A mai Dunántúli Naplóban megjelentekre válaszul

Kedves Mislenyi sportbarátok, szurkolók, sportolók és szülők!

Nagy kő esett le a szívünkről, de fújhatunk egyet, hátradőlhetünk!

Ma megjelent, K. Mayer András sportújságíró tollából: MEGNYUGODOTT! Hála az égnek. De miért is?

No nem attól ment fel a pulzusa, hogy bárkinek valamiben pont segíteni tüsténkedett, nem ez történt vele – most sem.
Megnyugodott, mert nem lesz új stadion Mislenyben! Egy sportújságíró, akinek ez a foglalkozása, azzal keresi a kenyerét, hogy van sport, vannak sportolók és versenyek.

Mert hogy az pénzkidobás.
Ha félretesszük a tárgyi tévedések sokaságát – ami ugye egy ilyen rövid jegyzetben kisebb bravúr – és félretesszük kételyeinket (amelyben irigység és rosszindulat körvonalazódna) akkor is nehéz válaszokat keresnünk.

De mi is történt?
Volt egy “kis” csapat, amely erőn felül hét évig szerepelt az NB II-ben, ott két ezüstérmet szerzett az MTK és a Felcsút mögött. Extra!
Ennek elismerésére néhány csapattal együtt jelentős forrást kapott a stadionjának átalakítására, felújításra.

Mi gondoltunk egyet, új stadiont, tehát egy plusz pályát akartunk, ami után az utánpótlás végre méltón, a jelenlegi pályán edzhetett és játszhatott volna.

Nem így lett, ne firtassuk már. (Hagyjuk az önerő sztorit, mert nagy marhaság, semmi pénzt nem kellett volna hozzátenni.)

De hogy az pénzkidobás lenne?
A jelenlegi pályára ugyanazt a pénzt kell elkölteni, ez csak egyszerű számtan: ez is-az is 400 millió Ft.
Az meg persze csak bónusz, hogy az új stadion férőhelye pont annyi lett volna, amennyi a régi felújítása után lesz és amúgy jelenleg is pont 700 fős lelátónk van, tehát mindhárom adat egyezik.

És kedves András, hogy mennyi nézőnk van, soha nem volt és nem lesz több-mondod te?
Ez megint matek, nem vitázunk, mert ahogy látom ez nem erősséged, de megnyugtatunk: nagyon sokszor volt már itt ezernél több ember, és mi hisszük hogy még sokszor lesz is.

Talán csak te hiányoztál ezek szerint, de ha megígéred, hogy ezután sem jössz, akkor most már mi is elmondhatjuk: Megnyugodtunk!

Feleki Attila
Kozármisleny FC klubtulajdonosa

15 hozzászólás

 1. Mozart szerint:

  Óriási baklövés a jelenlegi pályát felújítani, ha ugyanabból a pénzből létre lehetne hozni egy új ÉRTÉKET!

  Teljesen logikátlan amit nehezen lehet érteni. Ráadásul egy rossz állapotú terület is rendezetté vált volna.  Ha jól értjük a pénzt így is úgy is el kell/lehet költeni, de valamiért a döntnök ragaszkodik az új értékek helyett a toldozás-foltozáshoz. Jómagam ésszerűbb döntést vártam volna az új városvezetéstől, ha már ajándékot KAPTUNK mi MISLENYIEK a kormánytól! Teszem hozzá maximálisan támogatom a tanuszoda ügyét, de félve tekintek előre  a jövőbeni ügyek kezelését illetően, ha egy komoly kérdésben már rögtön az első döntések ilyen szakszerűtlenek, illetve ésszerűtlenek.

