A tavasszal még veretlen Sopron otthonába utazunk

Szerdán 16.00-kor, Sopronban lépnek pályára NB II-es labdarúgóink.

A Sopron együttesen nagy reményekkel vágott az idei bajnokságnak, de jelenleg csak a 9. helyen áll, ami még éppen osztályozót jelentő pozíció.

Ha figyelembe vesszük, hogy 1 mérkőzéssel többet játszottak, mint mögöttük lévő riválisaik (Csákvár, Veszprém), akkor látható, hogy közel sincsenek kedvező helyzetben.

A Sopron gárdája a tavalyi évben kiesett az NB II-ből, de a visszalépések következtében mégis sikerült bent maradniuk.

Ha jövőre is NB II-ben szeretnének szerepelni, ahhoz egy kiváló tavaszra lenne szükségük.
Azt is mondhatjuk, hogy számukra minden mérkőzés élet-halál kérdése és hazai pályán nem nagyon engedhetnek meg magunknak botlást, mert azzal szinte reménytelen helyzetbe kerülhetnének.

A Sopron együttese a télen valamelyest változtatott az igazolási koncepcióján, hiszen a sokat megélt rutinos labdarúgók helyett sokkal inkább motivált, fiatal labdarúgókat szerződtettek.

Érkezett: Dénes Zsolt, Bali Péter (mindkettő Szigetszentmiklós), Vadas Zalán (Kaposvár II), Balla Ádám (Vasas), Mészáros Márk (Nyíregyháza), Maráczi József (Illés Akadémia), Madarász Ádám (Vasas Kubala Akadémia), Laczkovich Donát (Paks II.)

Távozott: Gyánó Szabolcs (Dombóvár), Farkas János (Mezőkövesd), Csikós Sándor (BKV Előre), Boros Tamás (Csorna), Varga Krisztián (Nyíregyháza)

Talán ezzel valamelyest javult a csapat összetétele is, hiszen az együttesben továbbra is megtalálható a rutin (Pintér, Horváth A., Varga G., Bali, Szabó L., Bognár, Seper, Deme) amely most már több fiatal labdarúgóval egészül ki.

A tavaszt 2 döntetlennel kezdték, a nyitófordulóban odahaza a Baja ellen a 90. percben történő egyenlítésük a csalódás kategóriába tartozik. A következő héten több mint 40 percet emberhátrányban játszottak és mégis pontot szereztek Csákváron, ráadásul úgy, hogy eggyel kevesebb emberrel tudtak egyenlíteni.

Ettől kezdve 3 mérkőzést játszottak és mindhármat meg is nyerték. A Szombathelyen aratott győzelmük nagyon értékes, hiszen kevés csapatnak sikerült győzni a vasi megyeszékhelyen. A Paks II-t Sopronban 3-1-re győzték le, majd Győrbből az ETO II otthonából is elhozták a 3 pontot.

Az 5 mérkőzésen szerzett 11 pont alig marad el az egész ősszel 15 forduló alatt összegyűjtött 16-tól.

A Sopron tavasszal tehát még veretlen, de ismerjük a mondást, hogy minden sorozat megszakad, így csapatunk célja, hogy nyerjen a Hűség Városában.

A mérkőzés játékvezetője Gyarmati II. Tibor, segítői ifjabb Tóth II. Vencel és Kóbor Péter lesznek.

Vezetőedzőnk elmondta, hogy bár 2. helyen álltunk Tatabányán, mégis kiscsapatként kezeltek bennünket, amire a későbbiek során is érdemes lesz készülnünk, és a játékosoknak ebből adódóan jóval nagyobb felelősséggel kell futballozni, nem szabad még az esélyt sem megadni a játékvezetőknek, hogy ellenünk forduljanak.

A kiállított Városi Viktor és Fenyvesi Olivér nem léphet majd pályára szerdán (mindketten 2 meccses eltiltást kaptak), de Szabó Zsolt elmondta azt is, hogy azért van 21 fős keretünk, hogy a hiányzókat pótolni tudják a pályára lépő játékosok, akik ugyanolyan jó labdarúgók.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!