A Puskást legyőzve jutottunk a legjobb 32 közé

HR-Rent Kozármisleny – Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért

Kozármisleny, 450 néző

Vezette: Szőts G. (Király K., Kis Z.)

Kozármisleny: Molnár P. – Fenyvesi, Fellai, Lantos, Kocsis A. – Kovács T., Nagy E. – Kirchner (Tóth D. 82.), Wittrédi (Lauer 91.), Nagy K. – Gránicz (Beke 76.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

Puskás Akadémia FC: Horváth T. – Herceg (Tar 28.), Kocsis G., Kelic, Nagy Zs. (Pekár 64.) – Márkvárt, Grgic – Zsótér, Hudák (Sallai 46.), Lencse – Tischler

Vezetőedző: Robert Jarni

Gólszerzők: Nagy K. 66., Kocsis A. 90. percben.

Sárga lap: Wittrédi 62., Nagy E. 67., Fellai 71., Tóth D. 94. illetve Hudák 45., Márkvárt 65., Tar 87., Lencse 93. percben.

Az előzetes erőviszonyok alapján az NB I-es Puskás Akadémia toronymagas esélyesnek számított a legjobb közé 32 jutásért megrendezett Magyar Kupa mérkőzésen.

A vendégek ugyan néhány alapemberüket pihentették, de így is egy nagyon erős csapat nézett farkasszemet Németh Zsolt alakulatával.

A mérkőzés első 10-15 perce a várakozásoknak megfelelően indult, a Puskás alaposan ráijesztett a Kozármislenyre.

Az 5. percben Lencse bal oldali beadása után a középen érkező Tischler rúgott lyukat, nagy helyzet maradt kihasználatlanul.

A 8. percben Gránicz sprintelt egy előrevágott labdára, majd megpróbálta átemelni a kapuját elhagyó vendég hálóőrt, akinek a testében akadt el a labda.

A 11. percben Hudák 14 méterről középről lövésre vállalkozott, megpróbálta becsapni Molnár Pétert, aki nem dőlt el majd bravúrosan hárított.

A 14. percben Kovács Tamás 27 méterről nagy erővel bombázott kapu mellé.

A 19. percben Grgic ívelt a kapu elé, a mozgások ellenére senki nem ért a labdához így Molnárnak reflexből kellett hárítania, majd az ismétlést ugyancsak kivédte kapusunk.

A 22. percben Kirchner nagyszerűen indult meg, szabálytalanul sem tudták megállítani, majd Nagy K. kapta tőle a labdát, de sajnos pontatlanul célzott.

A 28. percben Kocsis A. a 16-os sarkáról lövésre szánta el magát, a labda alig ment kapu mellé.

A 31. percben Wittrédi 23 méterről bal lábbal lőtt, de Horváth kapus hárítani tudott.

A 32. percben vendég akció végén Lantos Levente mentett Lencse elől.

A 43. percben Tischler a 16-oson belül az alapvonaltól ívelt középre, de labdája magas lett Lencsének.

A játékrész kozármislenyi szempontból rosszul indult, de az idő múlásával egyre jobban alakult.

Az első negyedórában érezhető volt, hogy az NB I-es csapat jó játékosokkal rendelkezik, de nem nehezedett elviselhetetlen nyomás a kapunkra.

A félidő közepétől aztán fordult a kocka, játékosaink egyre magabiztosabbak lettek és egyre bátrabban játszottak. Labdarúgóinkra végig jellemző volt, hogy mertek futballozni, nem rugdosták el a labdát, próbáltak szép támadásokat vezetni.

Az 50. percben Kovács T. labdaszerzése után Gránichoz passzolt, majd az akció végén Kovács T. kapta a labdát és jobb lábbal lőtt, a labda kicsivel ugyan de elkerülte a felcsúti kaput.

Az 51. percben Wittrédi 26 méterről, középről elvégzett szabadrúgását Horváth jó helyezkedéssel hárította.

Az 53. percben a csereként pályára lépő Sallai egy kifejelt labdával indult meg, a 16-oson belül bal lábbal lövésre vállalkozott, de kísérlete nem talált kaput.

Az 54. percben szemre tetszetős kozármislenyi támadás végén Wittrédi “forintos labdát” adott Gránicznak, aki 9 méterről gólhelyzetben lőtt kapu fölé.

Az 55. percben Nagy K. kapott egy keresztlabdát, de ígéretes helyzetben elcselezte magát, így oda lett a lehetőség.

Az 56. percben Grgic 18 méterről bal lábbal tekert a jobb kapufa mellé.

Az 59. percben Wittrédi sorfalból lepattanó labdáját Kocsis A. nagy erővel lőtte kapu mellé.

A 66. percben megérdemelten jutott vezetéshez a Kozármisleny. Nagy K. kapta a labdát a bal szélen és tempóelőnyben vezette a kapusra, majd higgadtan Horváth mellett a hálóba lőtt. 1-0.

A 68. percben kozármislenyi kontratámadás végén Wittrédi lövését védte a vendég hálóőr.

