A ZTE-t fogadjuk a bajnoki nyitányon – beharangozó

Megkezdődik az immár egycsoportos NB II-es labdarúgó bajnokság, amelynek résztvevője a Kozármisleny is.

A mezőny csapatai között több korábbi NB I-es gárdát, köztük Magyar Bajnokokat (Vasas, ZTE, Dunaújváros) és Kupagyőzteseket (Sopron, Békéscsaba, Szolnok, Vasas, Siófok) is találunk.

Szolnok, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Tatabánya megyeszékhelyek, mondani sem kell micsoda különbség van ezen városok és egy Kozármisleny szintű kisváros lehetőségei között.

Ebben a mezőnyben szerepelni komoly rang és egyben kihívás is.

Szombaton 16.30-kor hazai pályán útjára indul a labda, ahol a bajnokesélyes Zalaegerszeg lesz az ellenfelünk.

A tavalyi év utolsó hazai bajnoki mérkőzését ugyancsak a Zete ellen játszottuk, akkor 1-1-re végződött a találkozó.
Ez a döntetlen akkor azt jelentette, hogy a ZTE bebiztosította NB II-es tagságát, ami a minimum elvárás volt velük szemben. Csapatunk a megszerzett 1 ponttal, akkor még hivatalosan nem szerezte meg az ezüstöt (csak 1 hét múlva Veszprémben), de 3 pontos előnyre tettünk szert a 3. helyezett Gyirmóttal szemben.

A Kozármisleny gárdája a nyáron ismét jelentősen átalakult. Öröm, hogy ismét több játékosunk igazolt NB I-es csapatba, ahol azóta már debütáltak is, gondolunk itt Városira és Romicra, de Nagy J. és Frőhlich is játszott, utóbbi a forduló gólját lőtte Székesfehérváron.

A távozásuk egyben nehézség is, de vezetőink igyekeztek megoldani a pótlásukat.

Távozók: Nagy József (PMFC), Frőhlich Roland (PMFC), Városi Viktor (PMFC), Danijel Romic (PMFC), Birtalan Botond (Dunaújváros), Boda József (Vasas), Schmidt Zsolt (Szekszárd), Marko Bjelanovic (?), Nagy Dominik (FTC), Karacs Roland (BKV Előre), Berdó Valentin (BKV Előre), Erőss Csaba (FC Blau Weiss Linz – Ausztria III. osztály)

Érkezők: Vattai Balázs (FTC), Pap Roland (Paks), Varga Bence (Szeged), Vituska István (Ausztria), Bozsovics Milán (PMFC), Cziráki Attila (Szigetszentmiklós),Tóth Adrián (Pécsvárad), Nagy Krisztián (Kazincbarcika), Farkas Zoltán (Szeged), Turi Tamás (Baja), Nagy Erik (FTC), Németh Martin (Szentlőrinc)

A keret még nem tekinthető teljesnek, várhatóan érkezik még egy-két játékos, az ő személyük azonban még nem ismert.

A Zalaegerszeg tavaly NB I-es kiesőként került a Nyugati csoportba, sok játékosuk távozott és az őszük ráment a csapatépítésre. Elég viszontagságos félév után, nagy hátrányba kerültek a Puskás Akadémiával szemben így már ekkor elúszott a feljutás. Tavasszal nem lehetett más céljuk, mint az 1-5. helyek valamelyikének megszerzése.

A tavaszi fordulók során az NB I-ben is bemutatkozó, korábban Zalaegerszegen futballozó, majd edzősködő Simon Antal vette át a ZTE irányítását és vele lényegesen jobban szerepeltek a zalaiak, végül a 4. helyet szerezték meg a bajnokságban.

Az idei nyár során érkezett hozzájuk: Czirjék Zoltán (Puskás Akadémia FC), Vayer Gábor (Paks), Kulcsár Kornél (Haladás), Marcus Vinicius Batista dos Santos „Tanque” (brazil, Egri FC), Kondákor Dániel, Fujsz Richárd, Tóth Benjámin (mindhárman az utánpótlásból).

Távozott: Babos Barnabás (Balatonfüred), Budovinszky Krisztián (Ausztria?), Kocsárdi Gergely (visszavonult), Pavol Penksa (szlovák, ?), Mouhamadou Seye (szenegáli, Lombard Pápa), Alekszandr Tiskevics (fehérorosz, Kruoja Pakruojis – Litvánia)

Mivel a csapat gerince együtt maradt és sikerült minőségi, jó labdarúgókat is igazolniuk, így a ZTE mindenképpen erősödött.

Simon Antal vezetőedző elmondta, hogy a több távozó közül csak hárman: Seye, Kocsárdi és Budovinszky volt a tavalyi alapcsapat tagja. Rajtuk kívül a többieket sikerült Egerszegen tartani, ami mindenképpen jó dolog, hiszen nem kellett új csapatot építeni. Ráadásul olyan rutinos játékosokat igazoltak, mint Vayer vagy Kulcsár akik sokat segíthetnek.
Negatívumként azt említette, hogy sérülések nehezítik a munkájukat. Tanque műtét után érkezett, ő még azonnal nem lesz bevethető. A visszavonuló Kocsárdi jobb hátvéd posztján Pál Dávid, a fiatal utánpótlás válogatott labdarúgó az alternatíva, aki szintén sérüléssel bajlódott, miképp Simonfalvi is, így valószínűleg Kovács Gergő lesz a helyettese.
Czirjék kapus leigazolására azért is volt szükség, mert 3 kapus feltétlenül szükséges, hiszen sérülés vagy eltiltás esetén így nem kell izgulni a szakvezetésnek. Ráadásul Jahic megfelelő ajánlat esetén külföldre is igazolhat, míg Vlaszák már 40-hez közel a civil életre is készül. Czirjék a bajnokságot nyerő Puskás Akadémia kapusa volt, ingyen igazolták és hosszú távon számolnak vele – tájékoztatott a vezetőedző.
A felkészülési mérkőzésekkel elégedett volt Simon Antal, de megemlítette, hogy az eredmények itt másodlagosak.
A tréner elmondta, hogy Zalaegerszegnek nem lehet más a célja, mint megcélozni a feljutást. Ezt várják a vezetők, ezt várják a szurkolók!
Meglátása szerint az első fordulóban a tavalyi sikercsapat Kozármisleny otthonában, nem lesz könnyű dolguk.

Mi is bízunk benne, hogy nem lesz könnyű dolga a Zalaegerszegnek. Ahogy Szabó Zsolt vezetőedzőnk elmondta, vagyunk annyira erősek, hogy hazai pályán mindenki ellen győzelmi esélyekkel lépjünk pályára és mindent meg is fogunk tenni a 3 pont begyűjtése érdekében!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!