A nyolcaddöntő visszavágóján a Bp. Honvédot fogadjuk

A legjobb nyolc közé jutásért megrendezésre kerülő párharc visszavágóján a Bp. Honvéd NB I-es csapatát fogadjuk Kozármislenyben.

Az összecsapás november 18-án, szerdán – sajnos elég korai időpontban -, 12:00-kor kezdődik.

Az idei évben a Bp. Honvéd a harmadik elsőosztályú ellenfelünk.

Puskás Akadémia FC ellen még a 2. fordulóban 2-0-ra nyertünk hazai környezeteben, majd ezt követte a legjobb 16 közé jutásért megvívott összecsapás a Diósgyőr ellen, amikor 1-0-ra tudtunk győzni.

A Bp. Honvéd ellen már oda-visszavágós a nyolcaddöntő és az első mérkőzésen olyan eredmény született, ami bizakodásra ad okot.

Amikor a Puskás Akadémiát kivertük, azok közül, akik nem látták a találkozót talán sokan azt gondolták, hogy a rendkívül jó lehetőségek mellett készülő Puskás Akadémia FC lenézhette a Kozármislenyt és megtörtént az, ami időnként előfordul, hogy a Kupában egy mérkőzésen az alacsonyabb osztályú csapat megtréfálja jobb nevű ellenfelét.

Akik nem vettek részt a mérkőzésen talán elintézték annyival, hogy ez véletlen műve, pedig nem így történt egyszerűen felülmúltuk a felcsútiakat és teljesen megérdemelten léptünk tovább.

A Diósgyőr már úgy érkezett Kozármislenybe, hogy feltérképezte együttesünket, készültek ránk, a legerősebb összeállításukban léptek pályára és a Puskás kiverése után egészen biztos, hogy komolyan is vették az összecsapást.

Ennek ellenére tudott a HR-Rent Kozármisleny úgy nyerni 1-0-ra, hogy Bekő Balázs szavaival élve ellenfelünknek nem volt egy valamire való támadása sem.

A Bp. Honvéd otthonában megvívott találkozón sem mi számítottunk az esélyesnek és az első félidő 37. percében talán meg is ijedtünk, amikor 11-eshez jutott a Honvéd.

A büntetőt Molnár Péter kivédte, majd a második játékrészben előbb Wittrédi, majd Kirchner is betalált és 0-2-öt mutatott az eredményjelző.

A Honvéd viszonylag gyorsan szépített, de újabb gólt nem tudott szerezni így 2-1-es győzelmünkkel ért véget az első felvonás.

Az biztos, bárhogy is alakul a folytatás, de az idei bajnoki évünk és az idei kupaszereplésünk szenzációs.

Kijelenthetjük, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat háromszor nem tud véletlenül legyőzni NB I-es csapatot, márpedig mi 3 elsőosztályút fektettünk kétvállra és akkor még ott a Siófok is, amely szintén magasabb osztályú (NB II-es) és őket is elbúcsúztattuk.

Persze a sportban szükség van néha szerencsére is, de itt egyértelmű, hogy nem erről van szó.

Hogy ezek után mire lehet számítani, vagy hogy ki az esélyesebb a visszavágón, ezt nagyon nehéz most megmondani.

Egy biztos, ha Budapesten 3-1-re kaptunk volna ki, akkor is bizakodóak lehetnénk a visszavágó előtt, és rendkívül elszántak lennénk, mert tudjuk, hogy csapatunkban van potenciál és hazai pályán bárki ellen veszélyesek lehetünk és ha a Puskást megvertük 2-0-ra miért ne verhetnénk meg a Honvédot is.

Fotó forrása: 1909foto.hu facebook oldala

Ezzel szemben nincs 3-1-es hátrány, sőt mi várhatjuk 2-1-es vezetésről a visszavágót és ez nagy előny!

Nem gondolnánk, hogy a játékosok vagy a stáb közül bárki azt gondolná, hogy nagyobb az esélyünk a Honvéd ellen 2-1-ről továbbjutni, mint a Diósgyőr ellen 0-0-ról. Ezért mindenkinek oda kell tennie magát és megnyugtatjuk a szurkolókat, a játékosok oda is fogják magukat tenni!

Azt sem gondoljuk, hogy csapatunk beáll bekkelni és foggal körömmel fogja védeni a 2-1-es vezetést, sokkal inkább a korábbi fordulókban látott produkció lesz várható tőlünk.

