A remeklő Dunaújvárost fogadjuk szombaton

Az NB II 12. fordulójában,  szombaton 13.30-kor, a jelenleg 3. helyezett Dunaújváros PASE együttesét fogadjuk.

Vendégeink a tavalyi évben az NB III Dráva csoportjában bajnokságot nyertek, majd az osztályozón a Sopron gárdáján túljutva szereztek NB II-es tagságot.

Ugyan újonc csapatról beszélünk, de a játékoskeretük alapján közel sem egy újonc csapatról van szó.

Korábban NB I-et is megjárt rutinos labdarúgók (köztük egykori válogatottakkal: Böőr 21 válogatott meccsen1 gól, Sitku 1 válogatott szereplés ) ezidáig magukban hordozzák a bajnokcsapatok lendületéből illetve a rutinból fakadó előnyöket, amelyet a bajnoki táblázaton elfoglalt helyezésük is kiválóan mutat.

A Pálhalma jogán újjáéledő Dunaújváros az idei évben valamennyi hazai mérkőzését megnyerte (Vasas, ZTE, Sopron, Gyirmót, Siófok, SZTK), de idegenből is szereztek pontokat, a 2. helyezett Balmazújváros otthonában tudtak nyerni illetve Kisvárdán ikszeltek.

Hétvégi vendégeink kiváló formáját mi sem mutatja legjobban, hogy szerdán hazai pályán a Magyar Kupában az NB I-es Paksot fogadták és 2-0-val ki is ejtették őket, így bejutottak a legjobb 16 csapat közé. Meg kell említeni, hogy nem a Paks B csapata ellen tették mindezt, hanem a továbbjutás reményében érkező és a mérkőzést komolyan is vevő, erős csapattal felálló paksiakat verték meg.

A Dunaújváros együttesében három korábbi mislenyi labdarúgót is találunk: Ato, Godslove és Birtalan személyében. Az együttes erejét kiválóan jelzi, hogy Birtalan csak epizód szereplő (2 meccsen 16 perc játékidőt kapott eddig). Ellenben Godslove remek formában futballozik, 5 góljában ő a házi gólkirály.

A Dunaújváros PASE keretében olyan ismert labdarúgókat találunk, mint Milinte (254 NB I-es meccs), Böőr (319/36 gól), Csehi (100/4), Farkas V. (124/5), Sitku (177/55), Szalai (192/11), Urbán G. (78/27) csak hogy a legismertebbeket említsük. Mellettük pedig NB II-es szinten ugyancsak remek labdarúgók alkotják az együttest (Villám, Burucz, Thiago, Sóron, Perovic, Kocsis G., vagy a már említett korábbi “mislenyi különítményt” is ide sorolva).

A hétvégén tehát ismét egy nehéz mérkőzés vár labdarúgóinkra, de helyzetünkből adódóan hazai pályán mindenképpen fontos a pontok gyűjtögetése és az eddig megszerzett pontjaink alapján igazából csak a 3 pont megszerzése tekinthető sikernek.

Sajnos a legnagyobb nehézségünk, hogy rendkívül kevés gólt szerzünk, 11 meccsen 8-at, ami messze a legalacsonyabb az egész másodosztályban, ha előrébb szeretnénk lépni, főképp ezen kell javítanunk, hiszen ahogy Szabó Zsolt vezetőedzőnk is elmondta rúgott gól nélkül nem tudunk győzelmeket aratni és pontokat szerezni.

A 11 mérkőzésen bekapott 16 gólunk a 7. legkevesebb az NB II-ben, így ebben a mutatóban nem állunk olyan rosszul.

Hazai pályán ebben a kiegyenlített NB II-es mezőnyben mindegy is ki az ellenfél, mert mindenki ellen győzelmi eséllyel kell pályára lépni.

A hétvégi összecsapásra nézve talán a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy a Dunaújváros egy kemény tétmeccset vívott szerdán, bár az is igaz, hogy további sikerélménnyel gazdagodtak a továbbjutás kiharcolásával.

Csapatunkban több labdarúgó is sérüléssel bajlódik, néhányukra nagy valószínűséggel műtét vár, ugyanakkor örvendetes, hogy Pap Roland személyében egy sérülésből visszatérő támadóval bővült a keretünk.

Szabó Zsolt együttese bármilyen összetételben is lép pályára, el kell hinnie, hogy hazai pályán esélyes, és a kishitűséget levetkőzve nagy akarattal és győztes mentalitással kell elérni azt, hogy megszerezzük 3. győzelmünket a bajnokságban.

Ez a siker egy jó alap lehet a folytatásra, hiszen a 10 pontos határt átlépve a középmezőny nyomába érnénk, ami rendkívül fontos lenne.

Szurkolunk a csapatnak! Mindent bele srácok!

Hajrá Kozármisleny!

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!