A veretlen Ajka otthonába utazunk

A bajnokság 11. fordulójában, október 27-én, szombaton 14.30-kor Ajkán lépnek pályára NB II-es labdarúgóink.

A múlt hétvégi Gyirmót elleni rangadó után most újabb rangadó vár Márton Gábor együttesére, hiszen az Ajka gárdája jelenleg 20 ponttal a bajnoki táblázat 3. helyén áll, 3 ponttal lemaradva a 2. helyezett Kozármisleny mögött.

A házigazda alakulat jelenleg veretlen az NB II-ben, így komoly feladat és egyben nagyszerű motiváció is, hogy a Kozármisleny szakítsa meg az Ajka remek sorozatát.

A házigazdák az eddigi 10 mérkőzésükön 5-ször győztek és 5 alkalommal döntetlenre végeztek.

A hazai pályán lejátszott 6 mérkőzésükön 4-szer nyertek (SZTK, ZTE, Kaposvár II., Baja) és 2-szer döntetlent értek el (Tatabánya, Puskás Akadémia).

A 4 idegenbeli mérkőzésükön 3-szor történt pontosztozkodás (Veszprém, BKV Előre, Sopron) a legutóbbi csákvári összecsapásukat pedig megnyerték.

Az Ajka az eddigi 10 forduló során csak 5 gólt kapott (!), ami figyelemre méltó teljesítmény.

Együttesüket az állandóság jellemzi, összeszokott csapatról van szó, amelynek játékoskerete az évek során csak minimálisan változott, védelmük pedig hosszú ideje ugyanolyan összeállításban játszik.

A lőtt góljaik száma a 3. legkevesebb a Nyugati csoportban, ha a múlt héten Csákváron nem szereztek volna 3 gólt, ők lennének ebben a kategóriában a sereghajtók. 3-szor játszottak 0-0-át és 2-szer 1-1-et, de győzelmeik alkalmával is kevés gólos meccseket tudhatnak maguk mögött.

Az Ajka csapata a nyáron Németh Zoltán személyében új szakvezetővel vágott neki a bajnokságnak.

Tavaly télen amikor Artner Tamás a Haladás vezetőedzője lett, másodedzője Jákli Péter fél évre vállalta az ajkai együttes irányítását. A nyártól Jákli ismét másodedző, Németh Zoltán pedig vezetőedző lett. Az új szakvezető évekig játszott a Videoton színeiben az élvonalban, majd Supka Attila és Csertői Aurél másodedzője is volt.

A tavaly 4. helyen végzett együttes a nyáron tovább erősödött.

A klubvezetők megegyeztek a Siófokon létszámfelettivé vált, ajkai születésű Kanta Szabolccsal, a Gyirmótot elhagyó Czanik Károllyal, a Diósgyőrből érkező Szabó Péterrel, emellett megszerezték a Haladástól Nagy Bálintot. Kapusedzőként és harmadik számú kapusként visszatért Szép Tamás, illetve leigazolták Thomas Sowunmit is miközben a kulcsjátékosok közül csak Gaál Bálint távozott.

Az Ajka híresen veszélyes a pontrúgásaikról, nagyon sok mérkőzést nyertek már meg a jól fejelő védőjátékosaiknak köszönhetően. Ha a házi góllövőlistájukra tekintünk, ez látszik visszaigazolódni, hiszen Subicz védő létére 3 góllal a legeredményesebb ajkai gólszerző.

A Kozármisleny együttese a múlt hétvégén a Gyirmót ellen 1-1-es döntetlen ért el. Márton Gábor nem volt elégedett csapata teljesítményével, főképp azért nem, mert nem a saját játékát játszotta az alakulat, nagyon sok pontatlanság és több gyengébb egyéni teljesítmény jellemezte a csapatot. A tréner elmondta, hogy a döntetleneknek egyáltalán nem híve, mert egy pontosztozkodás azt jelenti, hogy nem voltunk jobbak az ellenfélnél, nem rúgtunk több gólt illetve nem kaptunk kevesebbet mint az ellenfél. Azonban elismerte, hogy ezúttal mégis elégedettnek kellett lennie, mert az egész mérkőzésen szaladtunk az eredmény után és csak a hajrában sikerült egyenlíteni.

A hét feladata, hogy a csapat ismét visszatérjen a korábbi hetek játékához és akkor sikerülhet az, ami eddig még egyetlen csapatnak sem – legyőzni az Ajkát.

Talán a Gyirmót ellen látott megilletődöttség Ajkán már nem lesz jellemző ránk, mert valljuk be több játékosunknál is ilyen jeleket lehetett felfedezni. A fiatal mislenyi labdarúgók közül többen is görcsösen játszottak, nem sikerültek azok a megoldások, amelyek egyébként sikerülni szoktak.

A Gyirmót ellen Szabó Balázs 89. percben szerzett góljával megmentettük a hazai pályás veretlenségünket, 5 győzelem mellett 1 döntetlen áll a csapat neve mellett ami jelenleg azt eredményezi, hogy ebben a kategóriában elsők vagyunk, igaz a Gyirmót 1 meccsel kevesebbet játszott odahaza.

Az Ajka otthonában az eddigi 5 találkozón a következő eredmények születtek:

2007/2008 – Ajka – Kozármisleny 0-1 Gólszerző: Tasselmájer

2008/2009 – Ajka – Kozármisleny 3-1 Gólszerzők: Mihalecz, Pákai, Szabó L. ill. Bartha

2009/2010 – Ajka – Kozármisleny 3-0 Gólszerzők: Manganelli, Pothárn, Gaál B.

2010/2011 – Ajka – Kozármisleny 1-0 Gólszerző: Pákai

2011/2012 – Ajka – Kozármisleny 2-2 Gólszerzők: Gaál, Pákai illetve Wittrédi, Gyánó

Együttesünkben Kovács Tamás letöltötte 5 sárga lapos eltiltását, így vele is számolhat Márton Gábor.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

 

1 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    Remélem gyakorolták az elképzelt taktikát hószimulátoron is.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!