Az első félidő a miénk volt, de fordított a Pécs

PMFC – Kozármisleny 5-1 (0-1)

Labdarúgó felkészülési mérkőzés

Pécs, 200 néző

Vezette: Botló

PMFC: Steer – Fodor, Romic, Deutsch, Katona – Koller, Mohl – Kővári, Wittrédi, Szatmári – Grumic

2. félidő: Steer (Homolya 71.) – Nagy J., Lantos, Balogh, Katona – Márkvárt, Horváth A. – Beke, Wittrédi, Rácz – Városi

Vezetőedző: Lőrincz Emil

Kozármisleny: Helesfay D. (Molnár P. 46.) – Kiss M., Fellai (Tar 46.), Vattai, Gaál (Szabó B. 11.) (Reitz 46.) – Cziráki (Schneider 71.), Fenyvesi, Kovács T., Nagy E., Nagy K. – Varga B. (Pap R. 56.)

Vezetőedző: Eduardo Almeida

Gólszerzők: Városi 3, Rácz, Beke illetve Nagy K.

A mérkőzés eleje pécsi csapaté volt, akár már az első percben gólt szerezhettek volna Mohl révén.

Gaál Miklós achilles húzódása miatt Almeida mester már a 11. percben cserélni kényszerült. Fenyvesi került a bal védő posztjára, védekező középpályásként pedig Szabó Balázs lépett pályára. Ez a változtatás egyben azt is eredményezte, hogy sokkal stabilabb lett a középpályás védekezésünk és megváltozott a játék képe is, hiszen a Kozármisleny lett a kezdeményezőbb, a mi akaratunk érvényesült és ez a helyzetek számában is megmutatkozott.

A félidő közepén remekül lépett ki Cziráki, akit a büntető területen belül szó szerint “elütöttek”, a 11-est csak az nem látta, aki éppen háttal állt a pályának, de sajnos a találkozó játékvezetője nagyvonalúan továbbot intett…

Ezt követően is több helyzetünk, lehetőségünk adódott, és a 41. percben a vezetést is sikerült megszerezni. A pécsi védelem és Steer kapus hibájából Nagy Krisztián kissé kisodródva, de jó helyzetfelismeréssel lőtt a PMFC hálójába. 0-1.

A gól után kis híján azonnal megdupláztuk az előnyt, Szabó Balázs középről, a levegőből lőtt kapura, de a léc alá tartó lövését Steer bravúrral ütötte ki.

A szünetben mindkét csapat cserélt. Amíg a hazaiak szinte teljes sort cseréltek és 8 friss játékos állt be, addig együttesünk csak 3 fiatal U21-es, rutintalan labdarúgót vetett a küzdelembe.

Sajnos ahogy mondani szokás az öltözőben ragadtunk a második félidő elején, talán még nem mindenki találta a helyét, a PMFC pedig élt a tálcán felkínált lehetőséggel és 3 perc alatt fordított. Előbb Beke, majd Városi volt eredményes, mindketten a kapussal álltak szemben és könnyedén lőttek a hálóba.

A két gyorsan bekapott gól megfogta csapatunkat és innentől kezdve a PMFC akarata érvényesült a pályán.

Egyértelműen látható volt, hogy a friss pécsi sor és a fiatalokra cserélődő Kozármisleny közül a hazaiak a jobbak.

A Beke, Városi, Rácz – támadó alakzat sebességben, frissességben felőrölte a mislenyi védelmet, sokszor kerültek a védelem mögé és alakítottak ki helyzeteket, szereztek további gólokat.

Az 59. percben Rácz vezette a labdát Molnárra és könnyedén kicselezve lőtt az üres kapuba és alakította 3-1-re az eredményt.

Ezt követően a 66. és 75. percekben Városit hozták kétszer is kihagyhatatlan helyzetbe a társak , így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

A találkozó sok tanulsággal szolgált.

Az első félidőre különösebb okunk nem lehetett a panaszra a lelátón helyet foglaló pécsi nézők is elismerően beszéltek csapatunk játékáról és az 1-0-ás vezetést teljesen megérdemeltnek tartották.

A második félidőben kiütközött, hogy keretünk szűk és a további erősítésekre nagy szüksége van a csapatnak.

Eduardo Almeida: Elégedett vagyok az első félidőben nyújtott játékunkkal, sajnos a második játékrészben a sok csere miatt kissé megzavarodtunk. Több játékos nem tudott velünk edzeni a hét folyamán, de úgy gondolom reális eredmény született. Ennek ellenére, ha így folytatjuk, az idény kezdetére készen fogunk állni.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!