A vereség ellenére újabb esélyt kaptunk

HR-Rent Kozármisleny – Balmazújváros 1 -3 (0-1)

Merkantil Bank Liga NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés

Kozármisleny, 400 néző

Vezette: Böcskei B. (Farkas B., Kis Z.) tart.j.v.: Barna Gábor

KFC-Balmaz_2017_525_koszones_Misleny

HR-Rent Kozármisleny: Helesfay D. – Kiss M. (Milutinovic 34.), Lantos, Racskó, Varga M. – Nagy E. (Marton 88.), Causic (Tóth M. 69.) – Pajor, Kirchner, Kemény – Grumic

Vezetőedző: Szanyó Károly

KFC-Balmaz_2017_525_koszones_Balmaz

Balmazújváros: Szécsi – Bokros, Rus, Tamás L., Virág – Bódis – Heffler N. (Vólent 80.), Sigér, Farkas B. (Belényesi 78.), Vajda S. – Kovács Á. (Fekete Á. 62.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerzők: Kemény (11-esből) 76. illetve Sigér 45. Tamás L. 52., Farkas B. 78. percben.

Sárga lap: Tóth M. 76. illetve Bódis 55., Bokros 75. percben.

A házigazda együttes sérülés miatt nélkülözni kényszerül Szekszárdi Tamást, Beke Péter, Városi Viktort és Kocsis Adriánt, így mondhatni erősen tartalékos összeállításban lép pályára a feljutásért harcoló Balmazújváros ellen.

A mérkőzés elején két játékvezetői hiba borzolta a kedélyeket, előbb a kilépni igyekvő Pajort állították meg “lesen”, amiből komolyabb helyzet alakulhatott volna ki, majd pár perccel később Kirchner ellen követtek el olyan durva szabálytalanságot, amiért egyből piros lap járt volna, de a játékvezető vagy nem látta az esetet, vagy nem akart “belenyúlni” a meccsbe, de nem állította ki a szabálytalankodót.

KFC-Balmaz_2017_525_5perc_fejes

A 4. percben Tamás L. fejelt kapu mellé Farkas B. szöglete után.

A 24. percben Jobboldali hazai beadás után Grumic fejelt kapura, de a vendég kapus könnyedén hárított.

A 27. percben vendég távoli lövést Helesfay szelídített meg.

A 39. percben Causic távoli lövése elkerülte a vendég kaput.

KFC-Balmaz_2017_525_fejparbaj

A 41. percben Vajda 20 méteres lövése kapu fölé szállt.

A 45. percben a vendég csapat kapitánya, Sigér egy hátul elkövetett hibát, könyörtelenül kihasznált és megszerezte a vezetést a vendég gárda javára. 0-1.

Az első félidőben nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, ellenben nagy mezőnymunkát láthattunk és csapatunk teljesen egyenrangú partnere volt a feljutásért versengő 3. helyezett Balmazújvárosnak. A 45. percben bekapott gól viszont lélektanilag is a lehető legrosszabbkor érkezett.

A 47. percben Kovács kapura tartó lövését blokkolta a védelem.

KFC-Balmaz_2017_525_Donat_okloz

Az 53. percben egy újabb elkerülhető gólt kaptunk, Tamás L. egy beadás után közelről lőtt Helesfay kapujába. 0-2.

Az 56. percben Nagy Erik sarokra tartó 18 méteres bombáját Szécsi  bravúrral tolta ki a jobb felső sarokból.

A 62.percben Milutinovic távolról lőtt kapu mellé.

A 65. percben Fekete Á. 15 méterről lőtt kapu fölé.

A 69. percben egy felszabadítani igyekvő vendég védő csapattársa kezére rúgta a labdát a büntető területen belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 71. percben Farkas B. szabadrúgását Helesfay tolta ki a jobb felsőből.

A 76. percben mislenyi szögletkor Lantos lerántották a büntető területen belül, Böcskei játékvezető 11-est ítélt. A letett labda mögé Kemény állt és nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt. 1-2.

A gól után felcsillant a remény, igaz túl sokáig nem bizakodhattak a mislenyi szurkolók, hiszen 2 perc múlva a Balmazújváros ismét betalált.

A 78. percben a kaputól 24 méterre, bal oldalról Farkas B. állt egy szabadrúgás mögé, melyet nagy erővel a jobb felsőbe lőtt. 1-3.

