A városnak 100 Ft-ért eladó a Klub!

Polgármester Úr, Karcsi!

Szomorú, de azzal, hogy a távollétemben a testületi ülésen, amikor nem volt alkalmam válaszolni számos pontatlan, furcsa és félrevezető információt fogalmaztál meg a labdarúgásról, nem éreztem más döntési lehetőséget, mint hogy nem fogok ekkora ellenszélben minden segítség nélkül tovább dolgozni, harcolni. Ezért bejelentettem, nem finanszírozom tovább a Klubot.

Érthető, hogy sok száz szurkoló, játékos vagy több száz szülő bizonytalansága és elkeseredése heves, érzelmektől túlcsorduló reakciót váltott ki.

Ezt természetesen az újság is megírja (ez nem egy közpénzből fizetett hirdetés, mint amikor te a stadion beruházásról írtál 125 ezer Ft-ért a Naplóban) hanem a sportrovat szokásos érdeklődése.

Ezen mégis felháborodva írtál,  saját bejegyzést az újságírónak címezve.

Azt írod, nem is adtunk be kérelmet a támogatásról.

Jelzem, a költségvetési tárgyalás jegyzőkönyvében szerepel. Felhívom a figyelmet hogy – egyeztetés nélkül – nulla forint szerepel focira, miközben van egy (máig hatályos) határozata a testületnek 2014 óta, hogy ebben az évben pontosan mennyivel fogja támogatni a labdarúgást és a kézilabdát.

Ez a tervezhetőség miatt született, mint komoly önkormányzatoknál általában.

Egyetlen határozat, de érdekes módon a kézilabdát olvashattad, mert az a tavalyi határozatnak megfelelően kapott támogatást, mi semmit… Csatolom, ha nem jól emlékeznél (tudod, nem feltételezések: határozat, jegyzőkönyv amiről én beszélek).

Az erről szóló megállapodás IDE KATTINTVA megtekinthető.

Az “amennyiben fedezetet biztosít” azt jelenti, van ennyi tartaléka az Önkormányzatnak, nyilván nem kell hozzá mondjuk hitelt felvennie.
Az  előző testülettől örökölt jelenlegi tartalék: 116 millió Ft.

Azt írod, a foci üzlet, ezért van a tulajdonomban! Ezért nem támogatja a város.

Nos, szégyenlem, de akkor – bár nem így ismernek – de én pocsék üzletember vagyok! 25 év is kevés volt hozzá, hogy rájöjjek, hogyan legalább nem kell beletennem, nemhogy még üzletet csináljak!

Viszont nem tehetem meg, hogy felesküdött képviselőként ne akarjak a városnak a legjobbat!

Ha ez üzlet, lehetővé teszem, hogy az Önkormányzat profitáljon belőle!

Itt jelzem: kerek 100 azaz egyszáz forintért a városnak átadom a Klubot!

Egyetlen feltételem van: legalább ilyen szintű NB III-as csapatot és ugyanennyi utánpótlás csapatot kell minimum három évig működtetni, ha nem, kártérítést fizet a város nekem!
De ez nem lehet gond, ha ez üzlet, hajrá!

De tudod nem ez a lényeg!
Mindent a pénz köré építesz, pedig nem erről van köztünk szó. Csak annyi kellett volna, amit egy ilyen Klub és azok, akik szenvedélyből működtetik talán megérdemelnek, egy pici tisztelet és egy pici elismerés.

Akkor is dolgoztam, sőt ezüstérmeket szereztünk, mikor nem volt TAO támogatás és még az Önkormányzat sem adott semmit. Mit gondolsz, a levegőből fizettem a buszt, edzőt, játékost..? Persze, persze, az a fránya “üzlet”…

De a legszomorúbb,  hogy mindenki láthatja, mi nem “működik” itt.

Elindítottál egy hozzánk méltatlan és sehová nem vezető üzengetést a média felületein két városi vezető között, miközben elfelejted az alapelvet: aki sárral dobál, biztos, hogy maga is sáros lesz.

