A Pénzügyőr SE ellen búcsúzunk a jelenlegi pályától

Szombaton délután 14:30-kor kerül sor arra a bajnoki mérkőzésre, amely után hosszabb időre “albérletbe” költözik a HR-Rent Kozármisleny csapata.

Mint az már sokak által ismert, labdarúgócsapatunk a korábbi sikeres NB II-es szereplése okán bekerült abba a körbe, azon klubok közé, akik részt vehetnek a stadionrekonstrukciós programban és vissza nem térítendő állami támogatást kapnak a stadionjaik felújítására.

Ugyan a tervezési, közbeszerzési eljárás kicsit jobban elhúzódott, mint azt előzetesen gondoltuk, de végül elérkezett az idő, amikor megkezdődik a jelenlegi pálya felújítása. (Hivatalosan március 7-én.)

Az új stadion komfortosabb és a jelenlegi NB II-es előírásoknak mindenben megfelelő lesz, így ha valóban sikerül megnyerni az NB III-as bajnokságot, majd ebben az új létesítményben, Kozármislenyben tudunk szerepelni a másodosztályban.

Szusszanásnyi időnk ugyan lesz a Pénzügyőr mérkőzést követően, hiszen legközelebb csak április 2-án lépünk pályára “házigazdaként”, akkor a Szentlőrincet látjuk vendégül.

Sokan érdeklődtek már, hogy miképp néz ki a folytatás.

Egyelőre csak szóbeli megállapodásunk van a PSN. Zrt. vezetőivel, de reméljük, hogy rövidesen írásba is rögzítik a felek, amely szerint a hazai bajnoki mérkőzéseinket a PMFC pályán fogjuk megrendezni.

Nyilván ez csak egyik része a problémáknak, hiszen valahol edzeni is kell majd.

Erre is van forgatókönyv, reméljük, hogy sikerül megtalálni azt a helyet, ahol az edzések zömét meg tudja tartani a szakmai stáb.

Ebben nyújthatna segítő kezet a Kozármislenyi Önkormányzat is, a szerdai sajtótájékoztatón Dr. Biró Károly Polgármester Úr azt ígérte, hogy segíteni fognak, nyilván az anyagiak terén tudnának szerepet vállalni, mert bárhol is készülünk, edzünk és játszunk, az mind-mind pénzbe kerül. És nem mehetünk el szó nélkül az utánpótlás edzési lehetőségek mellett sem, hiszen a felújítás miatt a kis műfüves pálya hosszabb időre kiesik, amíg a nagy műfüves pályán is lesz időszak amikor nem lehet mérkőzést játszani, így akad kérdőjel jócskán.

Tavasszal már csak 5 hazai bajnoki mérkőzésünk van, de gondolni kell az őszi fordulókra is. Ha valóban sikerülne feljutni, nem lenne jó ha valamennyi őszi hazai mérkőzésünk pályaválasztói jogát fel kellene cserélni, mert lehet, hogy az túl nagy hátrányt jelentene az ősz végére. Ezért ősszel is biztosan lesz néhány “hazai” mérkőzésünk, amit lejátszunk ideiglenes otthonunkban.

Az előzetes ütemtervek szerint, a 2016/2017-es bajnoki évad tavaszi fordulóit már az új létesítményben rendezhetjük.

Bízunk benne, hogy a szurkolók továbbra is a csapat mellett lesznek és segítenek bennünket otthon, idegenben.

Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet nem éppen ideális, de ezt a feladatot most így kell megoldani.

És akkor essen szó a hétvégi találkozóról is.

Ellenfelünk az 5. helyen álló Pénzügyőr SE lesz, akik újoncként remek szezont futnak, hátrányuk csak 3 pont a feljutó helyen álló Dunaharaszti mögött, így bizonyára egy rendkívül motivált társaságot látunk vendégül, akik minden valószínűség szerint oda szeretnének érni a 2. helyre, de legrosszabb esetben is a dobogóra.

Bizonyára frissebbek lesznek, hiszen a szerdai Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó sokat kivett a játékosainkból. Ezúttal nemcsak fizikálisan, de mentálisan is, hiszen a fejekben benne lesz, hogy nagyon kevésen múlott a továbbjutásunk.

Ettől függetlenül muszáj lesz túllépni ezen, hiszen az élet nem áll meg!

Az idő múltával majd mindenki arra fog emlékezni, hogy volt egy év, amikor egy kiscsapat, a Kozármisleny, megráncigálta az oroszlán(ok) bajuszát (sőt le is győzte őket), és olyan magasságokba jutott, amire mindenki csettintett egyet.

Öröm volt bekapcsolni szerda este, csütörtök reggel a televíziót, ahol a híradásokban mindenhol megemlítették a kozármislenyi csodát, és rengeteg dicséret hangzott el csapatunk szereplése kapcsán.

Gondoljuk erre, és töltődjünk fel ebből, mert ez a szereplés, ebben a formában, a maga módján mindenképpen történelmi is egyedülálló!

Legyünk BÜSZKÉK, hiszen van mire büszkének lennünk!

Mostantól pedig teljes mellszélességgel a bajnokságra fókuszálunk, azon belül is a Pénzügyőr elleni sikeres szereplésre, mert fáradtság ide vagy fáradtság oda, mégiscsak győzelemmel szeretnénk átmenetileg búcsúzni a pályánktól, amit már ugyancsak sokan sokféleképpen aposztrofáltak. Leginkább az “ékszerdoboz” kifejezés a találó, de hallottuk már a “szentély” vagy éppen a “mi kis homokozónk” jelzőket is, ahol mint tudjuk sok minden megtörténhet és bizony meg is történt, lásd ezt a remek Magyar Kupa szereplést vagy az NB II-es ezüstérmeket.

Az utolsó meccs kapcsán emlékezzünk a sok szép élményre és sikerekre is.

A szombaton 14:30-kor kezdődő találkozót Mód István vezeti, segítői Nagy Attila és Illés Tamás lesznek.

Hajrá srácok mindent bele!

Hajrá Kozármisleny!

4 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  Gyerünk srácok búcsúzunk szépen a stadiontól!
  Köszönjük a sok felejthetetlen élményt, menni kel tovább a megkezdett úton.
  Mi mindig veletek leszünk és szurkolunk.

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!

 2. Érdeklődő szerint:

  Nézem a tervrajzokat, és jelenleg azt látni, hogy a nyugati lelátó átkerül a keleti oldalra és gondolom az fejlettebb lesz. Erre tényleg szükséges volt 400 millió közpénz, vagy van ott még egyéb módosítás is, csak a képen nem látszik megfelelően?

  Amúgy hajrá és sok sikert!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!