Az éllovas Vác otthonába utazunk

A Vác egy nagy hagyományokkal rendelkező – 1899-ben alapított – klub, amely nemcsak NB I-es történelemmel bír, de tagja annak a szűk elitnek (14 csapat), akik magyar bajnoknak vallhatják magukat. A bajnoki címet az 1993/94-es évben sikerült megszerezniük.

A Vác együttese a 2012/13-as szezonban még NB II-ben indult, sőt az őszi szezonban remekül is szerepelt, majd a Héger József és John Marshall közötti tulajdonosi jogvita azt eredményezte, hogy a Vác a tavaszt nem tudta végig játszani, így pedig 2 osztállyal lejjebb sorolták őket.

A Megye I-ben aztán egy erős játékoskerettel és Csank János személyében kiváló vezetőedzővel (korábbi szövetségi kapitány, aki bajnok volt az FTC-vel és a Váccal is, MNK-t nyert a Békéscsabával) vágtak neki a szezonnak, ahol hatalmas fölénnyel, veretlenül lettek bajnokok, majd a Hévíz elleni osztályozón kettős győzelemmel jutottak az NB III-ba.

A Vácnak különösebben nem okozott nehézséget az osztályváltás, hiszen játékoskeretük lényegesen többre hivatott és 5 forduló után a bajnoki táblázat élén állnak.

Idei eredményeik:

Vác – Dunaharaszti 3-0

SZEOL – Vác 0-1

Vác – ESMTK 0-3

Vác – Videoton II. 4-1

Szentlőrinc -Vác 1-5

Az utolsó 2 meccs alapján úgy tűnik elkapták a fonalat. A Szentlőrinc otthonában egészen magabiztosan győztek, nagy különbség volt a két csapat között, nemcsak az eredményben, de a mutatott játékban, és főképp gyorsaságban. Szervezett, egységes, jól felkészített csapatról van szó, így az idei év legnehezebb mérkőzése elé tekintünk.

A Csank János vezette együttesekre jellemző, hogy kiemelt szerepet kapnak a pontrúgások, rögzített szituációk és ez az idei évben sincs másképp.

Remekül megszerkesztett pontrúgás variációk jellemzik őket, amelyekből sűrűn eredményesek ezért kulcsfontosságú lesz az ilyen szituációk előtt játékosaink koncentrációja, maximális figyelme.

A vendég gárdában a rutinos és korábban magasabb osztályban is szereplő labdarúgók mellett megtalálhatóak a feltörekvő fiatalok is.

A teljesség igénye nélkül néhány játékos nevét megemlítenénk, akik ismerősek lehetnek a labdarúgás barátainak számára.

A Vác kapusa Palásthy Dávid, aki az Eger csapatának NB I-es kapujában is védte, a tavalyi Megye I-est szezont leszámítva jellemzően második számú kapus volt NB I-ben, NB II-ben.

A csapat talán legismertebb labdarúgója Rusvay Gergely, aki 36 éves korával és labdarúgó múltjával is komoly tekintély. 31 NB I-es mérkőzésen 2 gólt szerzett, de 168 NB II-es találkozón szerzett 56 gólja is önmagáért beszél.

Gulyás Gábor viselte a csapatkapitányi karszalagot Szentlőrincen (Rusvay nem játszott), ő 33 éves, 19 NB I-es meccse van és 121-szer lépett pályára az NB II-ben (többek közt a PMFC-ben is).

Rása Gergő 25 éves labdarúgó 29 NB I-es mérkőzést játszott, 49 NB II-es mérkőzésen lépett pályára, 2009-2011 között a Videoton II-ben többször játszott már ellenünk.

