180 fokos fordulatra lesz szükségünk

HR-Rent Kozármisleny – Szeged 2011 1-3 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 500 néző

Vezette: Dr. Kovács G. (Mohos M., Király Zs.) tart. j.v.: Gaál Á.

HR-Rent Kozármisleny: Horváth D. – Kiss M., Lantos, Racskó (Causic 60.), Varga M. – Kocsis, Grumic – Városi (Kirchner 53.), Wittrédi (Tóth M. 83.), Kemény – Beke

Vezetőedző: Szanyó Károly

Szeged 2011: Szántai – Achim, Jagodics B., Farkas M. (Andorka 46.), Mészáros M. – Farkas A. (Coroian 72.), Horváth A., Király (Pászka 83.), Zabari – Zádori, Germán

Vezetőedző: Klausz László

Gólszerzők: Grumic 66. illetve Farkas A. 23., Zádori 61., Andorka 74. percben.

Sárga lap: Wittrédi 19., Kemény 75., Kocsis 90. illetve Farkas M. 43., Szántai 76. percben.

Nem várt könnyű feladat labdarúgóinkra, hiszen a jó erőkből álló, a bajnokság során végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Szeged 2011 volt a vendégünk, akik a középmezőny elején tanyáznak.

Csapatunkból sérülés miatt hiányzott Szekszárdi Tamás, illetve 5 sárgalapos eltiltás miatt Nagy Erik és Gubacsi Zoltán.

Gubacsi hiányában eggyel kevesebb fiatal állt bevetésre készen, ami a fiatal szabálynak való megfelelés szempontjából volt érzékeny, Nagy Erik hiánya pedig a középpálya tengelyében, főképp a védekező szekcióban jelentkezett, amit átmeneti helyettesekkel próbált orvosolni a szakmai stáb.

Nem kezdtük rosszul a találkozót, próbáltunk támadólag fellépni és kezdeményezni, de ha minimálisan domináltunk is, mindez meddőnek bizonyult, helyzetekig nem igazán jutottunk.

A 4. percben Beke lövése kapu mellé ment.

KFC-Szeged2011_525_01

A 9. percben Kemény lövése az egyik kapu előtt álló védőben akadt el.

KFC-Szeged2011_525_02

A 12. percben Király ballábas lövése méterekkel a kapu mellé szállt.

A 23. percben minden előzmény nélkül megszerezte a vezetést a Szeged 2011. A mislenyi térfél közepéről, a kispadok elől, a “kígyótérről” érkezett egy kapu elé ívelt labda melyet Farkas A. 12 méterről fejelt a mislenyi kapuba. 0-1. Abszolút elkerülhető gólt kaptunk, a Szeged helyzet nélkül szerzett vezetést.

A 35. percben Zádori lövését Horváth hárította.

KFC-Szeged2011_525_03

A 45. percben Városi beadását Beke ajtó-ablak helyzetben fejelte fölé. Nagy egyenlítési lehetőség volt, a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt kihasználatlanul.

A Szeged különösebb nyomás és teher nélkül léphetett pályára és mindez látszódott is, eközben csapatunkra főképp a görcsös akarás volt a jellemző.

A játékosok akartak, de valami mégis hiányzott belőlük, az az átütőerő, az a tűz, amivel eredményesnek lehet lenni.

KFC-Szeged2011_525_05

Az 51. percben Király távoli lövését Horváth hárította.

Az 53. percben egy megpattanó vendég beadást Horváth hárított, az utána következő szögletből pedig Germán fejelt fölé.

A 61. perc egy középre tartó lövést Horváth D. középre ütött ki, ahol érkezett Zádori Krisztián és fejjel talált a kapuba. 0-2.

A 66.perc Kemény ment el nagyon erőszakosan a szélen, majd középre tálalta a labdát, amit Grumic a kapuba pörgetett. 1-2.

KFC-Szeged2011_525_07

KFC-Szeged2011_525_08

A gól után mintha felpezsdült volna a mislenyi csapat, “haraptak” a játékosok ekkor érezhető volt az elszántság és az akarat. Ezt hiányolhattuk a megelőző időszakban.

A 68. percben vendég átlövési kísérletet hatástalanított Horváth D.

