Ajkára utaznak labdarúgóink

A bajnokság 11. fordulójában, szombaton 14.30-kor  Ajkán lép pályára a Szabó Zsolt edzette Kozármisleny.

Együttesünk az elmúlt 3 fordulóban a megszerezhető 9 pontból 7-et begyűjtött, így a ponttermésre nem lehet panaszunk, még ha a mutatott játék nem is volt parádés.

Hogy a bajnokság mennyire kiegyenlített, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Kozármisleny 2-0-ra verte idegenben a Kisvárdát, az Ajka pedig odahaza kapott ki 5-2-re a Kisvárdától. Ha csak ezt néznénk, a Kozármisleny lenne a hétvégi összecsapás esélyese, azonban a táblázaton elfoglalt helyek mást mutatnak.

Az Ajka jelenleg a 9. helyen áll megszerzett 14 pontjával, míg a Kozármisleny 8 ponttal a 14. helyezett.

Ha az elmúlt hetek teljesítményét vesszük figyelembe, akkor szintén bizakodóak lehetünk, hiszen míg mi 3 meccsen 7 pontot gyűjtöttünk, addig az Ajka egymás után kapott ki 2 alkalommal, ráadásul mindkétszer simán, a már említett ajkai 2-5 után a múlt hétvégén Szigetszentmiklóson 3-0-ra maradtak alul.

Ettől függetlenül hazai környezetben az Ajka tűnik esélyesebbnek, ezért mindenképpen bravúrra lesz szükség labdarúgóinktól, és mostani pozíciónkból adódóan szükség is van a bravúrokra, hogy megkezdjük a felzárkózást a középmezőnyhöz.

A hazai csapat edzője ismerős számunkra, a korábban 1 évig Kozármislenyben edzősködő ifjabb Mihalecz István felel az Ajka szakmai munkájáért és talán eddig különösebb kifogás nem is lehet tevékenységével kapcsolatban, hiszen a tavalyi évről egy szétesőben lévő, épphogy bennmaradó együttest vett át.

Ha figyelembe vesszük, hogy az eddig lejátszott 10 fordulóban 6 alkalommal idegenben léptek pályára, akkor az is kijelenthető, hogy a megszerzett 14 pontjuk kimondottan jó teljesítmény.

A két vereséget követően bizonyára javítani készülnek a Kozármisleny ellen, de csapatunk sem feltartott kezekkel utazik Ajkára.

Korábbi ajkai szerepléseink alkalmával tudtunk már nyerni is, 2007-ben Tasselmájer góljával, illetve a 2011/2012-es szezonból van még egy 2-2-es döntetlenünk, a többi fellépésünk alkalmával a hazai csapat nyert.

A Kozármisleny együttese Ajkán is szeretné gyarapítani pontjainak számát. Ebben a kiegyenlített mezőnyben sokszor tényleg csak nüanszok döntenek és néha annak sincs jelentősége, hogy hazai vagy idegenbeli környezetben szerepel egy gárda.

Csapatunkban akadnak sérülésből lábadozók, sérültek illetve betegek is, így nincs könnyű helyzetben a szakvezetés.

Azok, akik pályára lépnek, mindent meg fognak tenni a siker érdekében, ráadásul mindenki tudja, hogy sokkal rövidebb a hazaút Ajkáról egy jó eredményt elérését követően…

Hajrá Kozármisleny!

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!