A Sopron gárdáját fogadjuk a 3. fordulóban

Szombaton 17.30-kor hazai környezetben az SVSE-GYSEV együttesét látják vendégül NB II-es labdarúgóink.

Hétvégi ellenfelünk az elmúlt 2 évben mindkétszer kieső helyen végzett. 2011/2012-ben a 14. helyen zártak a 16 csapatos Nyugati csoportban, de az NB III-as bajnokok visszalépése miatt a zöld asztalnál végül bent maradtak.

A tavalyi évben 8. helyezettként még épphogy osztályozót érő pozícióban zártak, majd a Dunaújváros elleni osztályozót elbukták, így ismét „kiestek”.

Az Eger kizárása kapcsán megüresedett pozíciót azonban velük töltötték fel, így az idei évben is az immár egycsoportos NB II-ben szerepelhetnek.

A Dunaújváros elleni párharc után távozott Bücs Zsolt vezetőedző, akit a tavaly ősszel az Ajkával parádésan szereplő, de tavasszal onnan távozó Németh Zoltán váltott.

Ezt követően a Sopron szakmai igazgatónak szerződtette Supka Attilát is, így ők ketten felelnek az együttes felkészítéséért.

Bücs Zsolt vezetésével a Sopron a tavaszi félszezonban kimondottan jól szerepelt, hiszen 15 forduló alatt 30 pontot szereztek. (Csapatunk 28 pontig jutott).

Erre a kiugró teljesítményre azért volt szükségük, mert ősszel csupán 16 pont állt a nevük mellett, ezért nagy menetelésre volt szükség az osztályozóhoz. Miközben nekünk az őszi 32 mellé begyűjtött 28 ezüstérmet eredményezett!

A nyáron  történt játékos-mozgások:

Érkezett: Czár Richárd (Bp. Honvéd), Erdélyi László (Bp. Honvéd) Halasi Péter (Vasas), Heinrich Márk (Siófok), Németh László (Győri ETO II.), Nyilasi Bálint (FTC II.), Sifter Tamás (Paksi FC), Szabó Zsolt (Veszprém), Tóth Máté (BKV Előre), Horváth Péter, Maráczi József, Pados Patrik, Szabó Péter (mindannyian SC Sopron).

Távozott: Balla Ádám (ESMTK), Laczkovich Donát (Budaörs), Madarász Ádám, Mészáros Márk (Nyírbátor), Pintér Attila, Sásdi Bálint (Körmend), Seper Ákos, Vadas Zalán (BKV Előre).

A fenti listából látható, hogy a Sopron az idei nyáron tovább erősödött, és a jó játékosaik megtartása mellett idén már valószínűleg nem a kiesés elkerülése ellen fognak harcolni, sokkal inkább valahol a középmezőnyben lesz a helyük.

Az első fordulóban az ország másik végében található Kisvárdára látogattak, ahol az újonc otthonában nem várt rájuk könnyű mérkőzés. Talán nem is nevezhető szerencsésnek, ha valaki kezdésként egy bajnokcsapat otthonába látogat. Az 1-1-es végeredmény ezen szempontok alapján nem is tekinthető rossznak.

A 2. fordulóban hazai pályán az SZTK-t látták vendégül, a találkozó “színesre” sikeredett. A vendégek közül az 54. és 61. percben is kiállított a játékvezető, így az utolsó 30 percet kettős emberelőnyben játszotta a Sopron. Amikor már úgy tűnt, hogy a Szigetszentmiklós megfogyatkozva is bravúros döntetlent ér el, jött a csereként beállt Nyilasi Bálint és a 94. percben győztes gólt szerzett.

Eközben csapatunk a ZTE elleni hazai pályás döntetlen után Cegléden vendégszerepelt, ahol bő negyedóra után 2 gólos hátrányba kerültünk, talán a hosszú utazás miatt nem sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát a játékrész elején. Amikor rendeztük a sorokat jött is a szépítő gól, de ezt követően egy felelőtlenség miatt emberhátrányba kerültünk, ráadásul még a szünet előtt tovább nőtt a hazaiak előnye.

A második félidőben emberhátrányban is jobban fociztunk a Ceglédnél, de csak a szépítésre futotta, így elszenvedtük első idei vereségünket.

Ahogy az egész évben várhatóan minden mérkőzésen, így a Sopron ellen is nehéz összecsapás vár együttesünkre, de hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a 3 pont begyűjtése!

A soproniakkal kapcsolatos hír, hogy a héten kétszer is Baranya megyébe hivatalosak, hiszen szerdán Magyar Kupa mérkőzésre látogattak Siklósra, ahol a házigazda Megye I-es csapatot magabiztosan 5-1-re győzték le.

A vendégek főképp az eddig kevesebb játéklehetőséget kapott labdarúgóikat küldték pályára, így mondhatni, hogy a Sopron “B” egy könnyed mérkőzésen lépett tovább a Magyar Kupában.

Hajrá Kozármisleny!

2 hozzászólás

  1. Zoli szerint:

    A játékkal nincs eddig gond, csak az eredmény hiányzik.
    A meccs végén pedig lehetne egy kis “jaj szegény Sopron” kórus.

  2. Kovács Tamás szerint:

    Üdv Mindenkinek!

    Az NB II-es labdarúgó mérkőzés előtt 16:15-tő Mohácsi-Takarékbank-Kozármisleny – Mohácsi TE női NBI/B-s felkészülési mérkőzés lesz a sportcsarnokban! Várunk mindenkit sok szeretettel, a fiúknak pedig sok sikert a bajnokihoz!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!