A 70. percben Beke 24 méteres lövését Szántai védte.

A 72. perc Kemény hosszú felsőbe tartó lövését Szántai nagy bravúrral hárította.

KFC-Szeged2011_525_09

Már-már úgy tűnt sikerül átbilleni és sikerül áttörni a gátat, amikor egy újabb elkerülhető bekapott góllal gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A 74. percben szöglet utáni közeli fejest Horváth még védeni tudta, de a kipattanót Andorka közelről lőtte a hálóba. 1-3.

A 78. percben szöglet után Grumic közelről fejelt fölé.

A 80. perc Wittrédi veszélyes szabadrúgását Szántai hárította bravúrral.

KFC-Szeged2011_525_10

A 87. perc szegedi próbálkozást hárított a mislenyi kapus.

A 90.percben Beke ballábas löketét Szántai tolta ki a léc alól.

KFC-Szeged2011_525_11

A találkozót összességében megérdemelten nyerte meg a Szeged 2011, igazi profi csapat módjára nem tettek mást, csak éltek a felkínált lehetőséggel és kihasználták az adódó lehetőségeiket.

Nehéz helyzetbe kerültünk, de ebből a helyzetből, EGYÜTT és közösen kell kikecmeregni!

Ez nem egy lehetetlen küldetés 3-4 csapat versenyez a hely elkerüléséért és ebben a versenyben nem vagyunk leszakadva sem, nem reménytelen a helyzetünk, DE MOST MÁR KELLENEK a pontok és kellene a bravúrok is!

Klausz László: Küzdelmes mérkőzést játszottunk, egyik csapat részéről sem láthattunk szép játékot. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár, hiszen a Kozármisleny az életéért harcol. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy ezt a motivált játékot fel tudjuk venni. Nem volt annyi helyzetünk, mint amennyi szokott lenni, vagy amennyit szerettünk volna, de azt a keveset sikerült gólra váltanunk.

Szanyó Károly: Mérhetetlenül szomorú vagyok és szégyellem is magam! Én mindig bíztam és továbbra is bízom a fiatalok játékában, de sajnos most ez a 96-os szabály súlyt minket. Egészen más terveket szövögettünk korábban és jól is indultunk, jó úton jártunk, de olyan helyzetbe kerültünk önmagunk által, amivel meg kell birkóznunk és mostantól az a feladat, hogy bennmaradjunk az NB II-ben. Nehéz most bármit mondani és tényleg nem is szeretnék senkit megbántani, biztos én is hibáztam és vállalom is ezért a felelősséget. Az, hogy pontosan mi történik velünk most, azt nem tudom, hogy koncentráltság vagy esetleg más, szeretnénk mi is megfejteni. Nem szeretném ráhúzni senkire sem a vizes lepedőt én is ugyanúgy sáros vagyok ebben a vereségben, mint a játékosok. Mostantól elkezdődik egy 3-as versenyfutás a kiesés elkerüléséért. Kicsit hiányzik belőlünk a csibészség, sok párharcot elveszítünk, az ellenfél úgy jön oda, hogy „gyilkolni” akar.  Mi sajnos a mai mérkőzésen inkább a durvaságainkkal tűntünk ki, ami ránk nem volt jellemző és nem is lesz a későbbiekben sem. Azt nem mondom, hogy nem akarnak a játékosok, de az biztos, hogy nem úgy akarnak, ahogy egy ilyen helyzetben lévő csapatnak kellene. Pedig minden adott a jó szerepléshez, mindent megkapnak a játékosok. Egyelőre úgy néz ki, hogy az új stadion nekünk nem egy jó ómen, mert Pécsett hagytuk a jó játékunkat, az ötletes játékunkat, az agresszivitásunkat, a harciasságunkat. Jelen pillanatban még mi sem tudtuk úgy belakni ezt a pályát. Minden játékosnak az álma lehetne, hogy egy ilyen sportlétesítményben futballozzon, én úgy gondolom, hogy élmény játszani ezen a pályán. Keressük a megoldást és a kiutat, az biztos, hogy agresszivitásban és győzni akarásban 180 fokos fordulatra lesz szükségünk!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!