A Puskás után a DVTK-t is búcsúztattuk a Kupából

HR-Rent Kozármisleny – DVTK 1-0 (0-0)

Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés a legjobb 16 közé jutásért

Kozármisleny, 600 néző

Vezette: Molnár A. (Kepe A., Kulman T.)

HR-Rent Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis – Nagy E., Kovács T. – Beke (Kirchner 71.), Wittrédi, Nagy K. (Tóth A. 92.) – Gránicz (Lauer 88.)

Vezetőedző: Németh Zsolt

DVTK: Rados – Eperjesi (Takács T. 63.), Lipták, Kovács G., Tamás – Egerszegi – Okuka, Kitl (Németh M. 83.), Koman (Grumic 46.), Barczi – Bacsa

Vezetőedző: Bekő Balázs

Gólszerző: Beke a 48. percben.

Sárga lap: Kovács T. 50., Kiss M. 68., Lantos 78. illetve Kovács G. 18., Grumic 60., Okuka 70. percben.

AZ NB II-es Siófok és az első osztályú Puskás Akadémia elbúcsúztatása után újabb nehéznek ígérkező feladat várt labdarúgóinkra, ezúttal az NB I-es Diósgyőr érkezett Mislenybe.

Az 5. percben Wittrédi 25 méteres szabadrúgása kapu fölé szállt.

A 15. percben Bacsa lépett volna ki, de Kocsis tisztázott előle.

A 20. percben Beke a jobb szélen az alapvonalig vitte a labdát, majd visszapasszolt Wittrédi elé, akit szereltek a védők.

A 31. percben Wittrédi sarokrúgása után Lantos lőtt közelről kapu fölé, igaz a védők szorongatták, akár szabálytalanságot is fújhatott volna a játékvezető.

A 37. percben Fellai becsúszva mentett Eperjesi elől szögletre.

A 38. percben Nagy K. 24 méterről lőtt kapu mellé.

A 40. percben Kiss M. a 16-os sarkának közeléből, nagy erővel lőtt kapura, de Rados hárítani tudott.

A 42. percben hátul elveszített labda után veszélyes szituáció alakult ki a mislenyi kapu előtt, de végül nem lett nagyobb baj, Koman lövését Molnár Péter megfogta.

Az első játékrészben nem látszódott a két csapat közötti 2 osztálynyi különbség, sőt, a Kozármisleny egyenrangú partnere volt a DVTK-nak, inkább nekünk adódtak lehetőségeink, de az utolsó pillanatokban becsúszó egy-egy hiba miatt nem sikerült igazi gólhelyzeteket kialakítani, ettől függetlenül bizakodva tekinthettünk a folytatás elé.

A 46. percben egy kipattanó labdát Wittrédi 24 méterről kapásból lőtte kapura, de Grumicról szögletre pattant.

A 48. percben Beke a jobb szélről befele húzott, majd 18 méterről bal lábbal a jobba alsó sarokba lőtte a labdát. 1-0.

Az 50. percben Gránicz távoli lövése kerülte el Rados kapuját.

Az 51. percben Wittrédi lövése elsőre még kipattant a diósgyőri kapusról, de másodjára megfogta a labdát.

Az 57. percben Wittrédi a 16-os sarkának közeléből, bal oldalról kapura lőtt egy szabadrúgást, a labda alig ment mellé.

Az 59. percben remek kozármislenyi akció futott a pályán, melynek végén Beke felé ívelték a labdát, de a vendég védelem menteni tudott előle.

A 61. percben Wittrédi lépett ki gólhelyzetben egy az egyben vezette a labdát Radosra, de beérték a védők, így oda lett a nagy lehetőség.

A 62. percben Lipták 21 méterről, ballal lőtt, megpattanó labdája így is csak alig ment mellé.

A 73. percben Kiss M. bal lábbal, 22 méterről vállalkozott lövésre, de a labda elkerülte a DVTK kapuját.

A 82. percben Nagy K. egy visszagurított labdát lőtt kapura, de egy védőről szögletre vágódott a játékszer.

A 85. percben Wittrédi a bal szélen kapott labdát, egy visszacsel után jobb lábbal lőtt, de Rados bravúrosan szögletre mentett.

Bármilyen meglepő, de a találkozó teljesen megérdemelten nyerte meg a Kozármisleny, ezzel újabb NB I-es csapatot sikerült búcsúztatni a Magyar Kupából.

A mai mérkőzésen Németh Zsolt tanítványai jobban alkalmazkodtak a mély talajú pályához és jobbak is voltak.

Játékosaink mertek játszani és nem mellékesen NAGYON akarták a sikert. Munkájuknak meg is lett az eredménye, hiszen újabb skalpot szereztek és elbúcsúztatták az NB I-ben 8. helyen álló Diósgyőrt.

GRATULÁLUNK A CSAPAT valamennyi játékosának és a szakmai stábnak!

Németh Zsolt: Büszke vagyok a játékosaimra, nagyot fociztak. Jól játszottunk és véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Azt gondolom, hogy edzői pályafutásom eddigi legnagyobb sikere a mai. Labdarúgóink nagyon akartak, a csapat diadala volt ez a siker. Ellenfelünk nem nagyon tudott helyzeteket kialakítani, a második félidőben kapura lövésük sem volt. Köszönjük szurkolóink támogatását, fontos volt az ő támogatásuk is, biztatásuk sok erőt adott nekünk.

Bekő Balázs: Először is gratulálok a Kozármislenynek, megérdemelten jutottak tovább. Nem elég, ha szeretnénk továbbjutni, de közben nem akarjuk eléggé a sikert. Ellenfelünk többet tett a győzelemért, sokkal jobban akartak nyerni, lelkesebben futballoztak. Mindent elmond a mérkőzésről, hogy egyetlen kidolgozott normális helyzetünk nem volt. Ezek után csak olyan játékos léphet pályára, aki hajlandó „meghalni” a pályán, aki fegyelmezetten, céltudatosan futballozik.

Hajrá Kozármisleny!

6 hozzászólás

 1. Davexx szerint:

  Szép volt Misleny! Hajrá Baranya!

 2. Mislenyszurker szerint:

  Szép volt FIUK! EZ NAGY GYŐZELEM VOLT!

 3. MISLENY FAN szerint:

  Ismét bizonyitottátok , hogy ti vagytok a legnagyobbak!
  Jó érzés Kozármislenyinek lenni! 
  Jöhet a következő áldozat!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

 4. Mnéni szerint:

  Fiúk!
  Le a kalappal előttetek!
  Csak így tovább, alázattal!

 5. matepmfc szerint:

  Komolyan mondom, én Pécs drukkerként egy netes fogadási oldalnak járok idén Mislenybe meccseket közvetíteni, de amit ettől a csapattól látok, az valami szenzációs, egészen hihetetlen. Kurva erős ez a csapat, ez a Németh Zsolt nevű edző nagyon tud valamit, mert ezek a játékosok úgy mennek fel a pályára minden meccsen, hogy az elképesztő… A legjobb ellenfelek ellen is úgy, hogy látszik rajtuk, hogy jobban akarják a győzelmet. A keret meg minőségi futballistákból áll, a Wittrédi pedig válogatott szintű játékos.

 6. Mnéni szerint:

  matepmfc! Ennek a Németh Zsolt nevű edző CSUPASZÍV játékának sokat tapsolt az idősebb generációnk. Ezt plántálja át a fiainkba is.Ja, és ide nem a MD válogatja a játékosokat, pénzt öntve a feneketlen tóba. Ide olyan játékosok jöhetnek, akik csúszni-mászni IS tudnak és CSAPATEMBEREK. 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!