 2. bagolyleső szerint:

  A két létesítmény fenntartási költsége éves szinten azért több, főleg ha nem egy, hanem 10 évben gondolkodunk. Azt pedig nehezen hiszem el, hogy nincs önrész, mindenhol van, ingyen semmi nincs, ez az egy, ami biztos, meg a halál. Legvégül pedig, mi fogja megtölteni a két stadiont? mert akkor ugye az egyik mindig üresen áll, csak néha játszanak rajta, ez picit fölösleges beruházásnak hangzik. Ja, hogy mindenki hirtelen közgazdász? Bocs

 3. refere szerint:

  Bagolyleső!

  Ide nem kell önrész! Hidd el, járj utána!
  Ez nem EU-s pályázat, de nem is hazai pályázat.
  Stadionrekonstrukció. Az állam adja a pénzt.
  A fenntartásban van vmennyi igazság, de az meg a tulajdonos (goldsport) feladata.
  A jelenlegi stadionban az utánpótlás játszhatna, edzhetne jobb körülmények között (műfű helyett), az újban pedig a felnőtt csapat.

  Mozart!
  Igazad van. Rosszul indul az új polgármester, azonnal rossz döntésekkel.
  Meggondolatlan, ésszerűtlen.

 4. khm szerint:

  Refere!

  Tudtommal az önkormányzat a tulajdonosa a jelenlegi pályának is, és nem kevés pénzt fizet a fenntartásra. A tervezett stadion is az önkormányzat területén feküdt volna. Arról nem beszélve, hogy az előző testületben is a goldsport kft vezetője, ha úgy gondolta megszavaztatott magának támogatást 12 millióért. Az idén az összes öltözőben az összes szerelvényt lecseréltette 600ezer forintért. Emellett tegyük hozzá, hogy 2 pályamunkás, 1 takarító 1 szertáros dolgozik a focipályán és a pálya melletti fűnyírást, sövénynyírást nem ők végzik el hanem a KFT, ami szintén támogatásnak minősül.

 5. refere szerint:

  Az uj stadion helye egy gazos, bokros terulet.
  A varos 3-4 eve semmi penzt nem adott a focicsapatnak!!!
  A kft sovenynyiroi munkaidejukben, pluszkoltseg nelkul segitettek.
  Vegulis ezt tekintheted tamogatasnak, mert ha nem sovenyt nyirnak akkor is ugyanannyiba kerulnek a varosnak…
  nem igazan jo a peldad!
  szerintem te felinfomaciok alapjan irtal.
  milyen 12 milliorol hallottal??? Biztosan nagyon orulnenek a klubnal, de ilyenrol szo sincs…

 6. Mozart szerint:

  Ajándék pénzről beszélünk amit lehet ésszerűen felhasználni, úgy hogy plusz érték keletkezzen, illetve fel lehet használni úgy is hogy szinte nulla plusz érték jön létre. Objektíven elég könnyű eldönteni, hogy melyik a jobb megoldás, de itt nem azt választották. Az új érték szinte nulla plusz költséget jelentene mert akiket eddig is fizette, azok kezelték volna azt is. Felesleges belemagyarázni jó szándékot ebbe a döntésbe, itt pusztán egy unszimpátia alapján hozott rossz döntésről van szó. Sajnálom, hogy megint ilyen kontextusban merül fel misleny neve, és azok akik a sikereikkel jóhírnevet szereztek, most újra erőn felül kell teljesítsenek a renomé helyreállításáért.

 7. Admin szerint:

  Kedves “Fefe” nevű hozzászóló!
  (“Fefe” itt nem egyenlő Feleki Attilával!)

  Hozzászólásodban személyeskedés, vádaskodás van.
  Ennek nem itt a helye!
  Ezért ezt a hozzászólásodat nem hagyjuk jóvá!

 8. khm szerint:

  refere!

