A ZTE ellen lehetünk ezüstérmesek

Szombaton 18.00-kor hazai pályán a Zalaegerszeg csapatát látja vendégül NB II-es együttesünk.

Nagy dolog, hogy a magyar labdarúgás 2. vonalában korábbi magyar bajnok gárdát, a Zalaegerszeget fogadhatjuk.

Ennél is nagyobb dolog, hogy jelenleg csapatunk 2. helyen áll 5 ponttal megelőzve a 3. helyezett Gyirmótot, és 9 ponttal a 4. helyen tanyázó ZTE-t.

Biztosan kijelenthetjük, hogy az idei évben is érmet szerez együttesünk, melynek színe a hátralévő két forduló eredményeitől függ.

Amennyiben sikerül legyőzni a Zalaegerszeget, úgy nincs helye további számolgatásnak, akkor az idei évben is 2. helyen végzünk, ami mondani sem kell milyen nagy dolog.

Nagy dolog, mi több óriási dolog, hiszen olyan csapatokat előzünk meg, mint a korábbi magyar bajnok ZTE-t, a kupagyőztes Sopront, vagy éppen az osztály egyik legtehetősebb klubját az évek óta NB I-be igyekvő Gyirmótot. Rajtuk kívül is találunk NB I-es múlttal rendelkező alakulatokat, gondoljunk csak a Tatabányára aki komoly harcot folytat azért, hogy minimum osztályozós legyen, de megemlíthetjük a Veszprémet is, aki már biztosan nem lesz tagja a jövő évi egycsoportos NB II-nek.

Hétvégi ellenfelünk másodosztályú tagsága szinte biztosnak vehető, az osztályozós helyen lévő Tatabányával szemben 5 pont az előnye, melyet 2 forduló alatt nehéz ledolgozni.

A ZTE a tavalyi évben még az NB I-ben szerepelt, de főképp az anyagi nehézségek miatt búcsúzni kényszerült onnan.

Az NB II-es év őszi szezonja a csapatépítéssel, a csapatkereséssel telt, az akkor még feljutásra vágyó zalaiak nem lehettek elégedettek csapatuk teljesítményével.

Kis idő elteltével módosítottak a célkitűzéseken, hiszen a Puskás Akadémia behozhatatlan előnyre tett szert, így a biztos bentmaradást célozták meg.

Tavasszal a Gyirmóton illetve Szigetszentmiklóson egymás után elszenvedett két vereségük következtében bizonytalanná vált az első ötbe kerülésük is, így a klubvezetés az edzőváltás mellett döntött.

A Zalaegerszegen már korábbról ismert, az Egerrel tavaly NB II-es bajnokságot nyerő és NB I-es edzővé váló, Simon Antal váltotta a Preisinger Sándor vezetőedzőt, az egykori gólkirályt.

Simonnal a ZTE szereplése jónak tekinthető, hiszen 10 forduló alatt 22 pontot szereztek, 7-szer győztek, 1 döntetlen és 2 vereség áll a nevük mellett.

Talán egyedül a Baján elszenvedett 2-1-es vereség fáj leginkább a zalai kék-fehéreknek, a többi eredményükre különösebb panasz nem lehet.

A legutóbbi fordulóban nagyon biztosan 4-0-ra győzték le a legjobb 8 közé igyekvő Csákvárt, így az előző heti kisiklásnak nyoma sem volt már.

A ZTE csapatában NB I-et megjárt sokat megélt labdarúgókat találunk.

Vlaszák és Kocsárdi személyében két ős zalai labdarúgó viszi a prímet ismertség és rutin szempontjából.

Vlaszák már nem számít első számú kapusnak, ellenben Kocsárdi még alapember. Miképp alapember Darko Pavicevic is, aki 15 góljával vezeti a Nyugati csoport góllövő listáját, ő az NB I-ben is alapembernek számított és az ottani 21 góljával le is tette a névjegyét.

A ZTE játékának fontos eleme a 198 cm-es Pavicevic, többnyire rá ívelgetik fel a labdákat így Fellaiéknak komoly feladatuk lesz a semlegesítésével kapcsolatban.

Ismertebb ZTE játékosok: Simonfalvi, Máté, Grbic, Seye, Sluka, Kovács G., Hajdú, Bogunovic, Jahic, Frizoni – ha ezt a névsort végignézzük, nyilván nem véletlen, hogy elégedetlenek a zete szurkolók, hogy csak a 4.-5. helyért harcol csapatuk.

A rutinosabb, ismertebb játékosokat tehetséges, feltörekvő fiatalok egészítik ki, így a Zalaegerszeg jövőre már valóban feljutási vágyakkal indulhat a bajnokságnak, amely az egycsoportossá szűkülés miatt még nehezebb feladatot jelent majd.

Ősszel Zalaegerszegen a két csapat meccsén a ZTE 1-0-ra győzött.

Azon a mérkőzésen együttesünk nagyon szép és tetszetős focit mutatott be, és a helyi szurkolók is elismerték, hogy jobb volt a Kozármisleny, csak a szerencsének köszönhették a hazaiak, hogy győzni tudtak. (Többek közt a 80. percben 11-est hibáztunk.)

A mostani mérkőzésen egy felszabadultabb ZTE látogat Kozármislenybe, akiknek csak 1 pont hiányzik a biztos bentmaradáshoz, így különösebb okuk nincs az idegeskedésre.

Csapatunk 6 meccs óta veretlen, a zsinórban megnyert 5 mérkőzés után Szigetszentmiklóson ikszeltünk.

Együttesünk célja, hogy a Gyirmóton illetve az Ajka ellen hazai pályán bemutatott játékot megismételjük és akkor nem lehet maradhat el a jó eredmény sem.

Bízunk benne, hogy szurkolóink támogatásával a tavalyi évhez hasonlóan ismét Mislenyben szerezhetjük meg az ezüstérmet, amihez szurkolunk a csapatnak!

Szabó Zsolt vezetőedzőnk így tekint a szombati összecsapás elé:

Az év mérkőzésére készülünk, hiszen azt a Zalaegerszeget fogadjuk, amely egy kiváló csapat, tele NB I-es futballistával. Nem ijedünk meg a feladattól, ahogy Gyirmóton játszottunk, vagy amilyen teljesítményt nyújtottunk az Ajka ellen azt szeretnénk megismételni. Be kell biztosítanunk a 2. helyünket, győzelemmel szeretnénk ünnepelni, de ehhez nagyon sokat kell tennünk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát és ezüstérmet ünnepelhessünk.

A találkozón a jegypénztárban illetve a klubházban új Kozármisleny zászlókat vásárolhatnak szurkolóink.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!