A rutinosabb labdarúgók mellett egy fiatal tehetséget is találunk a keretükben, aki meghatározó játékossá nőtte ki magát. A még csak 19 éves Zsolnai Richárd most robbant be, 6 góljával (ebből 3-at Szentlőrincen szerzett) ő vezeti az NB III Közép csoportjának góllövő listáját. Remek bal lába van. Fiatal kora ellenére semmi megilletődöttség nem látszik játékán, tavaly a Megye I-ben 24 mérkőzésen 19 gólt szerzett, de az U21 NB I-es bajnokságban is “besegített”, ott 11 alkalommal 4-szer volt eredményes.

Jó ómen lehet csapatunk számára, hogy a múlt hétvégén is listavezetőt fogadtunk (akit aztán le is győztünk), most pedig ismételten az éllovassal mérkőzünk (reméljük hasonlóképp győztesen hagyjuk el a játékteret).

Örömteli hír, hogy az elmúlt hetek sérüléshullámát követően “kiegyenesedett” együttesünk. Talán mondani sem kell milyen fontos minden csapat életében, hogy meghatározó játékosai bevethetőek legyenek.

Egy szegedi vereséget leszámítva jól sikerült átvészelni az első  öt fordulót, amelyben megszerzett 10 pontunkkal, jobb gólaránnyal jelenleg a 3. helyen állunk.

A múlt héten is megtettük, így most is kiemeljük, hogy csapatunk kerete telis-tele van kiváló képességű labdarúgókkal. Nemcsak a Vác kerete erős, de a Kozármislenyé legalább annyira az!

Ha az ESMTK ellen pályára lépő együttest nézzük, akkor a kezdő 11-ből 9 játékosunk játszott legalább NB II-ben (Sólyom, Erdős, Fellai, Szabó B., Nagy E.,Cziráki, Lauer, Nagy K., Tóth A.), de Sólyom, Fellai és Nagy Krisztián NB I-ben is.

Két fiatal játékosunk Gajág és Szabó Milán, U21-es kiemelt bajnokságból érkeztek és az elmúlt mérkőzéseken mindketten remek teljesítményt nyújtottak szép jövő előtt állnak.

A csereként pályára lépett, sérülésből visszatérő Puskás Z. ugyancsak megfordult NB I-ben is, de két csapatban is szerepelt NB II-ben. Várda Ákos ’95-ös születésű, aki PMFC U21-ből érkezett, míg Reitz Barnabás a tavalyi évben ugyancsak az NB II-ben mutathatta meg magát.

NB II-es szinten is rutinosnak számító labdarúgóink közül, ha csak az 50 NB II-es mérkőzés szám felett rendelkezőket emeljük ki, szerencsére akkor is szép hosszú a lista: Sólyom 191 NB II-es mérkőzéssel a háta mögött (+21 NB I-es), Fellai 142 (+3 NB I-es), Lauer 85, Cziráki 82, Szabó B. 66, Nagy K. 63 (1 NB I-es), Nagy E. 56 – így bár tiszteljük a Vácot, de megijedni nem kell és nem is szabad tőlük!

Csapatunk NB II-ből érkezik, az edzéseken NB II-es edzésmunkát végeznek a játékosok. A múlt héten láthattuk, hogyha teljes kerettel tudunk harcba szállni, milyen jó játékra vagyunk képesek. Ennek ékes bizonyítéka, hogy egy NB II-es csapatot búcsúztattunk el a Magyar Kupától és az NB III-ban 100%-os listavezető együttest 3-0-ra győztük le.

Az elvégzett munka, a múlt héten látott mentalitás és hit ilyen teljesítményt és eredményt hoz, ezért szombaton is “csak” annyi a feladat, hogy a játékosok kihozzák magukból azt amit valójában tudnak!

Érdemes megemlíteni, hogy az eddig lejátszott fordulókat követően együttesünk szerezte a 2. legtöbb gólt (13-at) legtöbb találatot a REAC jegyzi 14-et. A legkevesebb gólt viszont csapatunk kapta (négyet), ötöt kapott a Vác.

A szombaton 15:30-kor kezdődő találkozót Kátai Gábor vezeti, segítői Demeter János és Márkus Péter lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!