  Az új stadion helye azért gazos bokros, mert amik voltak ott fák, a stadion miatt mind ki lettek vágatva! Gyors kapkodós munka gyümölcse. Azoknak a fáknak eszmei értéke volt. Nem csak a sövénynyírást gondoltam támogatásnak, nem csak azt csinálják ott a kft emberei. Emellett. a kft dolgozóinak nem kis terültet kell gondozniuk és ők vannak arra 10 fő. Számoljunk csak! van 4 állandó fő a focipályán, plusz átlagban szezonban 2 közmunkás! Nézzük meg arányaiban. Míg a kft baromi nagy területeket tart karban 10 fővel esetenként + 2 közmunkással, addig a pályán ami jóval kisebb 4+2 ember dolgozik. A támogatás összegéről valóban tévedtem! Bocsi! Eddig a Gold sport kft, a Fuego sport kft és a Kézilabdások kaptak közösen 12 milliót. 2015-től a Gold sport kft kap csak 10 millió forintot kap. Még a kézilabda szakosztály 5 milliót. Támogatásokról itt: 2014.június 16-i testületi ülés 14.)Kozármisleny FC támogatási kérelme
  Előadó: Feleki Attila, tanácsnok. Illetve itt el is magyarázzák. http://www.kozarmisleny.info/index.php?option=com_content&view=article&id=5983%3Aoenkormanyzati-naplo&catid=40%3Akoezerdek-video&Itemid=18 kb 9 perctől érdemes nézni.

 9. khmnek szerint:

  khm!

  nem összeférhetetlen, hogy Feleki Attila terjeszti elő a saját cégének támogatását?

 10. khm szerint:

  khmnek szerint:

  Nem tudom, mindenesetre eléggé érdekesen sikerült, mint ahogyan az is, hogy az összes csapszerelvényt és mosdókagylókat cseréltetett ki, 600ezer forint értékben. Amit utána szintén megszavaztatott a testülettel, hogy fizessék ki neki.

 11. részben szerint:

  khm!

  Csak a tényszerűség kedvéért. A területet 2 éve irtották ki először, majd való igaz a maradék néhány benne maradt fát idén.
  Nem tudom milyen emberekre gondolsz (4+2) pontosan mert kb. egy nyáron 3-4 alkalommal nyírják le a kerítés mellett a füvet, olyan sokat nem tesznek hozzá. Egy fél délelőtt megvannak mindennel.
  Akik a focipályán vannak munkások ők a GoldSport alkalmazottai, vagy általa fizetett emberek, semmi közük a KHT-hoz. Ezt azért tudom, mert egy ismerősöm köztük vannak. A szertárost, a takarítót, a 2 pálya munkást is Feleki Attila fizeti!!! Ennek utána járhatsz. Jutka az aki KHT alkalmazott és minimálisan besegít. (korábban ő volt a szertáros, most Iván).
  A műfüves lelátónál valóban dolgoztak közmunkások, Feleki A. által vásárolt alapanyagból betonoztak.
  Illetve az amúgy önkormányzati tulajdonú klubházban festegettek, de erről már nincs több infóm.
  Nem tudom mennyit kapnak jövőre a focisták, de tudod az elmúlt években semmit nem kaptak (évekig), anno majdnem meg is szűnt a csapat, de akkor sem adtak konkrétan a focicsapat működésére. (Öltözőhasználatot maximum.) Meg is érdemelnének nemcsak 10 millió de ennél több pénzt is, a megyében sok Megye I-es csapat kap ennél többet is, ők meg NB II-ben voltak sokáig.
  Szerintem egyáltalán nem sok a 10 millió Ft, amikor 60-80 milliós költségvetések vannak…
  Amiről írsz Fuego ők azért kapnak pénzt amiért megépítettek egy 100 milliós műfüves nagypályát, amit nem kellett a városnak egy összegben. (Ez már korábban elhangzott többször is itt.)
  De ugye ezért kell fizetni 5-6 millió Ft-ot, DE ez nemcsak törlesztő részlet, hanem ennek fejében használni lehet a műfüves pályát de a csarnokot is…
  Sok helyen összetennék a kezüket, ha ilyen konstrukcióban lenne műfüves pályájuk…
  Hajrá Misleny!!!

