Az utolsó percben mentettünk pontot a Csákvár ellen

HR-Rent Kozármisleny Aqvital Csákvár 1-1 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Pécs, 250 néző

Vezette: Böcskei B. (Pápai Z., Bornemissza N.) tart. j.v.: Radványi Á.

03_csakvar_20161030_525

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay – Pajor, Lantos, Szekszárdi, Kocsis – Nagy E. (Kirchner 64.), Tóth M. – Beke, Wittrédi (Nagy K. 83.), Sinanovic – Kemény (Városi 60.)

Vezetőedző: Kovács Zoltán

02_csakvar_20161030_525

Aqvital Csákvár: Kovács D. – Kékesi, Szalai, Dulló, Baranyai – Kiprich – Mészáros, Bakos (Kocsis G. 81.), Nyilasi (Molnár 61.), Lőrincz – Paudits (Oldal 93.)

Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerzők: Beke 92. illetve Paudits 44.

Sárga lapok: Sinanovic 17., Kemény 20, Nagy E. 21., Lantos 60. illetve Lőrincz 23., Paudits 91.

A hétközi mély talajú pályán megrendezett Magyar Kupa mérkőzés ugyan a továbbjutás szempontjából sokat adott a csapatnak, de sejtettük, hogy nem leszünk frissek.

A Csákvár támadólag lépett fel, ami valamelyest váratlan edzői húzásnak minősült, de mindez jól működött vendég szempontból, hiszen helyzeteket sikerült kialakítaniuk.

A 7. percben Mészáros beadását Paudits tette vissza mellel a büntető pontra, de védőink szögletre mentettek.

A 7. perc végén csákvári szöglet után Nyilasi robbant be és közelről lőtt kapu fölé.

A 9. percben bal oldalról Mészáros adta be a labdát, de Helesfay lehúzta.

A 11. percben Lőrinc maradt tisztán a mislenyi 16-on belül, lövése a kiérkező Helesfayban akadt el, a kipattanó Paudits elé került, az ő próbálkozása Lantosban halt el.

A 17. perc Sinanovic tört be a büntető területre és a földre került, a játékvezető műesésnek minősítette ezért sárga lappal “jutalmazta”.

A 27. percben Tóth M. távoli lövése vágódott le Dullóról, Sinanovic elé, aki éles szögből alig lőtt hosszú kapufa mellé.

A 29. perc Bakos jobb szélről ívelt be egy szabadrúgást, Pajor szabadított fel.

A 30. perc Wittrédi szabadrúgása érkezett a vendég kapu elé, a felugró fejekről nagy ívben pörgött kapura a labda, Lőrincz fejelte ki a gólvonalról.

05_csakvar_20161030_525

Az első 15-20 percben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, de ezt követően kiegyenlítődött a játék, feljött csapatunk és teljesen nyílt lett a találkozó.

A 40. percben Kocsis lépett fel a szélen és egy kényszerítő után kapura is lőtt, de Kovács fogta a kísérletet.

Amikor benne volt a levegőben, hogy gólt kapunk, akkor megúsztuk, de végül egy elkerülhető góllal még a szünet előtt mégis vezetéshez jutott az Aqvital Csákvár.

A 44. percben egy rossz csákvári bedobás után Paudits kapott labdát, elindult vele keresztbe, elhúzta a kiérkező Helesfay mellett majd kapura gurított, úgy tűnt hogy Szekszárdi az alapvonalról tisztázni tud, de a labda a hálóba pattant. 0-1.

A csákvári csapat igazolta jó hírét és talán saját szempontjukból lélektanilag a legjobbkor megszerezték a vezetést is.

A második félidő sem kezdődött jól a HR-Rent Kozármisleny számára, kevésen múlt hogy az első vendég kísérletből gól született.

A 46. percben Lőrincz vállalkozott távolról, váratlanul, és a felső lécet találta telibe.

A 48. percben Lantos érkezett fel a támadással, de lövését Kovács könnyen fogta.

Az 51. perc ismét egy rossz bedobás után alakult ki nagy vendég lehetőség, de Pajor ért vissza és mentett.

Az 59. percben egy középre lőtt labda okozott problémát, Lőrincz előtt maradt a labda, de Helesfay védte a közeli próbálkozást.

06_csakvar_20161030_525

A 69. percben hazai szöglet után Szekszárdiról pattant le a labda, de felszabadítottak a vendégek.

A 71. percben Városi beadását rúgta ki Szalai az oldalvonalon kívülre.

A 77. percben Molnár egy jó csel után elment a jobb szélen, Lőrincz elé passzolt, de Lantos még tudta szerelni.

A 85. percben Beke ívelt a vendég kapu elé egy szabadrúgást, Nagy K. megcsúsztatta meg, középen érkezett ugyan Lantos, de nem jó helyre szállt a labda, így Kovács védett.

A 92. perc egy beívelés megcsúszott és a hosszú oldalon Beke elé került, aki levette és bal lábbal nagy erővel a hosszú sarkba bombázott! 1-1!

07_csakvar_20161030_525

09_csakvar_20161030_525

A második félidő eleje ugyanúgy a Csákváré volt, mint az első. A játékrész közepétől azonban érezni lehetett, hogy van keresni valónk és időnként a Csákvárt a saját kapuja elé szegeztük, még ha nem is alakítottunk ki nagy helyzeteket.

A játékosainkat vitte előre a szívük, egy percig nem adták fel és bíztak abban hogy betalálnak.

A foci egy kicsit most nekünk adott vissza abból, amit korábban elvett, hiszen a Csákvár 1-0-ás vezetésénél eldönthette volna a mérkőzést, de kimaradtak a helyzeteik, majd következett a 92. perc ahol egy szép megmozdulásból Beke Péter egalizált.

A forgatókönyv hasonlított a Cegléd – Kozármisleny mérkőzőséhez, ahol 2-1-es vezetésünknél mi dönthettük volna el a 3 pont sorsát, aztán a ceglédiek ugyanúgy, mint most mi a 92. percben egyenlítettek.

Dicséret illeti játékosainkat, hogy a fáradtság ellenére, mentek, akartak és küzdöttek és egy jó erőkből álló, jó csapat benyomását keltő Csákvárral szemben sikerült döntetlenre menteni a találkozót.

Kovács Zoltán: Nagy küzdelem volt a sáros, mély talajú pályán. A második félidő teljesítménye alapján megérdemelten egyenlítettünk, rászolgáltunk az egy pontra.

Toldi Gábor: Egy megnyert mérkőzést hoztunk döntetlenre a kilencvenkettedik percben kapott góllal. A pontvesztést elsősorban magunknak köszönhetjük, mert számtalan helyzetet alakítottunk ki, de csak egyet értékesítettünk.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!