A remek formában lévő, listavazető ESMTK-t fogadjuk

Szeptember 13-án,  szombaton, 16:30-kor Kozármislenyben lép pályára az ESMTK együttese.

Vendégeink remekül kezdték az idei NB III-as szezont, hiszen a nyitófordulóban hazai pályán 4-2-re győzték le a SZEOL-t, majd két idegenbeli összecsapás következett számukra. Előbb Székesfehérváron a Videoton II ellen nyertek 2-1-re, majd nagy meglepetésre a 32 meccs óta veretlen Vác otthonában 3-0-ra tudtak győzni. A 4. fordulóban hazai pályán 2-0-ra diadalmaskodtak a Szentlőrinc felett, így 4 bajnoki mérkőzést követően 100%-osak, ez mellett szerdán a Megye II-es Szerencs magabiztos legyőzésével bejutottak a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé is.

Az ESMTK gárdája a tavalyi évben is az NB III Közép csoportjában szerepelt, ahol 10. helyen végeztek.

A meghatározó játékosaikat sikerült együtt tartaniuk, de ez mellett voltak távozók és érkezők is.

Más klubba igazolt: Zimon Gábor (Törökbálint – Megye I), Kóbor Csaba (Törökbálint – Megye I), Pokorádi Dániel (Maglód – NB III), Vágó Bence (Százhalombatta – Megye I), Kőbányai Levente (Dabas – NB III)

Az érkezők oldalon találjuk: Lázár Benjamin (Maglód NB III – 13 pályára lépéssel a 2013/2014-es szezonben), Túri Dániel (Vasas U21 – 16 pályára lépés), Murinai Barnabás (Maglód NB III – 28 pályára lépés), Müllerlei Szabolcs (Rákosmente NB III – 12 pályára lépés), Farkas Aurél (Diósd NB III – 14 pályára lépés illetve SZTK NB II – 3 alkalommal), Mile Dániel (Soroksár NB III – 2 pályára lépés, illetve U21 NB II – 19 alkalommal), Böröczky Bánk (BKV Előre NB III – 11 pályára lépés), Szabó Gábor (Újbuda NB III – 1 alkalommal), Szabó Attila (Tisza Volán Megye I. – 21 alkalommal).

A nyáron érkezettek közül eddig a kezdőcsapatban kaptak helyet: Lázár (4 alkalommal), Túri (2), Murinai (4), Müllerlei (2-szer kezdő + 1-szer csere), Farkas Aurél (1-szer kezdő + 1-szer csere), Mile (1-szer csere), Böröczky (3-szor csere), Szabó Gábor (1-szer kezdő), Szabó Attila (nem lépett pályára).

A múlt hétvégi Szentlőrinc elleni kezdőcsapatban 7 régi és 4 új játékos (Lázár, Túri, Murinai, Müllerlei) kapott helyet a kezdőben.

Ezek alapján azt állapíthatjuk meg, hogy az ESMTK ereje és idei évi jó szereplése a tavalyi évre nyúlik vissza, ahol kialakult egy erős mag, egy olyan együttes amire idén nyáron lehetett építeni, meg lehetett erősíteni, de főképp az összeszokottság és szervezettség ereje mutatkozik meg kiváló szereplésükben.

Az ESMTK-nál zajló szakmai munkáért a vezetőedzőként dolgozó Turi Zoltán felel, aki korábban az ESMTK NB II-es együttese keretének is tagja volt, később másodedzőként, majd 2011 tavasza óta vezetőedzőként tevékenykedik a klubnál.

 

Ha a két csapat összetételét, játékosait megnézzük, nem kérdés, hogy az ESMTK jó szereplése ellenére sincs mitől tartanunk, hiszen együttesünkben több olyan labdarúgót is találunk, akik korábban NB I-ben szerepeltek: Sólyom, Fellai, Nagy K., Fenyvesi, Puskás, de rajtuk kívül van NB II-es mérkőzése Lauernek, Nagy Eriknek, Szabó Balázsnak, Czirákinak, Tóth Adriánnak, Imrőnek, Reitznek, Valkovicsnak, Erdősnek és Molnár Péternek.

Ebből természetesen még nem szabad messzemenő következtetést levonni, de egy biztos, hogy kishitűnek lenni, vagy bárkitől megijedni, megilletődöttnek lenni NEM szabad!

A csapatunkban rejlő potenciál és a rutinos és fiatal játékosok egyvelege is a tabella első felébe predesztinál bennünket, de természetesen ezt a pályán is érvényre kell juttatni!

Szerdán is bebizonyosodott, hogy ha a játékosaink hisznek a sikerben, ha önbizalommal lépnek pályára abból egészen jó produkció jöhet ki.

Sajnos az elmúlt hetekben szinte példátlan sérüléshullám sújtotta a csapatot és valóban éppen a meghatározó játékosok : Puskás, Lauer, Fellai, Nagy E., Nagy K., Szabó B., Tóth A.  dőltek ki hosszabb-rövidebb időre, talán ez is közrejátszott abban, hogy az elmúlt két fordulóban csak 1 pontot sikerült szerezni. Szerdán már ezen a téren is előrébb léptünk, hiszen a sérültek közül többen felépültek és pályára tudtak lépni.

Az ESMTK gárdájával korábban az NB II-ben is találkoztunk már.

Fontos mérföldfő volt klubunk életében, amikor  2007-ben NB II-es újonc csapatunk az ESMTK otthonában szerezte meg első győzelmét (Lauer Norbert góljával). A 2008-as tavaszi mislenyi “visszavágón” 2-2-re végeztek a csapatok (mindkét gólunkat Lauer szerezte).

Az ESMTK Vácott aratott győzelméről egy rövid videó összefoglaló is megtekinthető a világhálón:

A szombati összecsapás játékvezetője Kovács Gábor, segítői Fehér Miklós és Zorinácz Ádám lesznek.

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!