Ajkára utazunk szombaton

NB II-es labdarúgóink Ajkán folytatják szereplésüket.

A 18. fordulóban idegenben lépnek pályára Márton Gábor tanítványa.
A házigazda Ajka jelenleg a bajnoki táblázat 5. helyén áll, így ebből adódóan egy nehéz találkozó vár csapatunkra.

Együttesünk az Ajka előtt 6 ponttal a dobogó 3. fokán tanyázik, igaz a házigazda 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az elmúlt fordulóra kiírt Ajka – Veszprém találkozó az ajkai pálya rossz állapota miatt elmaradt, így mi sem számíthatunk túl jó körülményekre, 1 hét alatt valószínűleg nem lett tökéletes a pálya talaja.

Az ajkaik elég zaklatott felkészülésen vannak túl, hiszen műfüves pálya hiányában nehezebben tudtak edzeni.

Ezen kívül talán ennél is nagyobb probléma, hogy a korábbi sikeredző Artner Tamás elfogadta az NB I-es Haladás invitálását és elköszönt Ajkáról. Az ő helyére korábbi segítője Jákli Péter lépett.

A keretükben a télen történt játékosmozgás:
Érkezett: Domján Roland (Lombard Pápa Termál FC II), Kovács Milán (Mosonmagyaróvári TE), Horváth Attila (FGSZ Siófok)
Távozott: Pothárn Szabolcs (Ausztria), Horváth Ádám (Ausztria), Pados József (Répcelak SE- kölcsönbe), Vittman Ádám (ZTE FC)

Az Ajka a tavaszi első fordulóban Gyirmóton vendégszerepelt, ahol viszonylag simán 3-0-s vereséget szenvedtek.

A múlt heti pihenő akár előnyükre is válhat, hiszen több idejük volt készülni, de a meccsritmus szempontjából akár hátrány is lehet.

Az Ajka kezdőcsapata mindenképpen erősnek tekinthető, a védelmük összeszokott, régóta játszik együtt a Jánosa – Sallér, Subicz, Pákai, Günther hátsó alakzat.

A középpályán NB I-et is megjárt labdarúgókat találunk: Kovács Zs., Horváth A. személyében, de NB II-es szinten jó játékosnak számít Szabó L. is.

A támadósorban pedig ott találjuk a góllövő lista élmezőnyében az évek óta ajkai gólgyárost Mihalecz Pétert, de mellette Gaál Bálint is egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt.

Elmondható, hogy egy összeszokott, rutinos futballisták alkotta gárda ellen lépünk pályára.

Csapatunk a Gyirmót legyőzésével nagy sikert aratott, melynek értékét növeli, hogy játékban, helyzetekben is felülmúltuk a jó nevű labdarúgókból álló kisalföldieket.

A győzelem jót tett a hangulatnak, remélhetőleg a játékosok ezek után nem gondolják azt, hogy könnyű mérkőzés vár rájuk, mert az a saját vesztüket okozhatja.

Ebben az NB II-es mezőnyben nincs könnyű mérkőzés, nem olyan rég például a kiesés elkerülésért küzdő BKV ellen nem sikerült nyerni.

Egy biztos, ha azt a motivált, lelkes és látványos focit játssza a csapat, akkor komoly győzelmi esélyekkel lépnek pályára Ajkán.

A szombaton 14.30-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője Kiss N. segítői Kepe A. és Nagy Tímea lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Golyó szerint:

    Sérültek, vagy eltiltottak nincsenek egyik oldalon sem?

Szólj hozzá a bejegyzéshez!