 12. Hunor szerint:

  Vess Össze ” Múlttal -Jelent -Jövendőt”       Kozármislenyi VALÓSÁG Fényre derül !!!!!!!!!!!

 13. Tana szerint:

  Mozartnak maximálisan igaza van, mindkét hozzászólásában, és tényleg óriási baklövés a Polgármester úr részéről, hogy egész egyszerűen nem enged létrehozni egy ilyen ÉRTÉK-et Kozármislenyben, sőt konkrétan ellene kampányol! Ti. ez a támogatás az elmúlt cca. 10 év sportmunkájának és sportteljesítményének elismerése, ráadásul a város életében az eddigi legnagyobb! És talán példát lehetne venni a hozzáállás tekintetében Szegedről, ahol szintén volt jelentős (politikai) változás a városvezetésben, mégsem fúrták meg a stadionépítési programot, sőt!
  Már bocsánat Hölgyek-Urak, a csaptelepcsere meg a sövény-nyíró állomány az hogy jön ide?!?… Emberek! 400 Millió Forint ÉRTÉK-ről beszélünk, egy gyönyörű kis stadionról, ami itt lehetne, a mienk, a városé, mindenkié aki kicsit is kötődik a városhoz, a klubhoz, a futballhoz!
  Amúgy pedig, ha nem lett volna a futball, akkor Önök szerint tudná ma az ország, hogy hol van Kozármisleny?!? Tényleg nem érthető mindenki számára, hogy milyen térképre került fel Kozármisleny?!… És akkor előjön egy ilyen kamu/”giga” tanuszoda kampány…. És akkor hurrá, préseljük bele ezt a 400 milliót egy már meglévő sokmilliós értékbe (az ezt hatványozó ESZMEI értéket inkább nem is említem..), romboljunk le minden meglévő lelátót (és hadd pattogjon majd a labda a Ny-i oldalon a házak előtt három méterre), romboljuk le a lurkó pályát (hiszen csak oda fér el az új lelátó, meccs közben „ideálisan” pont a Nappal szemben!..), sőt esetlegesen a TÁRSADALMI MUNKÁBAN épült sportházat is, romboljuk le sok-sok ember rengeteg munkáját, minden emléket, ami már hosszú évek óta összeköti őket, a szurkolókat, sportszerető polgárokat!!…Khm-khm.. Mélységesen felháborít az emberi ostobaság!!… Egyszerűen nem értem, hogy lehet ilyen butaságot csinálni! Az Önkormányzat gazdagodna, nem Feleki Attila, hát nem értik?!?!… Teljesen logikus, csináljunk a 400 Millióból egy 200 Milliós új pályát (mert kb. 200 mínuszt jelent a meglévő dolgok tönkretétele) ahelyett, hogy a meglévő, tényleg irigylésre méltó, effektíven és eszmei értelemben is hatalmas értékű komplexumhoz tennénk ezt az újabb 400 milliós értéket, mintegy megkoronázva azt! Keresem az észérveket, de NINCS!!…Keresek mást is, de maximum olyanokat találok, hogy irigység, féltékenység, teljes dilettantizmus…Meg az jut újra eszembe, amit ezzel kapcsolatban Valaki már igen találóan és jól megfogalmazott: Szándékos károkozás!… 🙁 Valahogy ez az egész helyzet hűen tükrözi nekem az országunkat is…hogy miért nem jut a magyar társadalom nagy része soha egyről a kettőre…hogyan is tehetné, ha a gondolkodása, az ostobasága és irigysége miatt újra és újra felez!…

 14. khm szerint:

  Építsünk stadiont!!! Majd a fenntartási költségekre, vessünk ki ingatlan, eb és egyéb fantáziadús adót a lakókra. Mert ugye arra nem ad az állam támogatást!!

Szólj hozzá a bejegyzéshez!