Az FC Dabas látogat szombaton Kozármislenybe

Az NB III 10. fordulójában, a szombati munkanapon, 14:30-kor a Dabas együttesét látjuk vendégül.

Hétvégi vendégeink a tavalyi évben még a bentmaradásért küzdöttek, idén pedig már a dobogós helyekért vannak harcban.

A Dabas jelenleg csapatunkkal megegyező pontszámmal a bajnoki táblázat 3. helyén áll, pedig az utóbbi két mérkőzést elveszítették.

Vendégeink eredményei nem tekinthetőek véletlennek, hiszen sokat tettek azért, hogy egy erős masszív csapatot hozzanak össze, melynek érdekében jól igazoltak.

A múlt hétvégi Szentlőrinc elleni kezdő 11-ben 6 új játékost találunk: Bartus kapus (Dunaújvárosból érkezett), Geiger (Szeged), Lázár (Tatabánya), Domonyi (Maglód), Molnár (Veszprém), Kőbányai (ESMTK), tehát kijelenthető, hogy ez a csapat, már nem a tavalyi.

Ugyanezen kezdő csapatból csak a házi góllövő listát vezető – 5 gólos – Bozsik Viktornak nincs NB II-es meccse, a többi 10 játékos hosszabb – rövidebb ideig szerepelt a másodosztályban.

Legismertebb labdarúgójuk Molnár Zoltán, aki komoly NB I-es múlttal is rendelkezik, igaz már túl van játékos pályafutása csúcsán, hiszen elmúlt 40 éves.

A Dabas a Gyula magabiztos 5-0-ás legyőzésével kezdte a bajnokságot, majd a jelenleg 2. helyezett Monor otthonában 3-2-re veszített. Ezt követően 4-0-val intézték el a Maglódot, majd 2-1-es vereséget szenvedtek Orosházán.

A DMTK elleni mérkőzésük az időjárás miatt félbeszakadt, melyet később rendeztek meg, így ez miatt időrendileg 3 győztes mérkőzés következett számukra.

Előbb győzni tudtak a masszív SZEOL otthonában (0-1), majd Dabason verték meg az ESMTK-t (2-0-ra). A következő forduló mutatta meg igazából erejüket, amikor a listavezető Vác otthonában3-2-re diadalmaskodtak.

Ezt követően azonban megtorpantak, előbb a halasztott hétközi meccsen 1-0-ra otthon kaptak ki a Dunaharasztitól, majd vasárnap a Szentlőrinc is odahaza fricskázta meg őket. (2-3).

Ezen eredménysor alapján megállapítható, hogy egy jó csapatot fogadunk szombaton, akik talán egy kisebb hullámvölgybe kerültek.

A Kozármisleny FC vasárnap a REAC otthonából hozott el 1 pontot, ami lehetett volna 3 is, de ki is kaphattunk volna.

A szakmai stáb a héten főképp a helyzetkihasználás fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a rangadókon nem sikerül megfelelő hatékonysággal értékesíteni a kínálkozó lehetőségeket, az nélkül pedig nehéz győzni.

3-4 pont biztosan a csapatban maradt ez miatt, de hosszú még a bajnokság, rendkívül kiegyenlített a mezőny, így csak előrefelé szabad tekinteni, a soros ellenfelek ellen kell a lehető legjobb eredményt elérni.

A múlt héten betegségek, sérülések is nehezítették a csapat helyzetét, reméljük előbb-utóbb túl leszünk ezen és a legerősebb összetételben tudjuk felvenni a küzdelmeket az őszi szezon hátralévő fordulóiban.

A szombati mérkőzésen két hiányzó biztosan lesz, a hazai csapatból Erdős Sándor, a vendégektől pedig Takács Kornél hagyja ki a találkozót, mindketten eltiltásukat töltik.

A találkozó játékvezetője Farkas Tibor segítői Pápai Zoltán és Sebestyén László lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!