A sikeres folytatás reményében utazunk Sopronba

Szombaton 16.00-kor, Sopronban a sikeres folytatás reményében lépnek pályára labdarúgóink.

A Sopron együttesen nagy reményekkel vágott az idei bajnokságnak, de a várt jó eredmények elmaradtak ezidáig.

Reálisan nézve már más nem lehet a céljuk, mint az osztályozót jelentő helyezés elérése. Jelenleg 5 pont hátrányban vannak ettől, ez pedig mindenképpen csalódás ahhoz képest, amilyen célokkal elkezdték a 2012/13-as bajnokságot.

A Sopron gárdája a tavaly évben kiesett az NB II-ből, de a visszalépések következtében ekkor még sikerült bent maradniuk. Ha jövőre is NB II-ben szeretnének szerepelni, ahhoz egy kiváló tavaszra lenne szükségük. Láthatjuk, hogy mekkora a tülekedés a középmezőnyben, így nem tűnik könnyűnek a soproniak helyzete.

Azt is mondhatnánk, számukra minden mérkőzés élet-halál kérdése és hazai pályán már nem nagyon engedhetnek meg magunknak több botlást, mert azzal szinte reménytelen helyzetbe kerülhetnének.

Ezt a helyzetet pedig akár meg is „lovagolhatja” együttesünk hiszen higgadt, türelmes játékkal minden esélyünk megvan a jó szereplésre Sopronban.

A Sopron együttese a télen valamelyest változtatott az igazolási koncepcióján, hiszen a sokat megélt rutinos labdarúgók helyett sokkal inkább motivált, fiatal labdarúgókat szerződtettek.

Érkezett: Dénes Zsolt, Bali Péter (mindkettő Szigetszentmiklós), Vadas Zalán (Kaposvár II), Balla Ádám (Vasas), Mészáros Márk (Nyíregyháza), Maráczi József (Illés Akadémia), Madarász Ádám (Vasas Kubala Akadémia), Laczkovich Donát (Paks II.)

Távozott: Gyánó Szabolcs (Dombóvár), Farkas János (Mezőkövesd), Csikós Sándor (BKV Előre), Boros Tamás (Csorna), Varga Krisztián (Nyíregyháza)

Talán ezzel valamelyest javult a csapat összetétele, hiszen az együttesben továbbra is megtalálható a rutin (Pintér, Horváth A., Varga G., Bali, Szabó L., Bognár, Seper, Deme) amely most már több fiatal labdarúgóval egészül ki.

A tavaszi fordulók során eddig 2 döntetlent értek el, míg a nyitófordulóban a Baja ellen a 90. percben történő egyenlítésük a csalódás kategóriába tartozik, addig a múlt hétvégén több mint 40 percet emberhátrányban játszottak és mégis pontot szereztek Csákváron, ráadásul úgy, hogy eggyel kevesebben tudtak egyenlíteni, ez pedig mindenképpen figyelmeztető.

A kiállított játékos Gaál Bálint, aki így a hétvégén biztosan nem léphet pályára a Kozármisleny ellen. A tavalyi év végén kiállított Deme letöltötte 3 meccses eltiltását, miként Seper is 5 sárga lapját, így velük tovább bővül a Sopron játékoskerete.

Együttesünk kiválóan kezdte a tavaszt, idegenbeli győzelem után hazai pályán döntetlen a veretlen listavezető ellen, nálunk jobban csak az SZTK rajtolt, akik 2 győztes mérkőzésen vannak túl – igaz mindkettőt hazai környezetben érték el.

Sopronba azzal a céllal utazik együttesünk, hogy folytassuk remek idényünket. A klub céljainak komolyságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy már pénteken, a mérkőzést megelőző nap elutazunk a minél jobb eredmény elérésének érdekében.

A találkozót Gyarmati II. Tibor vezeti, segítői Butkai Zsolt és Kóbor Péter lesznek.

A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól Sólyom Csabát a gárda csapatkapitányát kérdeztük.

Mit vársz a találkozótól? Milyen mérkőzésre van kilátás?

Úgy gondolom, hogy az előző két mérkőzés megmutatta, hogy a csapat jó úton jár és ezen kell tovább menni. Természetesen még nem tökéletes a játékunk, de arra törekszünk Sopronban is, hogy mi domináljunk és folytassuk ezt a csodálatos szereplést. Mivel a Sopron az életéért küzd, ez nem lesz könnyű, de egyik mérkőzésen sem adják ingyen a győzelmet.

A Sopron tavasszal 2 döntetlen ért el, legutóbb emberhátrányban szereztek Csákváron értékes döntetlent. Milyen eredménnyel lennél elégedett Sopronban?

Egy játékos mindig úgy megy fel a pályára hogy győzni akar, de ezért rengeteget kell majd tennünk és több extra teljesítményre lesz szükség.

Sok sikert kívánunk a CSAPATNAK a mérkőzésre!

Hajrá Kozármisleny!

 

3 hozzászólás

 1. Zoli szerint:

  Utaztunk egyáltalán?

 2. NagyG szerint:

  Kedves Zoli!
  Terv szerint ma (péntek) délután utazik a csapat.
  Egyelőre nincs ebben változás.

 3. krisz025 szerint:

  A MLSZ döntése szerint az NB I 20. és az NB II 18. fordulója is elmarad az ünnepi hosszú hétvégén!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!