Veszíteni valónk továbbra sem nekünk van, hiszen a párharc előtt játékosainkon és a mislenyi szurkolókon kívül talán mindenki a Honvédra adta volna voksát a továbbjutást illetően.

A Bp. Honvéd esete talán annyival másabb a Puskás Akadémia FC-hez és a Diósgyőrhöz képest, hogy nekik adódik javítási lehetőségük, de az előny nálunk van és mi játszunk hazai pályán.

Csapatunk az NB III Közép csoportjának listavezetője, tehát jelen állás szerint mondhatjuk, hogy másodosztályú játékerőt képviselünk.

Németh Zsolt alakulata jó passzban van, miközben ellenfelünk nem brillírozik az elmúlt hetekben, bajnoki mérkőzésen utoljára szeptember 26-án nyertek, tehát majdnem 2 hónapja.

A Kupában az előző fordulóban az NB II-ben kieső helyen álló Soroksár otthonában legerősebb összeállításukban is csak 3-3-ra végeztek a rendes játékidőben, csak a hosszabbításban tudtak nyerni.

Véhetően nagyon fogadkoznak a Honvédnál, hogy Kozármislenyben kijavítják az odahaza szerzett csorbát, de csapatunknak is komoly a célja, hogy sikerüljön a klub MK történetének eddigi legnagyobb sikerét a legjobb 8 közé kerülést kivívni.

Hiba volna az első mérkőzés eredményéből következtetést levonni, nekünk most úgy kell pályára lépni, mint a Puskás Akadémia és a Diósgyőr ellen, felszabadultan és bátran!

Rendkívül fontos lesz, hogy az első perctől kezdve koncentráltan, fegyelmezetten játszunk!

Bizonyára támadólag lép fel a Honvéd – mi mást is tehetne hátrányban -, de ettől sem szabad megijedni, nekünk ettől függetlenül bátran kell futballozni és merni kell játszani, fel kell vállalni a játékot ahogy az előző MK fordulókban is.

Csapatunk háza táján remek a hangulat, a bajnokságot toronymagasan vezetjük, a csapat egységesegyütt van a társaság!

Biztatunk mindenkit, hogy aki csak tud, jöjjön, próbálja meg mindenki felszabadítani magát a munkahelyi és egyéb elfoglaltság alól és minél többen buzdítsuk a csapatunkat. A srácok nagyon megérdemlik és szükség lesz mindenkire, mindenkinek a támogatására.

A nagyon várt összecsapást Pintér Csaba vezeti, segítői Kóbor Péter és Huszár Balázs lesznek, míg tartalék játékvezetőként Molnár Attila segíti a játékvezetők tevékenységét.

Hajrá Kozármisleny!

 

4 hozzászólás

 1. MISLENY FAN szerint:

  Gyerünk srácok ugyanazt kell játszani amit eddig, akkor nem lehet gond.
  Peti húzd le a rolót és már meg is vagyunk.
  Mi veletek leszünk, győzni akarunk!
  Mislenyiek gyertek minél többen és buzdítsuk a csapatot!!!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!

 2. Mislenyszurker szerint:

  Kétségtelen, hogy még mindig a Honvéd az esélyes, de nagyon-nagyon jó helyzetben vagyunk!
  Élni kellene a lehetőséggel! Persze azt is kell tudni, hogy maximális koncentrációra lesz szükség! Mindenkinek kb:120 %-ot kell adni!

  Hajrá Misleny!

  Legyünk minél többen!

 3. MISLENY FAN szerint:

  Lehet-e tudni, hogy ez a mérkőzés lesz az utolsó a stadionban vagy marad minden a régiben?

  De végül is mindegy, győzni kell és győzni is fogunk!!!

  HAJRÁ KOZÁRMISLENY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. hurrá! szerint:

  Új stadion kell!!!!

  Most már látható. hogy a régi felújítása többe kerül, mint egy új építése!!

  Akkor végig lehet játszani a szezont hazai pályán és a végén eggyel több pálya lesz és a lakókat, bennünket sem fog zavarni, mint a felújítás esetén a házakhoz lényegesen közelebb kerülő pálya. A legjobb árajánlatban 80 millió forint csak a bontások és a zajcsökkentő művek építésének költsége, pályavilágítást nem tartalmaz!!!! 2015-16-ban ilyen pályafejújítás?! Normális?

  Nagyon reméljük, hogy győz a józan ész. ÚJ STADIONT!!!!! Hajrá Misleny!!!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!