Nem lehet ennek nyertese, lehet viszont egy óriási vesztes: 25 év munkája, sok száz ember identitása és munkája, több ezer ember büszkesége.

Talán már késő, de én korábban is már sokszor kezet adtam neked, mégsem kellett, most is ez zajlik.

Egy biztos, részemről ennek a fajta kommunikációnak vége, nem méltó hozzánk hogy üzengessünk, én nem ilyen tárgyalásokhoz szoktam.

Tudod egy igazi vezető nem generálja, hanem megoldja a problémákat, ez nagyon fontos erénye.

És végül had másoljak ide egy idézetet,  ha megengeded magamra veszem:

Feleki Attila
klubtulajdonos

10 hozzászólás

 1. Mislenyszurker szerint:

  Ha szépen kérem, linkelje be Valaki a polgármester ominózus hozzászólását, mert én sajnos nem találom! Köszönöm!

 2. qrtis szerint:

  Facebook:
  A szombati újságcikkhez:
  Kedves Miklós! Én nem tudok róla, hogy keresett volna az ügyben! Ha keresett volna, biztos elmondtam volna, hogy a foci üzlet, azért vitték magán tulajdonba…. és még sok minden mást. És ha tényleg szeretett volna velem interjút készíteni, akkor azt is meg tudta volna, hogy a héten a családommal szabadságon vagyok, külföldön. Ez így nagyon nem korrekt!!!

  Illetve a kozarmislenyfc.hu honlapon (egy korábbi cikkhez):
  HOGY IS VAN EZ??????

  Az elmúlt 4 évben az önkormányzat a könyvelési számítások adatai
  szerint több, mint 50 millió forint támogatást juttatott el célirányosan
  a futballhoz. Ilyen mértékű támogatásban egyetlen szervezet vagy
  csoport sem részesült Kozármislenyben.
  Az élénk egyesületi versenysport és utánpótlás érdekében az önkormányzat,
  továbbra is fogja biztosítani a feltételeket. Hangsúlyozom,
  nem a magántulajdonosi, hanem az egyesületi versenysport esetében.
  Az elmúlt fél évben a klub tulajdonosa semmilyen kérelmet, kérést
  nem juttatott el az önkormányzathoz a klub támogatására
  vonatkozóan, ezért is olvastam értetlenül az említett cikket.
  Dr Biró Károly polgármester

 3. Petya szerint:

  Azért látszik, hogy 2014-ben nyereséges volt a Gold-Sport 🙂

  Tehát nem rossz üzlet.

 4. mislenyfan szerint:

  ATTILA EZ TÖKÖS VOLT!!!

  Remélem ezek után elgondolkodik már a polgi,mert ha nem akkor:

  BÍRÓVERÉS, BÍRÓVERÉS, BÍRÓVERÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Repeta szerint:

  Petya!
  Ez nem üzlet, ez szenvedély… Szerinted mitől tudna egy NB3-as klub nyereséges lenni?? Milyen bevételei vannak?? A tulajdonos által nyújtott támogatás/tagi kölcsönből vannak a bevételek, ami adott esetben éppen pluszos eredményt hozhat, sőt az MLSZ részéről ez az elvárás… Tehát a nyereség mindenképpen egy hatalmas business. Gondolj csak bele. Bár valószínűleg nem tudsz, különben nem irogatnál hülyeségeket. Ez nem üzlet, hanem érzelem. Attilának a fél élete, ezért csinálta, ezért tolt bele 30-40 milliókat évente, az elmúlt hosszú időszakban. Te ezt sosem fogod megérteni, mert csak egy rosszindulatú, irigy támadó vki vagy. Sajnos ez ma Magyarország! 🙁

