A többszörös bajnok és kupagyőztes Vasast fogadjuk

Az egykoron szebb napokat látott több mint 100 éves egyesület, a Vasas csapata látogat szombaton Kozármislenybe.

Megtiszteltetés klubunk számára, hogy egy 6-szoros magyar bajnok, 4-szeres MNK győztes együttest látunk vendégül.

A fővárosi piros-kékek számtalan kiválóságot adtak a magyar futballnak, válogatott játékosok sorát, gólkirályokat.

Ha 10-15 éve – amikor még 2-3 osztály különbség is volt a Kozármisleny és a Vasas aktuális csapatai között – valaki azt mondja, hogy a Kozármisleny tétmeccsen fogadja a Vasast és hazai pályán nincs mese le is kell győznie – bizonyára sokan megkérdőjelezték volna az illető beszámíthatóságát.

Miközben a helyzet valóban az, hogy a két együttes ugyanabban az osztályban, az egycsoportos NB II-ben szerepel és ebben a kiegyenlített mezőnyben hazai pályán valóban nem lehet más a célunk, mint a 3 pont megszerzése.

A Vasast a bajnokság előtt az egyik feljutásra esélyes csapatnak kiáltották ki, ehhez képest a 13 forduló alatt megszerzett 17 pontjuk csak a 9. helyet eredményezi számukra. Mondani sem kell, hogy az angyalföldi fanatikusok mennyire elégedetlenek ezzel a pozícióval és sokszor az eredményesség mellett a mutatott játékkal is.

Érdekesség, hogy az előző év Keleti és Nyugati csoportjának ezüstérmese csap ezúttal össze.

Amíg csapatunk esetében az egymást követő második évben megszerzett ezüstérem a bravúr, már-már a csoda kategória volt, addig a Vasasnál csalódásként élték meg, hogy a Mezőkövesd jutott fel a legmagasabb osztályba.

Mindkét együttes soraiban találunk olyan labdarúgót, aki tavaly még az ellenfelet erősítette. Boda József éppen a Vasasból érkezett Kozármislenybe, majd kölcsönszerződésének lejárta után visszatért a fővárosba. Szotyi a hétközi Liga Kupa meccsen 11-esből volt eredményes Kisvárdán.

A Kozármisleny csapatába a nyáron érkezett Kovács Dániel, aki sajnos jelenleg sérült, a térdét kellett megoperálni, így volt csapata ellen biztosan nem tud pályára lépni, miképp Farkas Zoltán sem, aki korábban ugyancsak szerepelt Angyalföldön.

Csapatunk múlt héten Békéscsabán vendégszerepelt, ahol remek játékot bemutatva ellenfelünk fölé kerekedtünk, de sajnos a csapnivaló helyzetkihasználásunk következtében 2-1-es vereséget szenvedtünk. Ettől függetlenül, ahogy mondani szokás, így ki lehet kapni, igaz most sokkal jobban örültünk volna egy csúnya játékkal megszerzett 3 pontnak.

Ebben a bajnokságban, viszont minden egyes pontért nagyon meg kell küzdeni itt nincsenek már könnyű mérkőzések és közhely, de sokszor csak nüanszok döntenek.

A szombaton 13.00-kor kezdődő idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésünket Takács János vezeti, segítői Horváth Róbert és dr. Kulcsár Judit lesznek.

Hajrá Kozármisleny!

 

 

3 hozzászólás

 1. szegedi feri szerint:

  Nem tudom miért, de mindig rokonszenvesnek tartottam a Kozármisleny csapatát és szurkoltam neki. Most alkalmam nyílik, hogy a Tisza partjáról, Szegedről, ellátogassak a kozármislenyi stadionba és megtekintsem kedvenceim mérkőzését a Vasas ellen.
  Szurkolói üdvözlettel: Hajrá Kozármisleny!

 2. hajrááá szerint:

  Kedves szegedi feri!

  Jó tudni, hogy ilyen messziről is szurkolnak a csapatunkért, annak ellenére is, hogy ebben a szezonban nem nagyon remekel az átalakított csapat.

  HAJRÁ MISLENY!

 3. gattuso4 szerint:

      Örülök,hogy most nincs edzői nyilatkozat a D.PASE elleni győzelem után,mint volt

      a Vidi meccs után-szuperlatívuszok-melytől elszállt egyes játékosok agya !

      HAJRÁ  KOZÁRMISLENY !!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!