A Mórahalom otthonába utaznak labdarúgóink

Szombaton Mórahalomra látogatnak NB III-as labdarúgóink ahol egy olyan ellenfél ellen lépnek pályára, amely az alsó régióban tanyázik, így mondhatni ellenük bármi megtörténhet.

A célunk nem is lehet más, mint pontjaink számát gyarapítani, erre kínálkozik most egy újabb lehetőség.

10_mako_20170916_525

Hétvégi ellenfelünk 3 veretlen (2 döntetlen, 1 győzelem) mérkőzéssel indította a bajnokságot, amely után 3 nyeretlen (3 vereség) összecsapás következett.

A Mórahalom a tavalyi évben nagy küzdelemben volt az NB III Közép csoportjában maradásért, így ilyen izgalmakra az idei bajnokságban bizonyára nem vágynak. A 2017/2018-as szezonra megfogalmazott célkitűzésük is éppen ez, ne kelljen a bajnokság végén izgulniuk a bennmaradást illetően.

A tavalyi összeszokott csapat kerete csak minimális mértékben változott, 2 játékos távozott, 3 érkezett. A távozók oldalon Crkvenjakov Dalibor Dabasra igazolása komoly érvágás, hiszen vele együtt 21 bajnoki gól is távozott.

A Mórahalom jelenleg megszerzett 5 bajnoki pontjával a 12. helyet foglalja el, amivel talán még ki is egyeznének, de az utolsó 3 forduló elvesztése okán bizonyára nem gyújtanak örömtüzeket.

Az 1. őszi fordulóban a Paks II-t fogadták és a mérkőzés elején megszerzett vezetésüket még a szünet előtt egalizálták a paksiak, ami a mérkőzés végéig már nem is változott.

A 2. fordulóban Vecsésen elért döntetlen sem tartozik feltétlen a rossz eredmények közé (idegenben jó az x), mely még inkább azzal vált értékessé, hogy a következő fordulóban 3-0-ra legyőzték a Hódmezővásárhelyt, melynek eredményeképpen az előkelő 4. pozíciót foglalták el.

A 4. fordulóban a Szentlőrinc otthonában 2-0-ra kaptak ki, de ami ennél is fájóbb, ezt követően ugyancsak 2-0-ra hazai pályán maradtak alul a Szekszárddal szemben. Két vesztes meccsel és 0-4-es gólaránnyal a hátuk mögött utaztak Iváncsára, ahol a 65. percben már 3-0-ás hátrányba kerültek. A mérkőzés végét azonban sikerült izgalmassá tenniük, a 90. percben már 3-2-re álltak, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így ismét vesztesen hagyták el a pályát.

A 3 vereséget követően bizonyára azért dolgoznak a héten, hogy szombaton kiköszörüljék a csorbát és újból pontokat szerezzenek.

kfc_mako_1_gol_525

Csapatunk a Makó elleni sikerrel értékes 3 pontot gyűjtött be, ahol főképp az eredmény volt a fontos, a mutatott játék ezúttal kevésbé.

Szerencsére Lantosék behúzták a mérkőzést, így sikerült feljebb lépni a tabellán, de igazából akkor tudnánk gyökeret verni a középmezőnyben, esetleg még feljebb is lépni, ha sikerülne idegenben is pontokat szerezni.

A házigazda együttes csapatában két ismerőssel is találkozhatunk majd, a vezetőedző Vojnic-Zelic Sasa még a 2009/2010-es szezonban erősítette az NB II-es Kozármisleny gárdáját, a csapat alapembere volt, 25 bajnoki mérkőzésen szerepelt nálunk és 1 gólt szerzett.

A jelenlegi játékoskeretükből Várda Ákos a kozármislenyi utánpótlásban is megfordult, majd PMFC-s kitérő után 2014 őszén, illetve a 2015/2016-os szezonban felnőtt csapatunkat is erősítette, ebben az évben NB III-as bajnoki címet is ünnepelhetett. A tavalyi évben már a Mórahalom együttesében szerepelt, 32 mérkőzésen 5 gólt szerzett. Az idei pontvadászatban a 6 fordulóban 3-szor állt be csereként.

A szerdai kupacsatát örömteli volt nézni! Bízunk benne, hogy a mérkőzés pozitívumait, a remek hozzáállást, a küzdeni akarást, a bátor játékot sikerül átmenteni szombatra és akkor sikeresek lehetünk a Mórahalom otthonában is!

Hajrá Kozármisleny!

1 hozzászólás

  1. Moll-Ormódi szerint:

    Hajrá Kozármisleny !

Szólj hozzá a bejegyzéshez!