 6. Mislenyszurker szerint:

  Hát sajnos ez tipikusan magyar történet! Van aki sikeres, van aki buta és irigy. Az irigy addig b…..tatja a sikerest, míg az megunja. A buta és irigy, persze nem a saját pénzét kockáztatva próbál élni a lehetőséggel. De, mert buta, nem tud élni a helyzettel. Ráadásul azt is lerombolja, amit a sikeres felépített! Sajnos ez van. Csak az a baj, hogy pár kilométerrel arrébb ugyanez történik . A pécsi kosárlabda mintájára. Csak a foci nem annyira sikeres. És ha körbenézünk az országban ugyanezt látjuk mindenhol. Ez a buták és irigyek országa! Aki meg sikeres, arra ugyanez vár. És szép lassan eluralkodik a közöny…. A sikeresek pedig szedik a sátorfájukat egy idő után és továbbállnak oda ahol tisztelik a sikereseket és nem irigylik. Bár életük végéig ausländer-ek maradnak.

 7. Csak a Misleny szerint:

  Tisztelt Feleki/Polgármester Úr!
  Szeretném elöljáróban leszögezni minden tiszteletem az eddigi tulajdonos ur felé, de ez az üzengetés nem visz előre, ez nem megoldás a problémákra.Polgármester Úr kérem, az utolsó utáni percben vagyunk, szíveskedjen felülvizsgálni eddigi kijelentéseit, tetteit és egyasztalhoz ülve Feleki urral, találják meg közösen a megoldást.Ha ez nem történik meg, az szégyen az érintettek valamint az egész város számára.

 8. anyuka szerint:

  Kedves Illetékesek!

  Amennyiben befejezték egymás sározását igazán megmondhatnák,mi lesz a gyerekekkel?Lesz-e még mislenyi utánpótlás foci?(eddig se volt világos a számunkra a Gold Sport-PMFC házassága illene ezt is tisztába tenni!!!)Várva válaszukat! Édesanyák,Édesapák,Nagyszülők és a Gyerekek!

 9. Csak a Misleny szerint:

  A PMFC helyzete megoldódni látszik, már csak a Misleny jövőjét kell rendbe tenni.Várjuk a pozitív fejleményeket Tisztelt Illetékesek!A pécsi önkormányzat lépése iránymutató lehet, azzal a különbséggel, hogy Nálunk Feleki Attilát nem szabad megkerülni.Hajrá Misleny!!!

 10. sportoló szerint:

  Tisztelt Feleki/Bíró Urak!

  Feltételezem, hogy mindketten arra törekszenek, hogy a város lakói büszkék lehessenek arra a településre ahol élnek (Attilánál ezt csak halkan jegyzem meg, hiszen neki ezt bizonygatni/bizonyítani nem kell. Aki ismeri őt az tudja, hogy az évek/évtizedek alatt mennyit tett a mislenyi labdarúgásért , a mislenyi sportért, amit tőle már senki sem vehet el legyen az sportoló, szurkoló, testületi képviselő vagy akár polgármester. Nyilván hibái neki is vannak, hibáztatni Őt is lehet, de úgy gondolom amit a mislenyi fociért tett az példaértékű. Sokan akik most támadják emlékezzenek vissza azokra a sikerekre, amiktől hangos volt a média és arra, hogy többen közülük akkor a mellüket veregették és büszkék voltak arra, hogy Kozármislenyiek lehetnek. A polgármester Úrnak pedig csak annyit üzennék, hogy Ön esküt tett arra, hogy a város és annak lakóit szolgálja, a sport segítése és támogatása pedig remek alkalom erre. És végezetül, ami a legfontosabb, tegyék félre a személyes sérelmeiket, vitáikat és akár egy tévés felvétel keretében vitassák meg ezt az ügyet és állapodjanak meg annak érdekében, hogy ez az a nagy múltú egyesületre a jövőben is büszkék lehessünk. Ez a fajta üzengetés nem méltó sem egy vezetőhöz sem ehhez a városhoz. HAJRÁ MISLENY !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!