Az utolsó őszi mérkőzésünkre utazunk Iváncsára

Iváncsán zárulnak az őszi küzdelmek csapatunk számára, ahol már az első előrehozott tavaszi  forduló kerül megrendezésre.

Augusztusban nagy várakozásokkal tekintettünk az első forduló elé, hiszen egy teljesen átalakult Kozármisleny kezdte meg az NB III-as szereplést.

A felkészülési mérkőzések főképp a próbajátékosok teszteléséről szóltak, elég sokáig elhúzódott a labdarúgók kiválasztása, így elég későn állt össze a csapat, azt sem nagyon tudtuk megsaccolni, hogy milyen pozícióra lehet képes ez az új Misleny.

Aztán jött az Iváncsa elleni összecsapás, amit ha nem is egyszerűen, de azért 2-0-ra megnyertünk.

Talán akkor kevesen gondolták volna, hogy az Iváncsa az egyik meglepetéscsapat lesz a bajnokságban, hiszen újoncként 15 fordulót követően csak rosszabb gólarányuknak köszönhetően állnak az előkelő 6. helyen. Ennek tükrében igencsak értékes az ellenük begyűjtött 3 bajnoki pont.

Csapatunk stabil teljesítményt nyújt és az aktuális ellenfelek erőviszonyának megfelelően eredményeket ér el.

Az 1-7. helyen álló együttesek közül az Iváncsát leszámítva mindenkitől kikaptunk (a Dabas ellen hazai pályán, a többiektől idegenben), a középmezőny csapatai ellen döntetlent értünk el (Szentlőrinc, Rákosmente, Szekszárd), míg az alsóházi együttesek ellen egy kivételével győzni tudtunk – Bp. Honvéd II., Mórahalom, Vecsés, Makó ellen begyűjtöttük a 3 pontot, csak a Hódmezővásárhely (amely gárda a helyezésénél jobb játékerőt képvisel) otthonában veszítettünk.

11_ivancsa_20170812_525

Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy együttesünk hozta amit hoznia kellett és az erőviszonyoknak megfelelően teljesített az eddigi fordulók során.

A szerencsefaktor hosszútávon kiegyenlítődik, így jelenlegi helyezésünk reálisnak tekinthető.

Nyilván ha maximalisták vagyunk, úgy a Rákosmente ellen akár nyerhettünk is volna, vagy éppen a Dabas ellen is szerezhettünk volna pontot, de ezt kompenzálja pl. a Szentlőrinc elleni utolsó perces találatunk, vagy éppen a Mórahalom otthonában hajrában szerzett győztes gólunk.

Ahhoz, hogy igazán elégedetten vonulhassunk téli pihenőre nagyon jó lenne egy újabb idegenbeli pontszerzés, esetlegesen egy újabb 3 ponttal nagyot léphetnék előre és beérhetnénk akár a 8. helyen álló Szentlőrincet, márpedig az már várakozások feletti lenne.

Mindez nem lesz egyszerű feladat, hiszen az Iváncsa remekül szerepel. Az utolsó 8 mérkőzésükből csupán 1-szer veszítettek (hazai pályán a Paks II. ellen), döntetlent értek el a bajnokesélyes PMFC otthonában és Szentlőrincen, ezek mellett legyőzték a SZEOL-t, a Vecsést, a Hómezővásárhelyt, a Bp. Honvéd II-t és a Szekszárdot is.

Egy jó csapat ellen talán nekünk is könnyebb dolgunk lesz, és reméljük hogy a fordulót követően elmondhatjuk, hogy mi vagyunk az Iváncsa mumusa.

Nem lesz könnyű dolgunk, de nem is lehetetlen a küldetés. A Paks II. győzni tudott Iváncsán, a Szekszárd a 77. percig döntetlenre állt, míg a Szentlőrinc 2-2-re végzett Domján Attila együttese ellen, márpedig ezekhez az azonos játékerejű csapatokhoz hasonlóan nekünk is sikerülhet a jó szereplés ellenük.

Mindent bele srácok Iváncsán is!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!