A 26. percben egy szerencsétlen középpályás labdavesztés után iramodott meg a Bölcske, a bal szélről beadott labdát a hazai gólfelelős Tóth T. közelről lőtte a hálóba. 1-0.

A 27. percben még zavar volt a mislenyi fejekben, amikor Szili I. került lövőhelyzetbe, de Kiss M. blokkolni tudott.

A 37. percben Wittrédi 27 méteres szabadrúgása kapu fölé szállt.

A 38. percben nagyon veszélyes jelenet játszódott a kapunk előtt. Egy szabadrúgás után bal oldalról keresztbe fejelt labda pattogott a kapu előterében, amikor a hosszú oldalon gólhelyzetben érkező csatár kezére pattant a játékszer. Így kimaradt a lehetőség.

A 39. percben szép kozármislenyi támadás végén Wittrédi 10 méterről ballal lőtt, de Cseri hárított.

Nagyjából az történt amire számítani lehetett. Egy támadólag fellépő Kozármislenyt és egy védekezésre berendezkedő Bölcskét láthattunk.

Az első félidőben a hazai kontrákban volt veszély, eközben a Misleny bár végig dominált, de mégsem sikerült nagy gólszerzési lehetőségeket kialakítani.

A második félidő vendég szempontból álomszerűen kezdődött. A középkezdést követően fél percig járt lábról-lábra a labda, amíg rés nem keletkezett a hazai védelemben, ekkor Wittrédi remek passzát Nagy K. jól vette át, belépett védője elő és 10 méterről a kapus mellett a hálóba lőtt. 1-1.

A 49. percben Wittrédi 23 méterről lőhetett szabadrúgást, melynek végén a labda az oldalkapufán csattant.

Az 50. percben Blatt 27 méteres szabadrúgását Helesfay könnyedén hárította.

Az 54. percben Horváth M. 25 méterről lőtt kapu mellé.

A 61. percben a csereként beállt Lauer Norbert került helyzetbe, a kapus felett átfejelte a labdát, de az egyik védő a kapu elől felszabadított.

A 63. percben Beke 18 méterről bal lábbal lőtt mellé.

A 64. percben Wittrédi labdáját Nagy K. közelről a kapusba fejelte.

A 71. percben Nagy K. bal oldalon megverte a védőjét majd középre passzolt a tisztán álló Lauer elé, aki ajtó-ablak helyzetben kapu mellé lőtt.

A 78. percben Kiss M. harcolt ki szabadrúgást a bölcskei kaputól 24-25 méterre. A labda mögé Wittrédi állt és a sorfal fölött a hálóba lőtt. 1-2.

A 83. percben ismét Nagy K. villant egyet, szép cselek végén Lauerhez passzolt aki teljesen egyedül a 16-os vonaláról egyedül vezethette volna a kapusra a játékszert, de rosszul vette át a labdát így oda lett a nagy helyzet.

A 91. percben a kozármislenyi térfél közepéről, oldalról végezhetett el szabadrúgást a Bölcske. Szili I. beadását Tóth T. háttal állva készítette le, majd Miskovicz 8-9 méterről nagy erővel a kapuba bombázott. 2-2.

A következő percben még egy hasonló szabadrúgást végezhetett el Szili I., de veszélyesen belőtt labdáját Helesfay lábbal kirúgta amely után a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Nehéz mérkőzést játszott csapatunk egy kellemetlen ellenfél ellen, és az első félidőben még nem is igazán játszottunk jól, sok volt a pontatlanság és a hiba.

A második félidőt már hátrányból kezdtük, de a gyors egyenlítés megadta a játékrész alaphangját.

A második 45 percben már nemcsak lehetőségekig, hanem komoly gólhelyzetekig is eljutottunk, sőt a 78. percben megfordítottuk a mérkőzést is.

Ettől kezdve nekünk állt a találkozó, sportnyelve szólva már egy “megnyert mérkőzés volt”, hiszen a vezetés után könnyebben fickándoztak támadóink és többször is helyzetbe kerültünk.

Sajnos a nagy helyzetekből sem sikerült betalálni így valahol a futball megbüntetett bennünket, mert 3-1 vagy 4-1 helyett a hazaiak az utolsó percben egyenlítettek.

Az utolsó percben történő pontvesztés mindig fájó, talán vereséggel felérő, de azért az látszott, hogy van a csapatban potenciál és ez a jövőre nézve biztató.

Németh Zsolt: Nagyon csalódott vagyok, hogy értékes pontokat vesztettünk a mérkőzés hajrájában. Hátrányból sikerült megfordítanunk a találkozót és azt gondolom, hogy akkor ott el kellett volna dönteni a mérkőzést, mert megvoltak a nagy helyzetek, amiket sajnos kihagytunk. Azt kell mondanom, hogy a kihagyott helyzetek miatt magunkat vertük meg, mert a kezünkben volt a mérkőzés és nagyon közel álltunk a győzelemhez. Az ilyen pontvesztés mindig fájó, most sincs ez másképp, de megyünk tovább és tesszük a dolgunkat. Megemlíteném, hogy a játékvezető jól vezette a találkozót, pedig nem volt könnyű mérkőzés játékvezetői szempontból.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

2 hozzászólás

  1. Mislenyszurker szerint:

    Megint kezdődik a pontok elhullatása. Nem értem, hogy ilyen zaklatott felkészülés után, miért nem fordít különös figyelmet a mentális felkészítésre a szakmai stáb, de elsősorban a vezető edző! Az előző szezonban ugyanilyen meccseken ment el a feljutásunk! Miért nem tanulunk a hibáinkból? Egyszerűen nem értem!!!

  2. hurrá! szerint:

    Ez a tavaszinál jobbnak tűnő keret, tényleg úgy látszik, mintha a fejekben lenne a probléma. Helyre kellene tenni a gondolkodást, erősíteni a játékosok motiváltságát. Hogy hogyan? Azt nem tudom és nincs is ötletem, de remélem a szakmai stáb megoldja ezt a kérdést. Tényleg kár lenne, ha megint ilyen pontvesztéseken menne el a bajnokság. HAJRÁ MISLENY!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!