A 70. percben Kocsis hosszú oldalra beívelt szögletét Fellai fejelte vissza, Kovács T. középről lőtt és a felső lécet találta el.

A 75. percben Lencse lépett ki középen, de két védőnk is szorongatta, majd amikor már lövésre lendítette a lábát Fellai menteni tudott előle.

A 77. percben Pekár középre lőtt labdáját Fellai mentette szögletre, a labda a kapufáról pattant az alapvonalon túlra.

A 88. percben Grgic felívelése után Sallai háttal állva ráfordult a labdára és kapu mellé lőtt.

A 90. percben a 16-os sarkától pár méternyi távolságból, a jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást Kocsis Adrián, aki nagy erővel érintés nélkül a hosszú sarokba lőtt. 2-0.

 

A 91. percben Beke szép megindulása után lövéssel zárta az akciót, de Horváth kapus védett.

A hármas sípszó azt jelentette, hogy Kozármisleny az eddigi egyik legnagyobb sikerét aratta a Puskás Akadémia Magyar Kupában történő legyőzésével.

Korábban még NB II-esként két első osztályú csapatot a Paksot és a Siófokot már búcsúztattuk, de NB III-asként a mostani talán még nagyobb siker.

Siker azért is, mert játékosaink nemcsak nagyszerűen küzdöttek, de jól is futballoztak. Döntő volt, hogy mertek passzolni, mertek játszani, mindenki duzzadt az önbizalomtól.

Bár a mérkőzés elején láthattuk, hogy egy NB I-es csapat mitől is tart előrébb, de a különbséget később nemhogy sikerült eltüntetni, sőt ez a mi oldalunkra billentettük.

Jó volt látni csapatunk játékát, jó volt KOZÁRMISLENYINEK lenni!

GRATULÁLUNK A CSAPAT valamennyi tagjának!

Szép volt fiúk!

Robert Jarni: Nehéz bármit mondanom. Jól kezdtük a mérkőzést, a mérkőzés eleje a miénk volt. Aztán az idő múlásával visszaestünk és belementünk a párharcokba. Az ellenfél szervezetten jól védekezett és kontratámadásokból okoztak veszélyt. Gratulálok a Kozármisleny együttesének!

Németh Zsolt: Büszke vagyok a játékosaimra, ez a siker az ő érdemük, minden megtettek hogy sikeresek legyünk és nagyon jó csapatmunkát mutattak be, küzdöttek egymásért, és Kozármislenyért. Nagyon jó egyéni teljesítmények adódtak, de nem szeretnék senki kiemelni, mert ez igazi csapatmunka volt, minden egyes játékosom akarta a sikert és bebizonyítottuk hogy a futballban nincs lehetetlen “egy kis csapat” is meg tudja verni az erősebbet. Köszönjük a szurkolók támogatását, nagy erőt adott a szurkolásuk, ahogy látni is lehetett, mindenki csúszott mászott. Meg kell említenem a játékvezetőket is, akik jól vezették a találkozót. Még egyszer gratulálok a csapatomnak! Szombaton szeretnénk folytatni a jó szériánkat.

Hajrá Kozármisleny!

 

5 hozzászólás

 1. NagyG szerint:

  Szép volt srácok! Ez nagyszerű volt!! Gratulálok!

 2. Mislenyszurker szerint:

  Ez FÉRFI munka volt! Gratula srácok!

 3. Bálint szerint:

  Gratulálok ahhoz, hogy legyőztétek Orbán csapatát! Szép munka, fiúk!

 4. hurrá! szerint:

  Net-en érdemes nézelődni, pl:
  http://index.hu/sport/sportgeza/2015/09/23/a_puskas_akademia_megfeledkezett_egy_kellemetlen_eredmenyrol/

  és

  http://444.hu/2015/09/22/nb-iii-as-csapat-utotte-ki-a-puskas-akademiat/ . Nevetséges és az ország szégyene, amit milliárdokból művelnek, a MI PÉNZÜNKBŐL!

  Csak a buszuk ára a Mislenyi teljes csapat 4 éves költségvetése! Már bocsánat, de ez a szarcsimbók Lencse ahelyett, hogy a pénzünkért játszana a tökeit mutogatja a nézőknek, felháborító. Szegény Puskás Öcsi foroghat a sírjában, hogy mit művelnek a neve alatt. Ugyanakkor le a kalappal Járni előtt, ahogy nyilatkozott.HAJRÁ MISLENY!

 5. MISLENY FAN szerint:

  Gratulálok a CSAPATNAK és a szakmai stábnak!!!!

  Ez egy fantasztikus győzelem volt, a srácok hatalmasat küzdöttek egymásért és Kozármislenyért.
  Remélem Polgálmester úr büszke volt tegnap a csapatra, ismét jó hírét vitték a fiúk a városnak.
  Jöhet a következő áldozat,most már elhihetitek, hogy bár kit le tudtok győzni.
  Ha szombaton is hasonló mentalitással játszunk, akkor már most sajnálom a Szekszárdot.
  Gyerünk srácok csak így tovább, nincs megállás!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!