KFC-Balmaz_2017_525_Kemeny_11-ese

A 87. percben a vendégek egy beadást követően kis híján megszerezték a negyedik góljukat Vólent lőtt fölé.

A 93. percben a vendég csapat veszélyeztetett Vajda lövését hárította Helesfay.

A 93. percben még Kemény veszélyeztetett, bal lába lövése azonban elkerülte a kaput.

KFC-Balmaz_2017_525_Kemeny_loves

Sejtettük, hogy a Balmazújváros elleni mérkőzés nem lesz könnyű, de az első félidő utolsó percét leszámítva versenyben voltunk a dobogó 3. fokán álló csapattal, nem állítottak bennünket megoldhatatlan feladat elé. A sok sérülés és nehézség ellenére sem tűnt lefutottnak a mérkőzés, igaz azt sejtettük, hogy egy ilyen jó csapat ellen a gólhátrányt nehéz lesz megfordítani.

2-0 után sem adták fel játékosaink és Kemény 11-ese után azt reméltük, hogy egy éles hajrában akár sikerül egalizálni, megfordítani az eredményt. Sajnos a bizakodásunk 2 percig tartott, hiszen Farkas B. belőtte a 3. vendég gólt és ezzel nagyjából el is dőlt a találkozó.

Ezt követően volt még gólhelyzete a vendégeknek is és a Mislenynek is, de ezek egyrészt kimaradtak, másrészt ezek csak az eredményt változtatták volna, a 3 pont sorsát nem.

A Csákvár Cigándon elért döntetlenje és a Cegléd Budaörs otthonában elszenvedett veresége életben tartotta a reményeinket, így a vereségünk ellenére továbbra is minden esélyünk megvan, hogy meghosszabbítsuk NB II-es tagságunkat!

Viszont ehhez egy dolog biztosan szükségeltetik, Csákváron győzni kell!

Mi továbbra is bízunk a csapatban, és reméljük, a játékosok a nehéz helyzetünk ellenére is elhiszik, hogy minden esélyünk megvan, hogy kiharcoljuk a bentmaradást!

Feczkó Tamás: Egy szenzációs pályán, nagyon nyugodt, magabiztos játékkal megérdemelten szereztük meg a 3 pontot, ami rendkívül értékes. Örülök, hogy játékosaim felnőttek a feladathoz és olyan játékot nyújtottak, ami elvárható tőlük. Annyi hiányérzetem van, hogy ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, ami majdnem meg is bosszulta magát, de a 3. gólunk végleg eldöntötte a találkozó kimenetelét.

Szanyó Károly: Minden vereség fájó, ez is fájó, miképp számomra a szezonbeli eddigi szereplésünk is. Én még most is azt mondom és meg vagyok erről győződve, hogy  ez a csapat jóval többet tud, mint amit mutat a jelenlegi tabella. Kicsit közhely, de azt kell mondai, hogy az élet adott számunkra egy újabb lehetőséget, az eredmények úgy alakultak, hogy egy újabb esély kínálkozik számunkra, hiszen a Csákvárral játszunk vasárnap. Ha ott sikerül győznünk – amihez több játékos teljesítményének is fel kell javulnia – akkor azt gondolom, hogy utána már senki nem fogja elvenni tőlünk az NB II-es tagságot. Ehhez viszont nyernünk kell, nincs más választásunk! Arra a mérkőzésre mindenkinek nagyon oda kell tenni magát. Azt gondolom, hogy a mai meccsen is oda tették magukat a srácok. Sajnos a 44. percben a szokásos kapitális hibánkat elkövettünk, amiből az ellenfél gólt is szerzett, lélektanilag a legrosszabbkor. Nehezen tudtunk ebből talpra állni, majd a második félidő elején kaptunk egy újabb gólt. Ezt követően is mentünk, akartuk és szépítettünk is, felcsillant a remény, majd 2 perc múlva egy újabb kapott góllal letörték a szarvunkat. Ki lehet nevetni és lehet rajtam mosolyogni, de még egyszer mondom, ez a társaság többre hivatott, és nagyon bízom benne, hogy ezt a hétvégi mérkőzésen be is fogják bizonyítani és olyan eredményt tudunk elérni, amivel meg tudjuk tartani az NB II-es tagságunkat.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!