A Paks együttesét fogadjuk Nagyszombaton

Az NB II 22. fordulójában szombaton 16.30-kor Kozármisleny – Paks II. bajnoki labdarúgó mérkőzés kerül megrendezésre Mislenyben.

A vendég Paks gárdája nem szerepel rosszul tavasszal, az eddigi 6 forduló során csapatunkhoz hasonlóan csak egyszer szenvedtek vereséget.

Ezen kívül 1 győzelmet és 4 döntetlent értek el, többek közt Gyirmóton is 1-1-re végeztek, illetve a múlt hétvégén hazai pályán az Ajkával is 1-1 lett a mérkőzésük végeredménye.

A tavaszi szereplés alapján mindenképpen kijelenthető, hogy Lengyel Ferenc alakulata beleerősödött az NB II-be, kinőtték az újonc szerepkörét és számolni kell velük.

Érdekesség velük kapcsolatban, hogy az idegenbeli mérkőzésekből összeállított tabellán előkelőbb helyen állnak, mint a hazai környezetben elért eredmények alapján összeállított tabellán.

A Paks II . az NB I-ben szereplő Paks második számú alakulata, így összetételüket illetően mindig akadnak kérdőjelek, bizonytalanságok, mert a pályára lépők névsora függ az első csapatból érkező visszajátszóktól, sérülésektől, eltiltottaktól.

Az utóbbi hetekben például Montvai és Báló rendszeresen tagjai a Paks II-nek, így nem elképzelhetetlen, hogy Kozármislenyben is szerepet kapnak.

A Paks NB I-es gárdája korábbi játékosunkkal Bartha Lászlóval a soraiban szombaton 18.00-kor Diósgyőrben vendégszerepel.

Az NB II-es Paksban szerepel a korábbi PMFC labdarúgó Racskó Roland is, aki korábban együttesünkkel is készült, majd váratlanul Pakson kötött ki.

A vendég alakulat legeredményesebb góllövője az 5 gólos Feil Máté.

A Kozármisleny hosszú veretlenségi szériát követően a listavezető MTK otthonában elszenvedte első tavaszi vereségét. A mérkőzés összképe alapján csapatunk nem érdemelt vereséget, sőt pontozásos sportág esetén minden bizonnyal Márton Gábor együttesét hozták volna ki győztesnek a pontozók.

Az elfogulatlan nézők újságírók, sőt még a hazaiak szakmai stábjának véleménye alapján is egy jól játszó Kozármislenyt sikerült legyőznie az MTK-nak, amely siker így még inkább értékes számukra.

Az eltiltott Gyánó Szabolcs még nem léphet pályára a Paks II. ellen sem, így vele nem számolhat a szakvezetés.

Az ősszel Pakson egy izgalmas mérkőzésen Rácz Ferenc két fantasztikus góljával 2-0-ra vezettünk, majd a végén Sólyom Csaba túl szigorú kiállítása után és a hazaiak által értékesített büntetőt követően izgulnunk kell a 3 pont megszerzéséért, amely végül sikerült.

Reméljük, hogy hazai pályán sikerül folytatni jó tavaszi szereplésünket és Húsvéti ajándékként hazai győzelemmel megörvendeztetni a lelkes mislenyi szurkolókat.

Hajrá Kozármisleny!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!