A Paks II. gárdáját fogadjuk Pécsett

Az NB III 32. fordulójában, idén 30. alkalommal lép pályára a bajnok HR-Rent Kozármisleny.

Németh Zsolt legénysége óriási fölénnyel vezeti a bajnokságot, 22 pont az előnyünk (!) a 2. helyen álló – egy mérkőzéssel ugyan kevesebbet játszó – SZEOL előtt.

Az eddig 29 fordulóban 24-szer nyertünk, 4-szer végeztünk döntetlenre és csupán 1-szer veszítettünk, mind a megszerzett 76 pontunk, mind a 77-12-es gólarányunk rendkívül imponáló és egyben kimagasló is.

Még 3 forduló van vissza az idei bajnokságból, köztük a vasárnapi Paks elleni az első a sorban.

A paksi fiatalok  a bajnoki táblázat 10. helyét foglalják el, a középmezőny stabil csapatának számítanak.

Szereplésükben benne vannak a kiugróan jó eredmények és a váratlan botlások is.

A tavaszi fordulók során például Pakson 5-1-re legyőzték a SZEOL-t és 5-2-re a Monort, értékes döntetlent értek el Budafokon, a másik oldalon pedig odahaza kaptak ki a Gyulától vagy éppen a Békéscsabától.

Ez a fajta “kiszámíthatatlanság” talán a fiatalság rovására írható, így mindenképpen oda kell figyelni Kovács Tamáséknak, nehogy a paksiak egy jó napot kifogva meglepjenek bennünket.

Osztermájer Gábor tanítványai a legutolsó 7 mérkőzésükből 6-szor veretlenek maradtak, így a szereplésük az elmúlt hetekben jónak tekinthető.

Az NB I-es csapat játékosai már szabadságukat töltik, így nem a visszajátszóknak köszönhető az utóbbi időszak jó szereplése, tegyük hozzá nem ügyetlen futballisták alkotják a zöld-fehérek keretét.

A csapat legrutinosabb játékosa Kiss Tamás, aki remekül fogja össze a fiatalokat, 200 NB I-es pályára lépése méltán jogosítja fel a vezér szerepére.

A rutin mellett is találunk feltörekvő, fiatal játékosokat, közülük talán a baranyai szurkolók számára legismertebb Kővári Róbert, aki a PMFC-ben 39 elsőosztályú mérkőzésen 6 gólt szerzett, korosztályos válogatott volt, meglepő, hogy csak 10 mérkőzésen lépett pályára idén a Paks NB I-es csapatában.

A védelemben Asztalos és Szekszárdi is meghatározónak és talán rutinosnak is számít (NB III-as szinten mindenképpen), de Péter Antal személyében gólerős támadót is találunk, aki 11 gólos a bajnokságban.

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy félnünk kellene, vagy hogy nem mi volnánk a mérkőzés esélyesei, de biztos, hogy sokat kell tenni azért, hogy feltörjük a vendégek védelmét.

Az ősszel Pakson fontos győzelmet sikerült aratnunk, 4-1-re győztük le a tolnai együttest, akkor remek futballal rukkoltak ki játékosaink és szép gólokat szerezve örvendeztették meg a mislenyi szurkolókat.

A kozármislenyi labdarúgópálya felújítása miatt a mérkőzést ezúttal is Pécsett, a PMFC stadionban rendezzük meg, a kezdési időpont vasárnap 18:00.

A találkozó játékvezetője Horváth Máté, segítői Sebestyén László és Dr. Horváth Krisztián lesznek.

A mérkőzés megtekintése a korábbikhoz hasonlóan a gyermekek és a hölgyek számára ingyenes!

Sok szeretettel várjuk a szurkolókat!

Hajrá Kozármisleny!

 

 

 

 

Szólj hozzá a bejegyzéshez!