A tavasszal remeklő Vasas otthonába látogatunk

A 6-szoros magyar bajnok és 4-szeres MNK győztes fővárosi piros-kékek otthonába látogatnak NB II-es labdarúgóink.

A Vasas remek tavaszt tudhat maga mögött, melynek eredményeképpen feljöttek a 4. helyre.

Az őszi 16 lejátszott fordulót követően csak 10. helyen álltak 20 ponttal, de a télen szerződtetett Szanyó Károly hathatós munkájának eredményeképpen a tavaszi 12 forduló során 26 pontot gyűjtöttek össze, így jelentősen előrébb léptek.

A tavaszi tabella alapján csak a Gyirmót jobb náluk, ők 27 pontot szereztek.

A fővárosi gárda tavasszal csak a Nyíregyházától és a Gyirmóttól szenvedett vereséget, ezen kívül 8-szor nyert és 2-szer végzett csak döntetlenre.

Az utolsó 4 fordulóban valamennyi mérkőzésüket megnyerték, előbb Budapesten 3-1-re győztek a Szolnok ellen, majd Siófokon nagyarányú sikert arattak (1-5), aztán 4-1-re verték meg otthon a Kisvárdát, majd Szigetszentmiklóson is 2-1-re győzni tudtak.

A házigazda szériája, az együttes magabiztossága, a tavaszi tabellán elfoglalt helyezésük, mind-mind figyelmeztető.

Nagyon összeszedetten és nagyon koncentráltan kell pályára lépnünk szombaton, rendkívül fegyelmezetten és szervezetten.

Fontos, hogy hasonló szellemiségben játsszunk, mint a Békéscsaba ellen, és valóban szépen zárjuk a tavaszt.

Kitűzött célunk, hogy a Tatabánya előtt végezzünk, ami akár még számíthat is, de ez már nem rajtunk múlik.

Amit a csapat tenni tud, hogy a hátralévő fordulókban megőriz valamennyit a jelenleg 3 pontos előnyéből a Tatabányával szemben, így akár a pontszerzés is nagyon sokat számíthat Angyalföldön.

A Tatabánya a hátralévő 2 fordulóban előbb odahaza fogadja a Dunaújvárost, majd Gyirmótra látogat. Sorsolásuk nem nevezhető könnyűnek, de a fociban bármi előfordulhat ezért jelenleg csak magunkkal szabad foglalkozni, és a saját mérkőzéseinkből kihozni a legtöbbet.

Együttesünknek a Vasas és a Nyíregyháza elleni meccsek valamelyikén aratott győzelem azt jelentené, hogy már nem tud bennünket megelőzni a Tatabánya, ami mondhatnánk “olcsó vigasz”, de mindenképpen több a semminél. Azzal a szándékkal utazunk a fővárosba, hogy megpróbáljunk meglepetést okozni.

Együttesünk jelenleg 21 pontot gyűjtött és 15. helyen áll, de sokkal kedvezőbb a helyzet, ha a tavasszal összeállított tabellára tekintünk.

A 12 forduló alatt megszerzett 13 pontunk tavaszi 11. helyezést eredményez, ami azt jelenti, hogy a 2. félév alapján nem állnánk kieső helyen tehát valóban előrébb lépett az együttes. Sajnos az őszi félszezon erősen befolyásolja jelenlegi helyzetünket.

A találkozóról biztosan hiányozni fog Fellai József, aki az előző fordulóban begyűjtötte 5. sárga lapját.

A szombaton 18.00-kor megrendezésre kerülő mérkőzést Becséri Dániel vezeti.

Az összecsapással kapcsolatban Eduardo Almeida vezetőedzőnk osztotta meg velünk gondolatait.

Nehéz mérkőzés vár ránk a hétvégén, egy jó csapat ellen lépünk pályára, akik remek tavaszt produkálnak. Ettől függetlenül mi pontokért megyünk, nincs veszíteni valónk, csak a győzelem lebeg a szemünk előtt. A 3 pont megszerzéséért utazunk, ezúttal is, mint minden alkalommal győzni szeretnénk. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok mentalitása profi lesz az utolsó mérkőzés végéig. Megpróbálunk minél több pontot összegyűjteni a hátralévő 2 meccsen. Pár játékosunk sérüléssel bajlódik, Fellai pedig 5 sárga lap miatt nem tud szerepelni, ezért néhány változtatásra van szükségünk a múlt heti csapathoz képest, de biztos vagyok abban, hogy aki pályára lép, az mindent meg fog tenni a pályán. Nehéz mérkőzésre számítok, de harcolni fogunk Kozármisleny jó hírnevéért!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!